|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Chciałbym, abyście podzielili się ze mną swoimi opiniami na temat światu, w którym gracie. Może ja zacznę:
Miałem zaszczyt grać na Antice i Calmerze, więc zacznijmy alfabetycznie ![]() Antica: Moim zdaniem świat najbardziej skrajny i doświadczony, mnóstwo w nim rzyczy kontrastowych. Na Antice grają 3 rodzaje graczy: Osoba nr. 1 - grająca wcześniej na innym świecie, nie dająca sobie tam rady, ze względy na brak floty; ewentualnie nie mająca czasu na zbyt długie granie w Tibię, widząca perspektywy w szybkim zdobyciu dobrych tanich przedmiotów, które na innym świecie są zbyt drogie, zbyt dużo czasu wymaga zdobycie pieniędzy tej osobie aby kupić ten przedmiot na poprzednim świecie. Maja niskie lvl'e, skille też. Osoba nr. 2 - osoba znudzona Tibią, ew. człowiek, który nie chce poprostu już grać w tą grę, chcący zrobić "burdel", zabawić się w pk itp... Dobre skille, lvl, prawdziwy chodzący PK ![]() Osoba nr 3 - Osoba prawdziwie grająca w Tibię, czująca jej klimat, grająca w Tibię TYLKO I WYŁĄCZNIE dla zabawy, mogąca się od niej zawsze oderwać, będąca prawdziwym koneserem tej gry, czerpiąca z niej kwintesencję, sam smak gry. Osoba całkowicie odczulona na hasełka "Pliz fri items", czy też od bardziej znającego angielski "Plz free item's". Osoba, która nie wykożystuje swej siły, potęgi aby zabijać ludzi, ew. czerpać haracze, czy coś w tym stylu. Nie używa żadnych programów wspomagających tą grę. Duży lvl, jak to koneser, skille też dobre. Niesety ma skłonności po długim graniu w tą grę do przeistoczenia się w osobę nr. 2, aczykolwiek nie zawsze. Szacuneczek dla osób nr. 3 ![]() Moim zdaniem najlepiej na antice grać DRUIDEM. (Że nie ma UE, nie znaczy że jest to postać stracona). Całkiem przyjemny świat, można spotkać wielu sympatycznych ludzi, którzy Ci pomogą. (Co nie znaczy że masz podchodzić do każdego z hasełkiem "plz free item's", bo albo masz ignored, albo DED, odemnie masz to 2) Słowem: Dla mnie Antica to przyjemny świat, jak wiesz z kim i jak rozmawiać i jeśli masz znajomych. Calmera: Mój początek z Tibią. Według mnie genialny świat, mający jednak swoją głęboką rysę - świat NPvP. Ile to razy gwizdnął mi ktoś z przed nosa pieniądze z potwora, raz zdażyło się, że z gość gwizdnął mi W-Helmet z Lidera, taki Pan na lvl 15 co się za mna włóczył i nie chciał dać mi spokoju. Na Calmerze nie zabijesz istoty twojej rasy (człowieka ![]() Co do gatunku osób grających na tym serwerze - podobnie jak na Antice, średnia "nowych", oczywiście mniej osób z naprawdę wysokimi lvl'ami (125+), i oczywiście całkowity brak "osób nr. 2". Jeśli będziesz grał na tym świecie, to zanim nabijesz lepszy lvl i skille, spotkasz naprawdę wiele niemiłych osób, nie używam tego określenia, ale teraz użyję - spotkasz naprawdę dużo N00Bów, zanim nabijesz dobry lvl'el. Żeczy nie są wcale takie tanie, i drogie też nie. Dla mnie najlepszy świat. A co Wy sądzicie o swoich sewerach? (Niedotyczy tematu): PS: Nie mówicie proszę Was, że taki temat już był, nie bluzgajcie na mnie, gdyż obelgi spływają po mojej bluzie gładziódko. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Ja mam do powiedzenia tylko jedno Lunarka rox
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() ja lubię swój świat -.- ALE PO CO ZAKŁADASZ 2 TAKIE SAME TEMATY??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Odnośnie światów non pvp:
ten świat dzieli się na dwie grupy: a)ludzie którzy kombinują jak konie pod górkę jak zarobić a sie nie narobić czyli wrobić newbie aby zabił się sam a on/a wziął/ą nasze cenne eq dając jakieś głupie strony z keylogerami itp. b)Ludzie grający po to aby grać a nie rzeby wytężać umysły i kombinując jak kogo wrobić.Są to ludzie z honorem czyli tacy którzy nie kradną ciał, pozwalają dobić potwora a nie bez sensownie dobijając go za nas, którzy szanują innych graczy niezależnie od tego czy to noob czy newbie czy doświadczony gracz. minusy: -dużo zlurowanych potworów -kradzieże ciał,loota -nieda się zrobić lootbaga(bo ukradną zresztą kradną na pvp ale to juz szczegół) -dużo ludzi kombinujących(wymienione wyżej) -pall i knajt mają pecha bo i tak nie mogą trenić skilli ze soba a potworki są szybko koszone -dosyć duże ceny itemów -częste spamy na kanale ogólnym plusy: -możesz łazic pod depo z mpa z magic swordem z golden helmetem soft bootsami z blassed shieldem postacią na 8 levelu bez aola i ludzie mogą ci za przeproszeniem naskoczyć bo i tak cie nie zabiją chyba że zlurują potworka ale to już inna historia -sorcerer i drut mają się fajnie bo stoją i dopóki nikt nie zluruje potwora może robic runy ile tylko chce. -brak kolesiów z czachami którzy psują infrastrukturę na światach pvp i wzbudzają strach wobec innych na mniejszym levelu (wyjątkiem jest jeśli to właśnie koleś od 8-10 levela ma czache) -brak miss clicków |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Lunara-
Swiat na którym h-lvle to idioci, dużo polaków najwięcej w ab ofcours, dlatego mieszkam w thais) ;p ciągle jakiś h-lvl power abuseruje, duzo noobów z polski (w tym ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Cytuj:
ponieważ polskie społeczeństwo dzieli się na ludzi myślących tzw.homosapiens oraz na ludzi starających się myśleć tzn.tych którzy kombinują, kombinują, kombinują, (...) a i tak z tego nic nie mają.Ale nie załamujmy się nie jesteśmy jedynymi ludzmi ośmieszającymi się tej galaktyce np.brazylijczycy itd.albo ten gracz chyba on się bardziej ośmieszył wciepując takie eq na dach tracąc na tym kupe forsy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 11 2004
|
![]() Ja gram na Harmonii, i według mnie świat n00bów, głównie dlatego ze no-pvp.
|
![]() |
![]() |