Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-05-2008, 19:10   #1
Retroniq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2005

Retroniq ma login Tlenu retroniq
Strzałka Przydatność skilli po update'cie?

Mam pytanko dla aktywnych graczy- przede wszystkim rycków i palli. Powiedzcie mi, czy mniej więcej wiecie, jaka jest różnica w damage'u na jeden skill? Albo jak wychodzi w praktyce shielding? Pytam dlatego, że ostatnio kumpel powiedział mi, że po update'cie skille to rzecz drugorzędna i ważniejszy od nich jest lvl.
Proszę tylko, o nie odsyłanie do kalkulatorów, bo ich wyniki się raczej nie pokrywają.
Potrzebuje niekoniecznie jakichś konkretów typu 2,5hp/1skill. Tak ogólnie chciałbym się dowiedzieć o tym czegoś od graczy, którzy aktywnie sobie grają i w miarę kojarzą jak było dawniej, a jak jest teraz.
PS. Zaznaczam, że nie wiem, po którym update'cie, bo jakoś nie mam pamięci, co, w których wprowadzono
Z góry thx za odpowiedź.

Ostatnio edytowany przez Retroniq - 31-05-2008 o 19:13.
Retroniq jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-05-2008, 19:19   #2
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Retroniq Pokaż post
Mam pytanko dla aktywnych graczy- przede wszystkim rycków i palli. Powiedzcie mi, czy mniej więcej wiecie, jaka jest różnica w damage'u na jeden skill? Albo jak wychodzi w praktyce shielding? Pytam dlatego, że ostatnio kumpel powiedział mi, że po update'cie skille to rzecz drugorzędna i ważniejszy od nich jest lvl.
Proszę tylko, o nie odsyłanie do kalkulatorów, bo ich wyniki się raczej nie pokrywają.
Potrzebuje niekoniecznie jakichś konkretów typu 2,5hp/1skill. Tak ogólnie chciałbym się dowiedzieć o tym czegoś od graczy, którzy aktywnie sobie grają i w miarę kojarzą jak było dawniej, a jak jest teraz.
PS. Zaznaczam, że nie wiem, po którym update'cie, bo jakoś nie mam pamięci, co, w których wprowadzono
Z góry thx za odpowiedź.
Zakres obrażeń minimalnym i maksymalnych w tibii jest tak rozległy, że bardzo trudno jednoznacznie stwierdzić, ile obrażeń wzrasta na x% skilla.
Mogę ci tylko powiedzieć, że skille są bardzo ważne, twój kumpel nie ma racji.
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2008, 21:15   #3
Retroniq
Użytkownik Forum

Domyślny

Hmm... ale chyba lvl też się trochę liczy. To jest EK na 168lvl, który gra już od pewnego czasu i stwierdził, że kiedyś były dużo ważniejsze niż teraz. Niekoniecznie, że są nieważne, ale mniej ważne niż przed update'em. Ale może ty masz rację i nic się nie zmieniło. Poczekajmy na innych userów Sam nie wiem. Czasem troszkę denerwuje mnie to, że nie ma nigdzie silnika gry- to by tylko ją poprawiło;d

Ostatnio edytowany przez Retroniq - 31-05-2008 o 21:17.
Retroniq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2008, 21:23   #4
Wietek
Użytkownik Forum

Wietek's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2007
Lokacja: wołomin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Samera
Poziom: 37
Skille: 78/61
Poziom mag.: 13
Wietek ma numer GG 2989061
Domyślny

@topic
skille sa przydatne
ten twoj kumpel sie jednak myli
roznica dmg.... nie zwrocilem na to uwagi jak przybywa ze skilla na skill
z mniejszymi skillami mozesz sie czasem nie przebic a z wyzszymi duzo latwiej jest ojj duzo
skilluj skilluj

Wietek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2008, 22:12   #5
Retroniq
Użytkownik Forum

Domyślny

Skilluje. Ale aktualnie 100+h na jednego skilla, także troszkę to trwa
Co do tej ilości to podobno, kto inny mi to mówił, o tym, czy się przebijesz, czy nie też decyduje lvl, a nie tylko skille? Co o tym myślicie? Ja zawsze myślałem, że tylko decydują o tym skille.
stary 31-05-2008, 23:03   #6
Wietek
Użytkownik Forum

Wietek's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2007
Lokacja: wołomin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Samera
Poziom: 37
Skille: 78/61
Poziom mag.: 13
Wietek ma numer GG 2989061
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Retroniq Pokaż post
Skilluje. Ale aktualnie 100+h na jednego skilla, także troszkę to trwa
Co do tej ilości to podobno, kto inny mi to mówił, o tym, czy się przebijesz, czy nie też decyduje lvl, a nie tylko skille? Co o tym myślicie? Ja zawsze myślałem, że tylko decydują o tym skille.

lvl tez

wiesz a co mial powiedziec moj kumpel ktory wbijal skille 101/101 ?

Wietek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2008, 23:14   #7
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Hmm.. To dziwne, bo kiedyś lvl dawał baaardzo dużo. A teraz w ogóle. Więc logicznie myśląc, skille dają więcej niż kiedyś. Dodatkowo, ataki są mocniejsze niż kiedyś. Wniosek.?; )

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania