![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Jak powrzechnie wiadomo, samuraje nie używali tarcz. Było to uznawane, za walkę niehonorową haniebną itp itd.
Co nie zmienia jednak faktu, że poabiwć się można. ![]() Narysujcie, (ostatecznie opiszcie) jak według was powinna wyglądać tarcza samuraja. Oto cechy, ktore mogą wam pomóc: - japończycy lubili straszyć (spojrzcie na maski przy helmach). Dobrze więć umiescic coś, co przerażałoby przeciwnika - samuraj lubił pochwalić się osiągnięciami (maski przedstawiały rysy konkretnego wojownika). Dobrze więc dodać, jakies napisy, czy obrazy. - tarcze musiały być lekkie. Ciężkie stalowe płyty nie wchodzą więc w grę. - pancerz stanowiły zazwyczaj pięknie zdobione skóry oraz haftowane materiały - często ochronę stanowiła także kolczuga - ponadto tacza musi ładnie wyglądać i posiadać herb rodowy. Oto moje pomysły: Tarcza okrągła pokryta kolczygą i skórami. Herb wyrzeźbiony na środku. ![]() ![]() Tarcza blaszana pokryta płótnem z namalowanym godłem i wypisanymi większymi bitwami, ktore stoczył nasz wojownik. Zdobiona płatami skóry i frędzelkami. ![]() ![]() Teraz wy coś namalujcie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Nowa Sól
Stan: Aktywny gracz
Imię: Latimerid
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Oath of Revenge
Świat: Titania
Poziom: 60+
Skille: PoCoMi
![]() |
![]() Khan może jeszcze samurajski miecz ?? ( jak jest już gdzieś to sorks ale nie mogę znaleść
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Napisałeś herb... Czy ty wiesz co symbolizuje ten znaczeki czy wiesz, że używanie go uznawane było przez samurajów za haniebne?? A co do tarczy, to samurajowie czasem używali tarczy(tessen-wyglądem podobny do wachlarza, wykonany najczęściej ze stopu jakiegoś metalu, bądź drewna.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Gdzieś W Krakowie
![]() |
![]() Cytuj:
a jeśli chodzi o tarcze to....samuraje walczyli katanami oburącz...
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Faktycznie zrobienie czegoś co nie ma prawa bytu jest dziwne, trudne i śmieszne, ale... czemu nie. Tak sobie pomyślałem, że Japończycy nie lubią jak coś jest proste, znaczy, że kształty muszą być zakręcone. Jak najmniej prostych lini. No i nie mówiąc dużo więcej zamieszczam tarczę, co to niby Samurai Shield ma prszedstawiać
![]() ![]() Zdravim Mr. Rabbit Ostatnio edytowany przez Mr. Rabbit - 29-10-2004 o 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Oczywiscie, ze Yin i Yang to symbole pochodzenia chinskiego. Symboliką jest rózna, - chaos, walka dobra ze złem, równowaga sił w przyrodzie itp. Uzylem tego symbolu bo to pierwsze co mi wpadlo do glowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() A ja się zaczynam poważnie zastanawiać czemu nie wypowiadacie się na temat moich prac i to bez wzgledu na temat, w którym są umieszczone
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
-Klikasz prawym mychy i owórz w nowym oknie -Kopiujesz tekst, który chcesz cytować -Robisz tagi : Cytuj:
wygląda to tak: Cytuj:
Sorry za oftopa...
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Ciemna uliczka, miedzy innymi cFaniakami =] Liczba postow: Sprzedam Ci te infromacje za... 5k
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lunara
Poziom: 9
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @up
Roland ty piii... zawsze wykorzystasz sytuacje do pouczenia kogos=] Za bardzo sie wziales za te filmy o roznych stworach i kazdego poprawiasz ^^ @topic Khan jak zawsze super. Wiesz nad czym pracujesz. Szkoda, ze ja nie mialem takiej popularnosci. GRATZ
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Doktorku
![]() A co do ciebie cFaniak to nie cfaniakuj ![]() Ktoś musi tutaj być tym "złym i evul"^^ A co do tego gdzie ci mówiłem jak to robić to na pewno był to temat o katanie a resztę wyedytuje potem , jak sobie przypomnę (chyba zrobie poradnik "jak pisać posty")
"Los dzielący ludzkie byty, na zabójców i zabitych, zmieści Cię w rubryce szerszej, tak w tej pierwszej..." Ostatnio edytowany przez roland - 29-10-2004 o 10:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() roland przykro mi posada Zly i Evul (tm) jest juz od dawna zajeta przez BK 0_o I on to robi z wieksza klasa niz ty bo jak czytam twoje posty to mnie qrvica szczela...
Khan-no tarcze jak tarcze, teraz po drobnej sesji z tarczami robionymi we wszystkich mozliwych programach(patrz:temat Pana Krolika, oops, Mr. Rabbita ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Gdzieś W Krakowie
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: GdaŃsk Zainteresowania: wędkarstwo Liczba postów: 2800 Specjalizacja: Połów ryb drapieżnych
![]() |
![]() sorry khan, ale to było słabe...
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
<edit> Mój nick brzmi inaczej, masz problemy z odczytaniem? (screeny z Morrowind w drodze) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|