![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
Lokacja: Harmonia | Ab'Dendriel
|
![]() Chciałem poświęcić topic grze kracianej Matgic The Gathering.Moze to nie jest gra Rgp ale pokrewna ponieważ fantasy.Chciał bym sie dowiedzieć co o niej sądzicie i jeżeli ktoś w nią gra to może sie powchalił najleprzymi kartami ze swojej tali ?
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Hmm grałem kiedyś (dawno temu), ale trochę inaczej. Urządzaliśmy sesję w której normalnie były przygody i tak dalej tylko że walki rostrzygało się w czasie pojedynków z normalnego Gatheringa.
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2003
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Mam karty, ale nie mam z kim... Przyznam gra wciągająca i fajna. A co do kart, to moze później dopisze.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Ooo, gratz za temat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ Dźwiedź: Hmm, całkiem niezły pomyślunek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja gramw Mtg gdzieś tak od 12 miechów a grę tą widziałem jakies 2 lata wcześniej (na koloniach qumpel miał talie )
![]() ![]() ![]() Zureq (RUBERA) Twój qumpel ma wyrąbaną karte ![]() Przydała by ci się do niebieskiej tali gdzie jest dużo magi może kiedyś pujść do niego i niech pujdzie sobie zrobić coś do jedzenia a wtedy ty możesz włożyć przypadkowo tą karte w kieszeń ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() A kto wie jaka jest najstarsza edycja a jaka najnowsza ??
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() hehe najstarszej edycji anzwy to nie pamietam a najnowsza to Fifth Down
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Pogrywam troszq w Magica i jest Spox! Gram głownie zielonymi deckami. Akutalnie jestem w posiadniu decka elfow
![]() ![]() ![]() Magic wymiata ale trzeba miec do niego porzadna ekipe zeby modz grac. |
![]() |
![]() |
#9 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() JA kilka lat temu gralem w Mtg i powiem ze gra byla calkiem ciekawa, niestety stwierdzilem ze za duzo kasy musze na nia wydawac jak na hobby(potrafilem wydac 200zl w jeden dzien). Mialem 2 decki, czerowny i czarny(nazw nie pamietam) i 3 klasery z roznymi kartami. I chyba najwieksza glupota jaka popelnilem i ktora zaluje do dzis(a bylo to z 3 lata temu) to to ze oddalem qmplowi wszystkie moje karty(2 decki i 3 klaser + koszulki, pudelka itd.) za totalne free
![]()
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Gralem,gram i bede grac . Wg.mnie najlepsza karcianka pod sloncem . Kiedys wydawalem na to sporo kasy, teraz sie troche uspokoilem ( najnowsze karty mam z edycji tej po Odyssei ^^ ) . Polaczenie 4x Serra Angel + Radiant Archangel ( najlepiej z might oak na rece
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() fakt karcianka wypasna , na poczatku trzeba troche kasy wlozyc w deck , ale puzniej tylko czasami sie cos dokupuje. Mialem czarna talie suicside( nie wiem czy dobrze napisalem). Gral bym do dzisiaj tylko ze moi kumple z niej porezygnowali i zostalem sam.Zeby grac musialem jechac do slepu z kartami bo tam zawsze byli chetni na singla albo duelka , ale po jakims czasie mialem dosc jezdzenia w to miejsce, bo klimat tam byl jakis niemrawy.Probowalem znowu namowic moich kumpli , lecz mi sie nie udalo.Moze w nowej szkole poznam ludzi ktorzy w to graja , wtedy bedzie full wypas.
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najnowsza edycja to... DarkSteel
![]() Trudno powiedzieć która jest najlepsza 8) Mirrodin ma całkiem konkretne niebieskie karty (quicksilver elemental & broodstar wymiataja!), i decki na artefaktach, scourge ma całkiem konkretne czerwone kreatury, które całkiem konkretnie spalają przeciwnika ![]() ![]()
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2003
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Cytuj:
Już ktoś wcześniej mówił jaka jest najnowsza seria, wystarczy uważnie przeczytać ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2004
|
![]() Taa Mtg jest drogie,ale także zyskowne
Pierwsza edycja-Alpha jak do tej pory ostatnia -Fifth Dawn |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja obecnie nie gram. Większość kart sprzedałem, ale miałem kilka fajnych kart. Jadnymi z najlepszych to oczywiście Avatar of Woe (może dlatego moje pstacie tak nazywam), i sporo innych ciekawych kart. Nie były wszstkie najlepsze ale jak się złoży talię z samego dziadostwa to można wygra nawet w drugiej turze, mój rekord to chyba czwarta czy piąta tura
![]() Btw, a może tak Doom Truper? (nie wiem czy dobrze to napisałem)
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja przed chwilą wruciłem z nad morza.I spałem w namiocie i miałem tam karty.I teraz są całe mokre ;/ ale na szczęscie miałem w protektorkach.Ej czy ktoś kiedyś widział karte Bfm czy czy cos takiego jest to karta która ma 2 czescie kosztuje 14 many i jest czarną kreaturą 99/99.Jeżeli ktoś to widział to moze wiecie z jakiej ona jest edycji ??
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() To była chyba Cosmis Larva z czerwonej tali 7/6 ale na początku tury trzeba zrzucić 2 lądy
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Jeśli ktoś z was chce kupić karty do Magica, od słabych aż po dobre artefakty i unikaty to polecam www.allegro.pl Na podstawie umieszczonych tam ogłoszeń można zrobić niezly deck.
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2004
|
![]() Karta Bfm ,inaczej Big Fury Monster jak kto woli.Otóz w pewnym okresie istnienia karcianki "WotC" wydali edycje kart po prostu "jajcarskich" tak dla zabawy,przykładową kartą jest chociażby bfm.Karty z tej edycji ,której symbolem jest tzw."jajko" nie są jednak legalne na żadnych turniejach,raczej tylko do kolekcji.
Ja osobiście nie polecam serwisów aukcyjnych,w MtG gram ponad 2 lata,bardzo czynnie,aktywnie wręcz profesjonalnie.Jeśli ktoś chciałby rozwiać jakieś watpliwosci dotyczace gry lub coś też innego to zapraszam na moje gg:3481208 . Jesli chcecie kupić karty lub zobaczyć spisy gotowych "turniejowych talii" zapraszam (chyba moge??) na takie stronki poświęcone karciance jak: 1) www.k20.prv.pl 2) www.mtg.rpg.info.pl 3) www.mtg.hk.pl Na stronach znajdują się fora , są tam działy początkujący,turniejowe decki,trade i wiele innych. Pzdr. |
![]() |