Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-02-2008, 16:49   #1
Andixor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 02 2008

Pytanie Pall czy Druid - Dylemacik

Pewnie 93% użytkowników forum zruga mnie, za to, że ten temat już był, a pozostałe 7% zruga mnie dlatego, że inni rugają, ale i tak zamieszcze ten temat. Otóż mam mały dylemacik. Zrobiłem sobię przerwe od tibii na jakieś 2 miesiące, i zupełnie się nie orientuje w grze. Szczególnie iż w ostatnich update'ach troszke doszło, a ja nie słuchałem żadnych nowinek itp. A więc teraz mówie o co chodzi.
Mam zamiar powrócić do gry i mam 2 postacie:
Palladyn 20 lvl skille 54 dista
Druid 26 lvl i 28 mlvl

Którą postacią grać? Nie zależy mi na odpowiedziach typu:
"Graj drutem bo robi uchy i ma duszo many!!111 Pozatym muj brat gra drutem i jest świetny ma jusz 12 lefel!!!1111"

Tylko np.:
"Graj druidem, gdyż po ostatnim update druid dostał nowe expowiska takie jak... Również nowe różdzki daje przewage tej profesji ze względu na..."

Chodzi po prostu o to, że nie wiem którą postacią po ostatnim update bardziej opłaca się grać. Która szybciej expi, a która zarabia.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Andixor
Andixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-02-2008, 17:32   #2
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Graj kim chcesz, a opcja szukaj nie gryzie.
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2008, 17:39   #3
IceniX
Użytkownik Forum

IceniX's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2006

Stan: Niegrający
Imię: Icek
Żarówka

Witam. Za ciebie nie wybiorę, ale mogę ci pomóc w wyborze.Wiec tak
  • Paladyn:
    Po ostatnim update jego ataki zostały trochę zmniejszone(tak tak kiny). Spear, h-spear(od 20 lvl), r-spear(od 25 lvl) i enchanted spear(od 42 lvl)< czyli włocznie zostały zmienione, atakuja obszar do 4 kratek ( jak sie mylę to sry) wiec lipa;/ . Ma parę przydatnych czarów i moze "już" latwo zarabiać od 45 lvl robiąc e speary, ale trzeba do tego pacc. Ogólnie Palem sie fajnie gra, a szczególnie z pacem.
  • Druid:
    Po ostatnim update dostał czary ofensywne . To mu dodało siły, lecz teraz dobrze sie expi lecz z samego expa sie nie wyżyje. DRUID NIE MA ZA BARDZO NA CZYM KASY ZARABIAĆ[... wiem "icycle", ale czy to schodzi jak uhy czy ihy kiedyś?] i to jest jego główny negatyw
    Trzeba więc sie na początku zaopatrzyć w kase ;p[nie koniecznie allegro,można mniej expic a zbierać lota]. A propo pacc to druid bez paca to kicha;/

Podsumowując Paladyn dobry jak na 100% NIE bedziesz miał paca, a druid moim zdaniem tylko z pacem

Trochę sie rozpisałem ale nie miałem tego w zamiarze i mam nadzieję, że trochę ci pomogłem

@edit: Druidem fajnie sie expi na dragach od 33 lvl ( hailstorm rod + /exori frigo/
lub Icycle, ktore może robic druid )
@Arcan: przynajmniej byś powiedział czy druid czy paladyn.

Ostatnio edytowany przez IceniX - 24-02-2008 o 17:42.
IceniX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2008, 18:21   #4
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez IceniX Pokaż post
Witam. Za ciebie nie wybiorę, ale mogę ci pomóc w wyborze.Wiec tak
  • Paladyn:
    Po ostatnim update jego ataki zostały trochę zmniejszone(tak tak kiny). Spear, h-spear(od 20 lvl), r-spear(od 25 lvl) i enchanted spear(od 42 lvl)< czyli włocznie zostały zmienione, atakuja obszar do 4 kratek ( jak sie mylę to sry) wiec lipa;/ . Ma parę przydatnych czarów i moze "już" latwo zarabiać od 45 lvl robiąc e speary, ale trzeba do tego pacc. Ogólnie Palem sie fajnie gra, a szczególnie z pacem.
  • Druid:
    Po ostatnim update dostał czary ofensywne . To mu dodało siły, lecz teraz dobrze sie expi lecz z samego expa sie nie wyżyje. DRUID NIE MA ZA BARDZO NA CZYM KASY ZARABIAĆ[... wiem "icycle", ale czy to schodzi jak uhy czy ihy kiedyś?] i to jest jego główny negatyw
    Trzeba więc sie na początku zaopatrzyć w kase ;p[nie koniecznie allegro,można mniej expic a zbierać lota]. A propo pacc to druid bez paca to kicha;/

