Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
-->
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-04-2008, 21:42   #1
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Siemiatycze

<>Dark Man<> ma numer GG 8368516
Domyślny Kick - zabezpieczenie

Po przeszukaniu forum stwierdziłem, że nie ma podobnego artykułu, ewentualnie przeoczyłem.

Osobiście grając w tibię zauważyłem, iż obecnie poważnym problemem (przynajmniej dla mnie) są tzw. kick/lag/freez'y. Nie przed wszystkimi jesteśmy w stanie się zabezpieczyć, ponieważ wynikają z przeciążeń/niedopracowań serwerów tibijskich. Po tym jak ostatnio kilka razy padłem przez awarię mego internetu zacząłem się zastanawiać czy nie mógłbym się przed tym zabezpieczyc. Mianowicie korzystając z drugiego alternatywnego połączenia. Alternatywnym połączeniem mogłaby być komórka, modem, lub inne podobne połączenie internetowe. Wątkiem głównym jest też to, ażeby można było to zrobić za niewielkimi opłatami miesięcznymi. Myślę, że największym problemem może być program który by wykrywał awarię głównego połączenia internetowego (np. neostrada, radiówka) i w czasie kilku sekund przełączał na alternatywne, zaś po tym jak główne połączenie wróci do stanu normalnego, przełączał na nie spowrotem.

I właśnie teraz kieruję pytania do osób, które są zorientowane lepiej w programach niż ja.

1. Czy istnieje program o działaniu takim samym/podobnym jak powyższy?
2. Jak szybko zostałoby zainicjowane nowe alternatywne połączenie?
<>Dark Man<> jest offline   Odpowiedz z Cytatem

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Odpowiedz
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania