|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Zatem przedstawiam Wam MMORPGA, w którym znalazłem wszystko to, co tak bardzo sobie ceniłem w dobrych grach tego typu.
Ściągnąłem clienta, zainstalowałem, uruchomiłem. Przywitał mnie całkiem dobrze wykonany menadżer, którego zadaniem było zaktualizowanie mojej gry do wersji najnowszej. Wszystko przebiegło bez problemu. Nacisnąłem przycisk "Start". Po chwili moim oczom ukazał się przejrzysty interfejs logowania. Wpisałem mój login oraz hasło i przeszedłem do menu tworzenia postaci. Przejrzałem dostępne rasy i profesje. Po chwili namysłu zdecydowałem się na Elfa-Archera. Wybrałem imię dla mojego bohatera i przeszedłem do zakładki Customization spodziewając się prostych opcji typu wybór twarzy spośród 3 możliwych czy dostosowanie koloru włosów. W tym momencie doznałem szoku! Mogłem zmieniać wygląd mojej postaci praktycznie bez ograniczeń! Wysokość czoła, długość podbródka, rodzaj oczu (oraz ich położenie, "otwartość", kąt nachylenia), wygląd nosa, usta, uszy, włosy, no dosłownie wszystko! LOOK Przejdźmy do ras i klas występujących w Perfect World: Elfy ARCHER - Typowy łucznik. Posługuje się łukiem, kuszą lub procą. Nosi Light lub Heavy armor. Największy critical hit rate. Posiada masę różnych skilli począwszy od zadających obrażenia na self-buffach kończąc. Klasa zalecana dla osób walczących w party, ponieważ przy bliskim kontakcie z wrogiem zadaje obrażenia pomniejszone o 50%. CLERIC - jak sama nazwa wskazuje, zajmuje się leczeniem kompanów. Mało HP i niska obrona fizyczna, za to dużo MP i spora obrona magiczna. Posiada masę buffów, czarów leczących i jako jedyny potrafi wskrzeszać poległych bohaterów. Nie brak mu również czarów do walki solo. Elfy jako jedyne mają wrodzoną zdolność latania od 1 lvla. Posiadają własne skrzydła. Ludzie WIZARD - ludzki mag. Zadaje wysokie obrażenia, w party główny Damage Dealer. Posiada skille z żywiołu ziemi, wody i ognia. Podobnie jak cleric, posiada niską ilość HP i niewielką obronę fizyczną. Wyposażony w różnego typu self-buffy jak i party buffy. BLADEMASTER - odwzorowanie ludzkiego wojownika. Dużo HP, wysoka obrona fizyczna i przyzwoite obrażenia. W party służy jako tanker. Masa skilli różnego rodzaju Untamed (nieoswojony, dziki) BARBARIAN - podobnie jak ludzki wojownik ma wysoką obronę fizyczną, dużo HP i świetne obrażenia, przez co może służyć jako tanker. Posiada zdolność transformacji w tygrysa, co dodatkowo zwiększa jego obronę fizyczną. VENOMANCER - czyli summoner. Jako jedyny ma możliwość posiadania combat peta, czyli pupilka pomagającego w zmaganiach z uporczywie respiącymi się monstrami. Posiada zdolność transformacji w lisa, przez co zwiększa swoją celność (accuracy). 'World' w Perfect Worldzie Autorzy gry nie bez powodu nazwali swoje dzieło tak a nie inaczej, bowiem świat jest ogromny i niesamowicie zróżnicowany! Nie ma tutaj miejsca dla sytuacji, w której to ze znudzeniem klikamy myszką w kolejne punkty zastanawiając się, kiedy osiągniemy nasz cel. W Perfect World każda lokacja wygląda inaczej! Drzewa, wąwozy, ogromne góry, pagórki, przepaście, wodospady, rzeki, jeziora... a towarzyszące tym lokacjom dźwięki wiatru czy pluskającej wody... COŚ PIĘKNEGO! Dlaczego Perfect World? Przede wszystkim dlatego, że Perfect World jest darmowy. Twórcy gry zarabiają dzięki Item Mall (jak to w większości darmówek bywa). Możemy kupić tam za prawdziwe pieniądze różne bajery ułatwiające grę, które dobremu graczowi do szczęścia są zbędne. Autorzy odeszli od oklepanego systemu, polegającego na bezsensownym grindzie tuż przy powierzchni ziemi. Tutaj bez questów daleko nie zajdziemy, a co więcej wykonujemy je w powietrzu, na lądzie jak i w wodzie. Gdy dość mamy walki z potworami, możemy zająć się warzeniem mikstur czy produkcją ekwipunku. Strona główna: http://pwi.perfectworld.com/ Rejestracja: https://register.perfectworld.com/pwiregister Download: http://pwi.perfectworld.com/download Strona polska: http://www.perfectworld.info.pl Opisałem tutaj wersję International, na której gram. Oprócz niej istnieje również wersja Malezyjska i Multilanguage (ta ostatnia w fazie open beta). Wszystkie trzy wersje różnią się od siebie nazwami przedmiotów, miast i profesji. Zapraszam do rejestrowania i ściągania! Gram na serwerze Lost City a mój nick w grze to Ajek (cleric) lub Ajeek (blademaster) . Jeśli coś jest niejasne - pisać. ![]() SCREENY: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 02-01-2009 o 17:00. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() :O latac mozna?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() Ano można. Grałem i muszę przyznać, że gra dosyć ciekawa. Ładna grafika, gra rozbudowana, możliwość latania i skakania w uuj wysoko, ogólnie nieźle. Jedyną i najgorszą wadą, i to ona 'odepchnęła' mnie od tej gry, to questy. Podobnie jak w WoWie, "idź tam, zabij 20 tych i wróć", ale w WoWie questy opowiadały ciekawą historię, niektóre były nawet zabawne. W PW nie. Są naprawdę nudne, jednak grę naprawdę warto wypróbować. 8/10 imo, za questy ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Now or never
|
![]() Questy jakiejś specjalnej rewolucji nie wprowadziły do gry, ale czasem można na coś ciekawego trafić, zwłaszcza, jeśli się dokładnie czyta problem przedstawiony przez NPC
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ściągnę sobie, a co mi szkodzi... Najwyżej nie zadziała, znudzi mi się po jednym dniu gry, będę mało w to grał itp. Ale ściągnę... A co mi szkodzi ;/ I tak nie mam w co grać.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Aroonia, powiedz mi, czy wciąż występują duże lagi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Now or never
|
![]() Na początku ściągnąłem wersję Malezyjską i lagi były niemiłosierne. W Pw przejawiają się głównie w postaci powolnej reakcji postaci na wydawane komendy. Usunąłem grę, ale po paru dniach postanowiłem ściągnąć wersję International. Zalogowałem się i postać reagowała znacznie szybciej niż wcześniej. Być może podczas testowania wersji Malezyjskiej trafiłem na godziny szczytu, które czasem równiez występują w wersji International (aczkolwiek bardzo rzadko).
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 29-12-2008 o 22:15. |
![]() |
![]() |