Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-01-2008, 18:07   #1
GeniusCoD
Guest

Domyślny Nowy rec key

Załóżmy że ktoś kupił sobie postać na allegro. I teraz chce zamówić sobie nowego rec keya. Postanawia go sobie zamówić, koleś zmienił dane personalne, ale ich zatwierdzenie trwa miesiąc. Jeżeli w tym czasie zamówi sobie nowego rec keya, to przyjdzie on na ten nowy adres czy na adres ten stary?

Od dawien dawna to pytanie mnie nurtowałem.

Btw jak już mod chce przenieść lub skasować temat niech da mi znać na priva, plx.

Czekam na odpowiedź i wasze zdanie jak to będzie.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-01-2008, 18:30   #2
igoman
Użytkownik Forum

igoman's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2006
Lokacja: Poznań/Dębiec
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
igoman ma numer GG 4974645
Domyślny

z poradnika jak zdobyć nowy rec key by Dr.Unkown:

Cytuj:
[*]Wysyłka produktu nastąpi po wpływie płatności.Formularz końcowy.[/list]7.3 - upewnij się, że wprowadziłeś poprawne dane!

Upewnij się co do poprawności danych, oraz przeczytaj Ogólne Warunki Sprzedaży i Dostaw oraz Oświadczenie o ochronie danych osobowych.
Kliknij "Zamówienie", aby całość potwierdzić.

Gdy tylko opłata wpłynie do Cip Soft’u, otrzymasz drogą pocztową list, na adres zgodny z podanym przy rejestracji konta (Account registration). Ten list zawiera tzw. „confirmation key” - to NIE jest nowy "recovery key", ale kod, który pozwoli Ci na zmianę "rec key’a". Pamiętaj, że list z "confirmation key" powinien dojść do Ciebie w ciągu 4 tygodni, ale może nie dojść w ogóle, jeżeli dane podane przy rejestracji konta są niepełne lub fałszywe. Prosimy, abyś nie próbował uzyskiwać kolejnego "rec key'a", jeżeli wiesz, że podany przez Ciebie adres był niepoprawny. Pamiętaj też, że Cip Soft nie ponosi odpowiedzialności za listy, które nie dotrą z powodu podania przez Ciebie złego adresu. Musisz także wiedzieć, że twój "confirmation key" jest ważny przez 60 dni od otrzymania przez Cip Soft twoich pieniędzy i równocześnie wysłania przez nich do Ciebie listu.
Ponownie udaj się do „Lost account interface” i zaznacz "I need a new recovery key." (potrzebny mi nowy “recovery key”), potem „I have already received the letter with the confirmation key for a new recovery key." (otrzymałem już list z kodem wymaganym do uzyskania nowego „rec key’a”).

Oznajmiasz, iż otrzymałeś już list z kodem.

Następnie wprowadź swój „confirmation key”.

Wprowadź kod, który otrzymałeś w liście od Cip Soft'u, potwierdź.

Twym oczom ukaże się “nowy recovery key”. Pokaże się on tylko raz i nie zostanie wysłany na twój adres e-mail, więc upewnij się, że dokładnie go przepisałeś i ukryłeś w bezpiecznym miejscu.
stary 03-01-2008, 19:07   #3
GeniusCoD
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez igoman Pokaż post
z poradnika jak zdobyć nowy rec key by Dr.Unkown:
Tyle to ja też wiem. Mi chodzi o to na który dojdzie, na ten pierwotny, czy ten już zmieniony? Jeżeli minie już 30 dni od zmiany danych personalnych i dopiero wtedy dojdzie do zamówienia nowego r keya to dojdzie on na pierwszy zarejestrowany adres czy na ten 2?

Jeszcze jedno pytanie, jak się zamówi nowego r keya to na stronie tibia.com gdy jest się zalogowanym to będzie jakiś odnośnik, jakaś informacja że r key został zamówiony?

Btw. Zamawiając nowego r keya podajemy dane które poźniej pokazują się na stronie pod "Adres dostawy" więc niby adresem dostawy tego r keya powinien być ten podany podczas jego zamawiania a nie ten który podaliśmy podczas rejestracji konta.

Potrafi ktoś to wytłumaczyć?

Ostatnio edytowany przez GeniusCoD - 03-01-2008 o 19:53.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania