|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chcialbym poprosic forumowiczy by podpowiedzieli mi na jakim serverze no-pvp grac gdzie jest duzo polakow(pvp znudzilo mi sie po ostatnim deadzie).
Z gory thx. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Ja polecam Astere bardzo fajny server duzo polaczków ale wybor nalezy do ciebie...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() IMO dużo jest na Harmonii, ale nie wiem czy ci sie to spodoba, bo większość tam występujących polaków, to dzieciaki, które cię wyzywają, a, i bez pacca tam miejsca nie zagrzejesz (przynajmniej przed update) bo jest masa ludzi na rooku, a potem na low-lvl expowiskach masa sorców i wszelkiej maści drutów...
W Refugii w Ab' (jak w każdym ab' na każdym serwie) jest dość dużo polaków...
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: Włocławek
Stan: Na emeryturze
Imię: Lord Yuri of Dragons
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legion of Doom
Świat: Samera
Poziom: 50
Skille: 20/24
Poziom mag.: 52
![]() |
![]() mozesz sprobowac na harmoni<<ja tu grywam
![]() wmiare duzo osob gra i ceny sa niskie. Pozdro 4 @LL |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gram na Pacerii, dużo Polaków troche Latynosów.
Jest jeden typ - polaczek - który hackuje nowych itp. Ale ogólnie grając na PvP i non-PvP wolę to pierwsze. Wole zaliczyć 'zejście' od narwanego PK niż wkrewiać się na chmary ludków patrzących tylko aby komuś podkraść zdobycz, czując się właściwie bezkarnie ![]() Jedyne co mnie pociesza to grupa fajnych Polaków na tym serwie z którymi zawsze można pogadać, lub którzy pomogą jak trzeba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2004
|
![]() Harmonia najlepsza.Są tam wysocy high levele co pomagają np. Lady Martunia czy SIr Saneris.Jednak warto tam kupić paca bo dużo ludzi zajmuje expowiska rotów itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up Gram na Hrmonii około roku, i ANI RAZU nie zpbaczyłem żeby lady martunia komuś pomogła, kieyś to był na harmonii nieżły team, a teraz to się pasztet zrobił, po updacie...
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Graj na Pacerze chetnie pomoge. A po drugie potrzebuje jakiegos teama na potwory jak cos to msg !!! Mam tam znajomosci z roznymi ludzmi Polakami i innymi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
Stan: Aktywny gracz
|
![]() ja bym Ci polecal jak NAJMLODSZY swiat z tego wzgledu
plusy: -jesli masz facc nie czekasz w kolejce -sprzedasz drozej swoje itemy z questow itp -expowiska sa mniej(albo wcale) zapchane -pewnie znajdzie sie jeszcze wiecej plusow minusy -facc = kolejka w porze szczytu -np miasto Carlin o 20 na takiej pacerze to jedne wielkie noobowisko(duzooo ludzi) a na nowym swiecie jest wiecej luzu -niestety dobre itemy kosztuja drozej np Fire axe na Honerze 40 k a na Pacerze 8 k -zapchane expowiska - pewnie znajdzie sie jeszcze kilka minusikow ogolnie moja rada znajdz sobie swiat gdzie jest jak naj mniej ludzi narazie to sa serwer np takie jak Guardia,Refugia,Luminera itp nie wiem jaki tam jest klimat bo tam nie gram ale mysle ze zle nie bedzie.......albo poczekaj az wyjdzie nowy swiat non-pvp ![]() p.s pamietaj ze na nowszych swiatach masz wieksza szanse wybicia sie Ostatnio edytowany przez luzik - 07-12-2005 o 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Secura... Nie jest to co prawda świat z jakimiś mega plusami, ale moim zdaniem ma swój klimacik... Noobki, są jak na każdym non-pvp, ale na low lvli wystarczy ignore i mu sie znudzi, na h-lvli blacklista, a musisz wiedzieć, że osoba, która jest na blackliscie ma troszeczke utrudnienie... Jeśli ma słabą reputację to raczej nie pójdzie na Anni, i z tego co wiem Secura jest to jedyny serwer posiadający blacklistę...
![]() Wybierz gdzie chcesz, powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Polecam Guardie ponieważ:
-Mało ludzi, szybko się expi -Ludzie są w miare normalni(nie wszyscy ale większość), nie tak jak na Harmoni, na Guardi ci nikt nie powie: "Daj 1 gp bo masz deda ****!" -Dużo polaków się wspomaga, np. 8 lvl, dopiero co wszedł na rooka, 40 lvl zamiast wyzucac itemkow do wody daje temu 8 lvlowi takie zaeczy jak Dwarven shield, plate/scale armor, chain legs, itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Szalony Nalesnik
|
![]() Ciezki orzech do zgryzienia
![]() Na Twoim miejscu wogole bym sie nie wybieral na non-pvp,chyba ze lubisz zyc w swiecie gdzie jest masa noobkow (raz na jakies 500 noobkow trafi sie ktos normalny) a pchanie lootbaga to taka sama trudnosc jak uczenia psa latac. Juz wole grac na swiecie gdzie PA osiaga szczyt mozliwosci niz na non-pvp, ale wybor nalezy do Ciebie (choc stanowczo odradzam)
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
|
![]() Jeżeli:
-Chcesz się wyżywać na innych graczach, a sam jesteś bardzo dobrym graczem polecam Ci serwer PvP-Enforced. -Chcesz żyć w zgodzie z całym światem patrząc, jak Ci ktoś właśnie okrada lootbag (a Ty mu nic nie możesz zrobić) lub zbiera experience points za pomocą Tibiaauto, wybierz serwer No-PvP. -Chcesz być graczem szanowanym w świecie Tibi? Masz ochote czasami zabić innego gracza? Szukasz niskich cen run? Wybierz serwer Normal PvP! Polecam: PvP-Enforced- Inferna (mało lagów, tanie equipments) No-PvP CALMERA, SECURA (tanie equipments) PvP RUBERA, BERYLIA (tanie equipments, klimatyczne światy [mało nowych przychodzi]) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() graj na Harmonii. Dość miła atmosfera i troszkę Polaczków tam gra ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2005
Lokacja: Wroclaw
|
![]() To prawda ze na siwatach non pvp jest okropnie duzo noobkow
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Xagar - 07-12-2005 o 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Suldanesslar
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
|
![]() Lady Martunie najlepszym przykladem nie byla, ale mimo wszystko polecam Harmonie. Mila atmosfera, ludzie w miare spoko.
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Cytuj:
@topic Polecam Pacerkę. Jest tam sporo dobrych polskich gildii, ogólnie dużo Polaków. PL-40% Ameryka PN-40% BR-19% Reszta świata-1% Ostatnio edytowany przez Burakou - 07-12-2005 o 21:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Istnieje tylko jeden wybór.
Jeśli chcesz wiedzieć gdzie jest najwięcej polaków na non-pvp zreszta także prawdopodobnie najwięcej w Tibi ... CELESTA Jest tam najwiekszy Polak Druid i 2 Druid w tibi Ne'roox 150 lvl a Świat ma zaledwie rok. Na 2 miejscu w top exp. jest Kotr kolejny polak. Potem dwie osoby ze Szwecji. I znowu pięc osób z polski ![]() Tak wiec podsumowując na 25 pierwszych miejsc w Expie jest 16 Polaków. Nie wiem ile % społeczności to polacy ale jestem pewien że ponad połowa Celesta też ma black liste hmm ale w zasadzie żadna black lista nie spełnia swojego zadania.. tzn. Nic ci się nie dzieje nie stety :/.
01.10.2005-22.10.2006 Senior Tutor Teraz Emerytura... Senator ![]() Ostatnio edytowany przez Platonikus - 07-12-2005 o 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xurda
Profesja: Elite Knight
Gildia: Legendary Heroes of Miklagard
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
Zalezy jaka blacklista ![]() ![]() ![]() A ja polecam... REFUGIE. I tyle ![]() Pozdro Pingwin |
|
![]() |
![]() |