Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-02-2008, 13:09   #1
simply
Użytkownik Forum

simply's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Poziom: 10
Poziom mag.: 1
Strzałka SoF

Dobrze, najmocniej przepraszam, że ZNOWU piszę o tym jakże oklepanym SoFie, bo tu już jest tyle tematów, że głowa boli . Ale nieważne.
Mam postać, rookstayera, (na Beryli) i tego chara poświęciłam na odkrycie tajemnicy tego miecza. Mam 14 lvl.... Hmmm... Zaczęło mnie zastanawiać czy dobrze zrobiłam uzyskując taki lvl, bo jeśli wszystkie mity poskładać w jedno...
Więc tak : na tabliczce przy wyspie z SoFem pisze nam że " tylko pokorny/skromny może dotknąć miecza " Czy osoba, która zabiła niezliczoną liczbę potworów jest pokorna/skromna ? Nie wydaje mi się. Wychodzi na to, że tylko ten, który nie zabił nikogo ( i w tym wypadku niczego ) może powiedzieć o sobie HUMBLE ;P
Tak się dziwnie składa, że w kanałach pod miastem jest przejście, które prowadzi do jaskini trolli na północy ( każdy wie gdzie ). A to, że są tam potwory, które 1lvlowiec nie pokona ? Tutaj trzeba liczyć tylko na pomoc przyjaciół...

Pytanie do was : czy ktoś próbował tak zrobić ??
A jeśli nie to czy ktoś może tak zrobić ? Ja nie mam niesty kumpli na żadnym świecie, a przekonywanie ich do tego trwa zbyt długo
simply jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2008, 13:23   #2
Monolit
Użytkownik Forum

Monolit's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Łódź

Monolit ma numer GG 9014903
Domyślny

No dobrze, wyjście z miasta to nie problem, wystarczy z main chara wziać z bp lf'ów. Problem w tym, gdzie iść potem! Bo co da wyjście z tunelu. Aczkolwiek twoja koncepcja jest niezła .
Monolit jest offline  
stary 21-02-2008, 13:29   #3
Itachi
Użytkownik Forum

Itachi's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: Wejherowo

Stan: Na Emeryturze
Świat: valoria/honera
Itachi ma numer GG 2796679
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Monolit Pokaż post
No dobrze, wyjście z miasta to nie problem, wystarczy z main chara wziać z bp lf'ów. Problem w tym, gdzie iść potem! Bo co da wyjście z tunelu. Aczkolwiek twoja koncepcja jest niezła .
czytaj ze zrozumieniem.
stary 21-02-2008, 15:04   #4
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Niegrający
Athelas ma numer GG 8978189
Domyślny

było, było... Zrobili, szli do mino hellu, SSa itp. Nic nie wyszło...
Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!!
Cytuj:
87% osób niepełnoletnich na tym forum zachowuje się jak debile. Jeśli uważasz, że należysz do tych 13%, Przemyśl to jeszcze 3 razy...
Mam 13 lat.
Athelas jest offline  
stary 21-02-2008, 21:28   #5
Jarus_noobek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: Dup*a

Imię: Chrouer
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 28
Skille: 60/55
Poziom mag.: 3
Domyślny

Można by spróbować wyjść z miasta na 1lvl nowym charem i zrobić tego "questa" na klucz do mino maga...
Może klucz się pojawia tylko wtedy jak masz 1lvl i 0expa???
Jarus_noobek jest offline  
stary 21-02-2008, 21:34   #6
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jarus_noobek Pokaż post
Można by spróbować wyjść z miasta na 1lvl nowym charem i zrobić tego "questa" na klucz do mino maga...
Może klucz się pojawia tylko wtedy jak masz 1lvl i 0expa???
Takie wyprawy były już setki razy organizowane.
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline  
stary 21-02-2008, 21:48   #7
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Mi sie wydaje ze wlasnie taka osoba musi byc tylko nikt nie wie co ona ma zrobic moze przejsc przez teleport w katana roomie i ja gdzies indziej teleportnie ? Nie wiem ale bylo poruszane tryion razy.
Salarigoth jest offline  
stary 21-02-2008, 23:02   #8
simply
Użytkownik Forum

simply's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2007

Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Poziom: 10
Poziom mag.: 1
Domyślny

może i było, ale nikt nigdy nie doprowadził sprawy do końca
simply jest offline  
stary 22-02-2008, 12:51   #9
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez simply Pokaż post
może i było, ale nikt nigdy nie doprowadził sprawy do końca
Dobra, wyjdziesz na tym 1lv, poleziesz pod wyspę z SoFem i co dalej? Jak doprowadzisz sprawę do końca? No właśnie, nikt nie wie. Ogólnie to nie jest dobry pomysł, bo w Tibii chodzi o to, by jak najwięcej osiągnąć... teraz jakiś 8lv dowiaduje się jakoś, że trzeba przyjść na 1lv pod wyspę... robi chara i idzie, a nie o to chodzi. Jestem stuprocentowo pewny, że twórcy questa nie wymagaliby tworzenia nowej postaci i ignorując dokonania tej właściwej pozwalaliby go wykonać. To by się gryzło z główną, ukrytą zasadą: "graj, graj, graj, im więcej będziesz grał tym więcej uzyskasz". CipSoft chciał jednak to zrobić, by oderwać się od tej zasady? Jeśli w ogóle miał taki zamiar kiedykolwiek, to na pewno nie tak.

Jest quest, na spike sworda na przykład. Jest tam wiele potworów i 8lv sobie nie radzi. Więc mówi sobie 'aha! wbiję większy level to mi sie uda!'.

STOP! Nie mogło tak być, CipSoft na pewno nie zmuszałby 8lv'a do wbijania 9 albo 10, bo później straciłby w stosunku do tych, co wyszli z Rookgaardu na ósmym. Więc trzeba gdzieś indziej...

Jeśli taki quest istnieje to musi być on bardzo trudny, ale nie w sensie, że solucja zajęłaby 10 stron. Nie może być tak trudny, by 8lv sobie z nim nie poradził. Musi być taki, żeby nie każdy mógł go wykonać... żeby... ten, kto go wykonał nie mógł powiedzieć jak to zrobić innym. Albo coś w tym stylu.

Vial
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline  
stary 22-02-2008, 15:53   #10
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up
Trudnością w queście na SOF-a ( jeżeli takowy wogóle istnieje, ja wierze że istnieje ) MOIM zdaniem to nie samo wykonanie go i wybicie potworów, tylko raczej dowiedzenie się jak go zacząć wykonywać oraz poziom zagadek jakie owy quest przed nami stawia.
Weźmy dla przykładu Draconia Quest. Jest on w miare łatwy ( jest od 25 lvl, na mainie oczywiście ) do wykonania jeżeli chodzi o potwory w nim występujące ( DS, Ghule, Roty, Beho ) ale wymaga on czasu oraz troche sprytu (np. szukanie kluczy, ustawienie dźwigni aby uciec z Hell Gate ). A wiec Quest którym nagordą będzie SOF na pewno będzie możliwy do zrobienia przez np 8 lvl ( lub niższy), ale będzie on wymagał troche "pomyślunku'' od gracza.

Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj
RookeR jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania