Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-04-2008, 21:48   #1
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny Problem z wyborem szkoły.

Serwus ; p

Nie jest to mój problem.Mojego ziomka.Wygrał ogólnopolski konkurs j.Niemieckiego. Teraz ma otwarte drzwi do każdej szkoły,gdzie tylko będzie chciał. Przyszłość? W przyszłości chce latać Commanche.(Iść trochę w ślady taty) Skończy tutaj szkołę średnią i jedzie studiować do Niemiec,a dalej szkolenia itd. Problem leży. Jaką szkołę najlepiej wybrać by być bliżej celu? Zastanawiał się między LO na profilu Lingwistyczno-Informatycznym. a Technikum na profilu Informatycznym. Może jakieś lepsze pomysły? : P Co było by najlepszym kierunkiem. Aha. Nie mówcie mi,że pytać na forum o tibii to głupota; p Pytamy w wielu miejscach,lepiej mieć więcej źródeł. Więc i tu.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-04-2008, 21:53   #2
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

LO lepsze jesli chce studiowac w Niemczech. Oczywiscie w zalozeniu, ze bedzie kladziony nacisk na niemiecki. Infy w LO tez naucza, moze nie tak jak w technikum, ale zawsze cos. Niech sie zastanowi, czy woli umiec slabiej jezyk a lepiej infe czy na odwrot. Moze zrobic tez tak, ze pojdzie do technikum na informatyke a bedzie sumiennie uczyl sie niemieckiego prywatnie. Nic wiecej nie wymysle.
stary 17-04-2008, 21:59   #3
Puii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja chciałem tylko Pogratulować koledze !
Puii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:06   #4
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arnisan Pokaż post
LO lepsze jesli chce studiowac w Niemczech. Oczywiscie w zalozeniu, ze bedzie kladziony nacisk na niemiecki. Infy w LO tez naucza, moze nie tak jak w technikum, ale zawsze cos. Niech sie zastanowi, czy woli umiec slabiej jezyk a lepiej infe czy na odwrot. Moze zrobic tez tak, ze pojdzie do technikum na informatyke a bedzie sumiennie uczyl sie niemieckiego prywatnie. Nic wiecej nie wymysle.
Podejrzewam, że skoro wygrał ogólnopolski konkurs j. Niemieckiego to raczej w szkole więcej się nie nauczy.

Nie wiem jak to jest z tymi "niemcami". Czy w ogóle widzą różnicę między LO a technikum. Wydaje mi się, ze technikum lepiej go przygotuje. Do tego, będzie miał już tytuł technika-informatyka co może dobrze "wyglądać".

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:07   #5
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

niech sprawdzi co wymaga od niego szkoła wyższa i wybierze lepszą opcję... prawda, że proste? :<

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:25   #6
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

niech idzie do specjalnej, omg człowieku powiedz mu, żeby zrozumiał, że to jego przyszłość i jakby coś nie wyszło, żeby miał pretensje do siebie a nie do ludzi z forum :| Jeszcze trochę i zrobie temat co mam zrobić na obiad albo jakie skarpetki ubrać ;/

Ostatnio edytowany przez Arka_Sath_Wielki - 17-04-2008 o 22:26.
Arka_Sath_Wielki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:28   #7
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
Zastanawiał się między LO na profilu Lingwistyczno-Informatycznym. a Technikum na profilu Informatycznym.
Oba kierunki nie mają kompletnie nic wspólnego z techniką wykorzystywaną podczas latania, lataniem, czy co tam jest z tym związane, ale gdybym miał wybierać miedzy tymi dwoma wybrałbym technik informatyk (w sumie to mój kierunek), z uwagi na to, że dowiedziałbyś się sporo o wszystkim co związane z pracą przy komputerze itp, co jest chyba pożyteczną wiedzą podczas latania : P.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:34   #8
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki Pokaż post
niech idzie do specjalnej, omg człowieku powiedz mu, żeby zrozumiał, że to jego przyszłość i jakby coś nie wyszło, żeby miał pretensje do siebie a nie do ludzi z forum :| Jeszcze trochę i zrobie temat co mam zrobić na obiad albo jakie skarpetki ubrać ;/
Nikt nie będzie miał pretensji ; p Pytam was o zdanie tylko. Nie przesadzaj ; p Dzięki za powyższe wypowiedzi ; ) Jak ktoś coś jeszcze ma to śmiało.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:42   #9
Chuli
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Jesli moze byc nie w jego miescie to moze Lotnicze Liceum w Dęblinie?
DUZE MIASTO NOWA WLADZA TYLKO MOTOR JEJ ZAWADZA.
CHELMIANKA TEZ ,CHELMIANKA TEZ PRZYJACIELEM MOTORU JEST
Chuli jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 22:57   #10
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Co do języków jeszcze, na pewno musi w takim przypadku iść na dwa fronty, niemiecki i angielski, pierwszy bo ma zamiar katować się w dojczlandzie a drugi dla tego, że używa się go w obsłudze :<

@up: to by było chyba najlepsze wyjście w tym kierunku

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 17-04-2008 o 22:59.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2008, 23:43   #11
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Wpisy bloga: 1

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Co do języków jeszcze, na pewno musi w takim przypadku iść na dwa fronty, niemiecki i angielski, pierwszy bo ma zamiar katować się w dojczlandzie a drugi dla tego, że używa się go w obsłudze :<

@up: to by było chyba najlepsze wyjście w tym kierunku
Najlepsze nie, ale dobre, najlepsze by było jakby kosmici go porwali i zaimplementowali mu w ciągu ułamka sekundy pilotowanie wszystkimi statkami w tej galatyce
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 08:35   #12
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Jeśli ten kumpel jest z Bydgoszczy tak jak Ty i ja, to niech idzie do Technikum Elektronicznego. To najlepsze technikum w Kujawsko-Pomorskiem, gdzie właśnie jest sporo profili czysto elektronicznych i wiele informatycznych. Są też połączenia obu kierunków, jak teleinformatyk. Tyle Ci powiem, ale z tego co wiem (paru kolegów kończyło Elektronik) to są zadowoleni. Jeden z nich teraz ze mną studiuje pilotaż (rok później zaczął), a reszta pracuje w jakiś firmach przechowujących dane, jednocześnie chyba studiują na Akademii Tańca i Rozrywki, czyli tym sławnym ATR, który nie jest taki zły jak kiedyś mówili : P
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 09:00   #13
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Podejrzewam, że skoro wygrał ogólnopolski konkurs j. Niemieckiego to raczej w szkole więcej się nie nauczy.

Nie wiem jak to jest z tymi "niemcami". Czy w ogóle widzą różnicę między LO a technikum. Wydaje mi się, ze technikum lepiej go przygotuje. Do tego, będzie miał już tytuł technika-informatyka co może dobrze "wyglądać".
Chłopcze chyba nie wiesz, że zdać technika to nie jest już taka prosta sprawa.Fakt dobrze wygląda,ale żeby go zdobyć trzeba się sporo przygotować.. Ogólnie Technikum nie jest złe, można nauczyć się wielu interesujących i przydatnych rzeczy.. Ceną tytułu technika jest też więcej przedmiotów zawodowych które są w tym typie szkoły ważne jak przedmioty w Liceum.Głównym minusem jest to że Matura i Technik są w krótkim odstępie, co nie umożliwia odpowiedniego przygotowania się dobrze do każdego z tych "testów"

Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 09:05   #14
Rafayen
Użytkownik Forum

Rafayen's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów

Stan: Niegrający
Skille: 13/37
Rafayen ma numer GG 1502169
Domyślny

U Mnie w LO jest profil Informatyczno-Językowy =PP
Rafayen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 09:41   #15
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
LO na profilu lingwistyczno-Informatycznym
mam dziwne wrazenie ze z tym profilem to tak jak ze swinka morska - ani swinka ani morska.

Z tego powodu bardziej polecalbym technikum, szczegolnie jesli jest to technikum na przyzwoitym poziomie ( a z tym bywa naprawde roznie ).
stary 18-04-2008, 10:33   #16
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron Pokaż post
Chłopcze chyba nie wiesz, że zdać technika to nie jest już taka prosta sprawa.Fakt dobrze wygląda,ale żeby go zdobyć trzeba się sporo przygotować.. Ogólnie Technikum nie jest złe, można nauczyć się wielu interesujących i przydatnych rzeczy.. Ceną tytułu technika jest też więcej przedmiotów zawodowych które są w tym typie szkoły ważne jak przedmioty w Liceum.Głównym minusem jest to że Matura i Technik są w krótkim odstępie, co nie umożliwia odpowiedniego przygotowania się dobrze do każdego z tych "testów"
Jestem w takim technikum i nauczyciele cały czas nam wpajają to, więc wiem, że to nie jest już takie proste (do 2005 bodajże składali na zaliczenie komputery o.O Ludzie w grupach po 5 składali i zdawali).

W Warszawie akurat dobrze się złozyło, bo są dwa dobre technika(?) informatyczne. Na Kasprzaka i na Zajączka.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Ostatnio edytowany przez Gelt - 18-04-2008 o 10:34.
stary 18-04-2008, 13:28   #17
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

W bydgoszczy obecnie, najlepsze licea to VI, I i VIII z tego co sie orientuje, z tym ze w 6 same mozgi w 1 szpanerzy ;p tylko VIII podobno w miare normalna, ale jesli stawia wszystko na 1 karte, i juz wie co chce robic to niech idzie do technikum tak jak powiedzieli panowie up up up up up costam

@down
To nie siódemka tylko ósemka

Ostatnio edytowany przez Arka_Sath_Wielki - 18-04-2008 o 15:01.
Arka_Sath_Wielki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 13:44   #18
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
Z tego co wiem, to najlepsze to I, II, IV i VI. Siódemki w tym gronie nigdy nie widziałem. Chociaż III też jest spoko.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 14:49   #19
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Pewnie skonczyl gimnazjum i pewnie jest laureatem olimpiady niemieckiego na poziomie gimnazjalnym i pewnie gdyby startowal w olimpiadzie jezyka niemieckiego na poziomie licealnym to by naprawde bardzo duzo skorzystal. Ale Ty wiesz lepiej jak to jest w LO na profilu niemieckiego (jesli pod slowem "lingwistyczny" rozumie sie rozszerzony niemiecki do wyboru), ze laureaci z gimnazjum nie maja co tam robic.

Ostatnio edytowany przez Arnisan - 18-04-2008 o 14:51.
Arnisan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2008, 15:00   #20
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Mój błąd, nie doczytałem tego "lingwistyczne" :-P

Chociaż i tak wydaje mi się, że technikum byłoby lepszy pomysłem.

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania