|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy darzysz nienawieścią inne nacje? | |||
Tak. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 24.10% |
Nie. |
56 | 67.47% |
Nie mam zdania. |
7 | 8.43% |
Głosujących: 83. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() W Tibi, jest on często spotykany - rasizm. Polacy nienawidzą brazylijczyków, a szwedzi polaków itd. Na światach PvP, często napotykam się na takie dialogi: Polak - Pl? Brazylijczyk - No, br. Polak - Hunted! Nie mówię tu tylko o polakach. Wszystkie nacje darzą się nienawieścią. Czy jak zabijecie początkującego brazylijskiego gracza, który prosił was o pomoc, a wy nierozumieliście jego języka i go poprostu "dedliście" cieszyliście się? Jak Polak ukradnie wam 3 gp to czy odrazu mówicie "Theif! Noob!"? Nie, ale jak zrobi to np. szwed zaraz ma "hunted" od was. A czy jak wyjeżdżacie za granicę np. do Niemiec i jak zobaczycie jakiegoś Niemieckiego Tibijczyka to mówicie/myślicie "Co za frajer!"? Dlaczego nienawidzimy innych nacji? Czekam teraz na wasze opinie. P.S. Użyłem opcji "szukaj". Nic nie znalazło. Avios |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: Unisław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nie zdarzyło ci się spotkać takiego idioty który niema ani trochę angielskiego i na każde twoje polecenie/pytanie odpowiada br? To nie jest rasizm to po prostu tępienie noobków..
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() ty lepiej edytuj ten post bo ciebie zamkna za rasizm, pedofilie, eksibicjonizm(za cholere nie wiem ajk to sie pisze), i gwalt w jednym!
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2005
![]() |
![]() twoje przyklady sa troche przesadzone. jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem.
btw. daj sobie spokoj z ta kretynska czcionka, ja rozumiem, ze chcesz byc pro elo elo, ale zlituj sie. ^^ br? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Niektorzy w tibii stawiaja sobie za cel zabijanie innych nacji. Co w tym zlego?
Tak samo jak w pilce noznej kibicujesz jednej druzynie i chcesz zeby wszystkie inne przegraly. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Nie, nie tępię Murzynów, Polaków, Szwedów, ani innych nacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() Nie tepie lecz smiesza mnie sytuacje typu:
-Hi -Hi -How long? -Yes
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Według mnie najgorzej się niestety zachowuje polacy, chodź ostatnimi czasy nie mam zdania ponieważ nie gram ale irytują mnie wojny polsko-szwedzkie.brazylijskie. Pomyślcie sobie, co by było gdyby był spokój na servie... Żadnij wojen xd. Jedyną możliwą (choć niemożliwą) była by wojna z noobami (nie mylić z newbie).
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() W ogole, czy w grze internetowej, w którą gra duża liczba dzieci, można doświadczyć czegoś tak realnego jak rasizm? Myśle, że nie. Jeden powtarza po drugim, drugi po trzecim i tak to się ciągnie. Mówimy "Łooo, brazole jebane" bo tak jest trendi, bo inni tak mówią. W głębi tak zapewne nie myślą, bo bycie rasistą nie ogranicza się tylko do jednego narodu, tylko wszystkich. To jest raczej nienawiść do takich stereotypów. Polak polaka też zabija, i nie myśle, że to jest rasizm. Więc moje zdanie, w grze internetowej nie ma czegoś takiego jak rasizm. I na przyszłość. Nie używaj takiej oczojebnej czcionki, bo to się źle czyta
![]()
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie, ale wychodzi na to, że jak będę takich zabijał, to stanę się rasistą.
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12
Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
|
![]() Myślę, że to normalne, iż w grze internetowej , która jest dostępna na całYm świecie walczą ze sobą narody. Wiadomo, każdy chce być lepszy od innych, prześcigając go w expie itp. ale bywają też tacy, co od razu się na niego plują. Ale ja myślę, że wyolbrzymiasz sprawę, bo spotkałem wielu życzliwych Brazylijczyków którzy pomagali mi w treningu czy rozmawiali ze mną po angielsku. Chociaż stwierdzenie "brazol"=n00b, nie jest poprawne. Brazylijczycy też umieją grać w tą grę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() Jeżeli już mam nienawidzić kogoś to polaków. Ogólnie szanuje inne nacje. jeżeli kogoś wyklnę itp. to nie ze względu na jego narodowość, ale na jego zachowanie jako człowieka. Niestety chociaż gram na USA servie gdzie teoretycznie jest mało polaków to więcej debilnych polaków przewija mi się pod nogami niż szwedów czy br. Server USA wybrałem ponieważ liczyłem na to, że będzie tu mniej polskich noobów, ale nie do końca miałem rację
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() A kazdemu kto mysli inaczej niz Fintex proponuje zalogowanie sie na neranie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Bo tacy są Polacy? naród zawistny i podły który donosi na swojego sąsiada tylko dla temu, że mu się powodzi a samemu klepie biedę? Podłe plugastwo i tyle... A zresztą w Tibii masz do czynienia z 10letnią dzieciarnią która musi się emocjonalnie na kimś wyżyć i myśli, że jak nabluzga to jest elo elo emo spox cool i w ogóle tru na maksa...
A czy jestem rasistą? Nie, nikt mi nie przeszkadza, z wyjątkiem cyganów latających po mieście z akordeonami...
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Tak wszedzie czytam o cyganach, u siebie w miescie to ja nie widzialem cygana od dobrych kilku lat. xDDD z 10 lat temu mi jakas cyganka na chate wbila, ale tak nic do nich nie mam ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Nie, tibia = miłość do bliźnich.