Podsumowując Paladyn dobry jak na 100% NIE bedziesz miał paca, a druid moim zdaniem tylko z pacem

Trochę sie rozpisałem ale nie miałem tego w zamiarze i mam nadzieję, że trochę ci pomogłem

@edit: Druidem fajnie sie expi na dragach od 33 lvl ( hailstorm rod + /exori frigo/
lub Icycle, ktore może robic druid )
@Arcan: przynajmniej byś powiedział czy druid czy paladyn.
Gratuluję, właśnie zachęciłeś nooby do tworzenia nowych tematów, ponieważ i tak znadzie się ktoś, kto odpowie na pytanie...
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2008, 18:53   #5
Corrnn
Użytkownik Forum

Corrnn's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2007
Lokacja: Wroclaw

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Dragonhearts
Poziom: 131
Poziom mag.: 70
Corrnn ma numer GG 111462
Domyślny

Po ostatnim updacie obydwie profesje są dobre do pg.
Imho palkiem sie latwiej gra szczegolnie na wyzszych lvl (bardziej wyrabia z kasa). Druidem o wiele trudniej. Druidem zeby zarobic, musisz isc pohuncic rzeczy w stylu bk,hero, demony. Palkiem zarabiasz na expie.
stary 24-02-2008, 19:24   #6
Levi
Użytkownik Forum

Levi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

Opcja szukaj nie boli...

Drut... Wbijasz m lvl lecząc innych (exura sio). Dają ci oni bp/bp-ki mana fluidów i ich leczysz wbijając m lvl. Zarabiasz na ice hmm( bardzo dobrze się sprzedaje). Dużo potworów ma wrażliwość na lód. Kasę zarobioną na runkach wastujesz na szybkiego expa.

Pall... Walczysz na dystans. Musisz mieć zawsze amunicje.Zarabiasz na enchantowaniu spearów dla facc. No i wydajesz dużo kaski na small stone aby wbić przyzwoitego skilla i potem już sie nim nie martwić
stary 24-02-2008, 22:55   #7
Andixor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 02 2008

Domyślny

@Arcan
po 1. Wiesz kto to jest noob? No bo nazywasz mnie noobem nie uzasadniając tego w żaden sposób, a ja nie moge się domyślić dlaczego?
po 2. Skoro nie masz zamiaru pomóc mi, a uważasz, że tematu powinno nie być, to napisz do jakiegoś moderatora niech wpadnie i skasuje, a nie nabijasz posty nic nie wnosząc do tematu.

@IceniX
Bardzo dziękuje, dobrze mi to wytłumaczyłeś. Przejżyście i krótko. Dziękuje że ci sie chciało.
Andixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2008, 09:52   #8
kahn1994
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Gdynia

Profesja: Druid
Świat: Zanera
Poziom: 22
Poziom mag.: 24
kahn1994 ma numer GG 10577978
Domyślny

Rzuć kostką 1-3 pall 3-6 druid proste
kahn1994 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2008, 20:57   #9
Alan94
Użytkownik forum

Alan94's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2008
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elder Druid
Gildia: Slums attack
Świat: Selena
Poziom: 40
Poziom mag.: 45
Szczęśliwy Pall czy druid?

Uwazam ze lepszy jest druid. Sam posiadam na selenie paladyna 25lvl i elder druida 38lvl. Ale mysle ze to kwestia tego czy ktos lubi postacie proste czy postacie magiczne. Bacz co badz w tym update pal stracil a druid zyskal chodz stracil mozliwosc zarabiania na uhach.
Alan94 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-02-2008, 23:16   #10
IceniX
Użytkownik Forum

IceniX's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2006

Stan: Niegrający
Imię: Icek
Oczko

Ciesze się ze pomogłem ci Andixor. Co do wypowiedzi Arcan'a: Zastanów sie kiedyś czy swoją wypowiedzią nie obrazisz..., forum jest po to żeby taki newbie ( nie, NIE NOOB ) Andixor miał szanse zapytać się o to czego niewie... Chyba, że Arcan od początku znał odpowiedzi na każde pytanie..

Mówiąc prościej: Każdy był kiedyś "zerem" , gdyby nie mądrzejsi ludzie którzy nam pomagają dalej bylibyśmy "na samym dnie"

Ostatnio edytowany przez IceniX - 29-02-2008 o 23:17.
IceniX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-02-2008, 23:21   #11
Sassin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 07 2007

Domyślny

pallek ma dosc slabego skilla ale zawsze mozesz jebnac drutem 27 lvl/monk a pallem trenic, napisalbys jakie eq i jaki swiat(pvp/non) xd drut ma nawet mlvl dobry wiec mozesz nim jebac ]]]

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania