|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2003
|
![]() Mam wielką prośbę do adminów/moderatorów tej strony.
Primo: Są wiadomości gdzie co sprzedać. Czy możecie dla newbie (takich jak ja) zamieścić obok imion sprzedawców miasta w których oni urzęduja?? To bardzo ułatwiło by sprawę kupna i sprzedaży. Secundo: Czy możecie zamieścić oddzielną podstronkę na której znajdowały by się statystyki ile ma się many i życia na wszystkich levelach to jest zaczynajac od 1 kończąc na 100. A i ze zróżnicowaniem na profesje oczywiście. Z dołu dziękuję za rozpatrzenie propozycji. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nikt nie odpowie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() zrobienia tablicy z cenami, czyli że mamy
| świat | kategoria | rodzaj | [szukaj] i np. wybieram sobie | rubera | zbroje | crown | albo | rubera | wszystko | crown | i mi się pokazują przybliżone ceny części c-setu OFC przy rodzaju wybierałoby się albo wszystko albo: - dla broni: np. atk < 20 , 20<atk<30, atk > 30 + rary - podobnie dla tarczy z def + rary - dla zbroi i legsów też można według arm ale też według rodzaju (knight itp.) no i rary - podobnie dla helmu, glownie według arm/ew. rodzaj (crown itp.) + rary itp.... No i jeszcze zastrzeżenie że jak się przy kategorii wybierze "wszystko" to można tylko ew. rodzaj wybrać albo ew. według ceny. No a teraz sedno sprawy: skąd wziąść ceny? Była by specjalna maszynka do podawania cen konkretnych przedmiotów na konkretnym świecie I tu trzeba by zmobilizować tibiańczyków, jeżeli wiedzą jak cena czegoś stoi na rynku obecnie albo ostatnio coś sprzedawali/kupowali/widzieli na trade to niech dodadzą tą cenę do bazy. OFC błędy grube (ach za dużo tej szkoły) czyli takie ceny zbytnio się wychylające byłyby pomijane ... No i teraz najważniejsza rzecz kto się tego podejmie ![]() A więc tak, ja się podejme napisania tego, ale kwestia jest żebym nie siedział i pisał tego 3 dni, a ktoś mi potem powie że ... e tam ... to jednak nie ma sensu ... niepotrzebnie się narobiłeś ... Ps. co do technologii to napisałbym to w php na my_sql (na razie moim prywatnym) i ew. jakbyście dojrzeli sens takiego przedsięwzięcia to dochodzi możliwość zrobienia interfejsu we flashu Uff, ale się napisałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Pomysł fajny ale ile roboty. Pomyślałeś że mody mają też własne życie a nie tylko Tibie? Musieli by się najpierw popytać na wszystkich światach. Potem to poszeregować. Potem interface. Potem wklejenie na strone. W sumie z miesiąc pracy, bo przecież nie mają postaci na wszystkich serwerach.
![]() |
#5 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
Po co mają się pytać na wszystkich światach? będą ceny tylko z tych światów na których my (w sensie społeczność tibia.pl) gramy, czyli to nie mody a my byśmy mieli zadbać żeby było trochę danych z naszych serwów < przecież z większości światów się na pewno znajdzie jakiś drut/sorc co właśnie runki robi i ma trochę wolnego czasu, a przyczyniłby się dla dobra ogólnego ![]() Sortowanie jest automatyczne podczas dodwania danych do bazy ... (przez interfejs, ty wbijasz tylko świat/przedmiot/cena) interface ja wykonam ... myślę że sam link ze strony starczy na razie ... (a potem to zalezy czy pomysł wypali) Ps. przedmioty przecież tez nie muszą być wszystkie, bo po co komu wiedzieć za ile DSM, albo jakieś rary których i tak się nie kupuje itp. Tak samo po co ci ceny z serwów na których wogóle nie gramy. Bo tak wogóle pomysł jest też skierowany dla takich początkujących ... żeby np. nie kupowali dark helmeta albo dvarfen shielda za 400 gp albo broad sworda za 800 gp (tak jak ja to zrobiłem patrząc na te denne cenniki na tibia.xx.pl) albo usiłowali sprzedać copper shielda na mainie ![]() Ale to też może nas odciążyć, przykładowo: mniej pytań o ceny, o to za ile sprzedać (również te śmiecie których się nie da), albo śmiesznych ofert typu ja: I sell crown helmet koleś: 500 gp, ok? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2003
|
![]() jak bedziecie chcieli to ja moge zrobic liste z zyciem i mana na lv 1-100 dla wszystkich voc.
19:06 You see a middle-finger (atk:2 def:0) It is raised. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja chce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Nie lepiej zrobić na to fajny skrypcik w PHP i wrzucić na stronę?
No cóż, zobaczymy, co bosal wymyśli, bo ponoć pracuje nad nowym designem (tylko że ja to już słyszę od 2 miesięcy)
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |