|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2008
Imię: Amaru Shooter
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Apo Team
Świat: Harmonia
Poziom: 34
Skille: 68/49
Poziom mag.: 10
|
![]() Nie wiem dlaczego, nie mogłem napisać w poradnikach ( może sa punkty karne ) napisze tutaj..
Poradnik poświęce na napisaniu jak założyć pierwszą stronę WWW! Zapewne wiele osób marzyło zrobić kiedyś stronę przeznaczoną na różne rzeczy. Oczywiście proszę wziąć pod uwagę , że nie jest to jakaś super strona. Zaczynajmy! 1. Założenie stronki. Wchodzimy na jakiś portal ( na początek polecam www.vgh.pl )[/color] Jak już jesteśmy, klikamy w odnośnik ( załóż stronę WWW ) ![]() Gdy już to zrobiliśmy, pokazuję nam się to okienko : ![]() Następnie uzupełniamy i klikamy w odnośnik " Instaluj stronę teraz " Gdy to zrobiliśmy, pokazało nam się okienko : ![]() Klikamy w adres naszej stronyi tak właśnie założyliśmy naszą 1 stronkę! 2. Tło stronki. Najpierw się logujemy, podajemy login i hasło ten co podawaliśmy przy robieniu stronki. Następnie klikamy w Panel Administracyjny. ![]() Gdy zrobiliśmy to, po lewej stronie w panelu "nawigacja" widzimi podstronę "Zarządzanie Stroną". Klikamy w to. Następnie szukamy obrazka " Główne ustawienia i klikamy w niego. Zjeżdzamy na dół i pokazuje nam się : ![]() Wybieramy sobie i możemy się cieszyć nowym tłem! 3. Jak zrobić banner! To proste , banner robimy podobnie jak avatar. Wybieramy zdjęcie, wchodzimy na tinypic.com wybieramy kod i wklejamy go tutaj : ![]() 4. Jak pisać newsy? Wchodzimy w Panel Administracyjny, wchodzimy w newsy i zaczynamy pisać. Po tym jak napiszemy, zaznaczamy przyklej news : ![]() 5. Zakończenie. [b]I tak właśnie dobiegliśmy końca poradnika. Nauczyliśmy się tutaj tworzenia stronek, wklejanie loga, zmienianie tła, pisanie newsów. Oczywiście serwer na którym stronke zakładaliśmy jest słaby, ale najprostszy w obsłudze. Jeżeli chcemy nauczyć się wiele wiele innych rzeczy, chcemy się szkolić, wchodzimy na www.kurshtml.boo.pl i tutaj uczymy się wielu rzeczy, między innymi : tworzenie podstronek, tabele. Potem uczymy się urozmaicać stronę. @Edit Mam pytanie, dlaczego wklejając przez tinypic trzeba wchodzić w link i są tak nie wyrażne zdjęcia? Jest to mój 1 poradnik, więc proszę o wyrozumiałość, pozdrawiam! @Edit Jeżeli chcecie, moge dodać poradnik jak założyć własną domenę czyli zamiast vgh czy dbv bylo by "go" czy "xt" @Down aczkolwiek mogą się nauczyć na kurshtml.boo.pl Ja tylko pokazałem jak założyć stronkę i podstawy Ostatnio edytowany przez Oxidosis - 20-05-2008 o 20:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() Żeby nie umieć założyć stronki trzeba mieć lekko nasrane we łbie. Żeby zrobić jako taką stronkę trzeba albo umieć podstawy HTML, albo zainstalować CMSy, albo być pro w PHP,XHTML,CSS itd =) Poradnik niezbyt fajny, bo dzieci będą robić nowe strony z keyloggerami i z "free pacuchem". No i nie ten dział =)
|
![]() |
![]() |