|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thorim Doong
Profesja: Sorcerer
Świat: Selena
|
![]() Mam problem i prosze o pomoc doświadczonych graczy ( niedoświadczeni też mogą odpowiadać
![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2008
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
|
![]() Takie skille na knighta za słabe , a pall długo będziesz bił ,a jeśli ma być pacc to druid/sorc.
I tu zaczyna się problem osobiście wybrałbym druida. Dlaczego ? Chociażby robi uhy. Leczą mało wiem ,ale dla druida wystarczająco. Tymbardziej wysoki magiczny poziom = dobre uleczenie. A traning magicznego poziomu jest łatwiejszy niż skillowanie , chociażby dlatego ,że postać może stać na afk przed depo czekając na mane ,a ty zaklądasz co jakiś czar i spalasz ją. A jak widać nie lubisz trenować skilli więć napewno takie postacie jak Knight/Paladin odpadają. Jest druga strona medalu.Możesz wybrać postać którą ci się najlepiej gra.Bo raczej gracz który gra całe życie Knightem nie sprawdzi się dobrze jako Druid. A jako ,że ty już grałeś troche postaciami magicznymi.Skłaniałbym się własnie do nich. o.O ile się rospisałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2008
Lokacja: Bieruń
Imię: Elite Miturshay
Profesja: Knight
Świat: Malvera
Poziom: 41
Skille: 67/66
Poziom mag.: 4
|
![]() zalezy jaki swiat jak non pvp to wez palka poniewaz wszystkie respy slabszych potworub beda zajete a palkiem mozesz na 8 lvl na cycach expic..
Jak pvp to wybiez knighta ma wiecej hp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() Szczerze nie zgadzam się z panem Geanezis'em otóż skille 70/70 nie są słabe i nie prawda żeby brał druida lub sorca bo kolega napisał że chce pograć dłużej a jak wiadomo sorc i drut mają niestety do expa spore waste na manasy...
Ja osobiście wziął bym Palka, a dlaczego? Otóż * 70 Dist wbija się dość szybko (znacznie szybciej niż Kiną) * Na Facc można sobie na loozie długo expić bez Pacca (Guardy, Poh, D Lair, na mniejszych lvlach Ghost Land) dla Palka jest duży wybór co za tym idzie mała monotonność bo np. nudzi nam się bić GSy i loocić k-sety ![]() * Pallek nie wymaga dobrego EQ najlepiej B robe, bohy i VAMPIRE SHIELD bo jak wiadomo od tego Upka używamy większości Spearów. * Lepsze ataki: - Np. na 20 lvlu Sorc/Drut bije no ok 50-60, a palkiem ze skillem 70 po 190+ co za tym idzie szybszy exp ![]() * A jak mamy Pacc to tyle expowisk że głowa mała xD Np. Mały BB Island, Banuta, Tomby, Draagi ![]() Jak masz sporo kasy do wydania można wydać ją na pięknie wyglądające Eq jakim jest *Blue Armor *Blue Legs *Vampirka *Bohy *Crown helmet a na wyższym np. 100 lvlu ładnie wygląda Demon Helmet więc: MOJA RADA JEST JEDNOZNACZNA: BIERZ PALADYNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Profesja: Sorcerer
Gildia: Sonic
Świat: Silvera
Poziom: 20
Skille: 20
Poziom mag.: 18
|
![]() Up:
1. Wastując przy tym bardzo dużo kasy; 2. Gdy znudzi nam się wastowanie kasy na zaludnionym pohu czy pojedynczym respie GS ciesząc się jak plate armor wypadnie zawsze możemy iść na jeszcze bardziej zaludnione dragon lair! 3. Jedyny dobry powód o.O 4. Tylko, że ten sorc/druid wbił ten 20 w 2dni a ty tego palka w 2-3 tygodnie 5. I wymieniłeś 4 -.- 6. Sporo kasy to 100k? 7. Dublet też ładnie wygląda więc: MOJA RADA JEST JEDNOZNACZNA: NIE SŁUCHAJ TEGO PANA!
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 25+
Skille: 60+/50+
Poziom mag.: 10
|
![]() Hmm Bież Najta.
Czemu? Bo Paladinów jest za dużo...chociarz może z tym upem coś się zmieni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() A ja myślę, że autor tematu powinien przeanalizować plusy każdej profesji i wybrać odpowiednią dla siebie dopasowaną do jego stylu gry.
W-g mnie każda profesja jest dobra. Po krótka rzecz biorąc: Paladin: Na początku ciężko. Bez kasy na kamyki nie masz co zaczynać gry. Później gra się rozkręca już na 25lvl z bohami i time ringiem i 70 distem da się solować gsy (dla bezpieczeństwa utani hur). A na dodatek do 40-50lvl paladin świetnie se radzi bez pacca. Knight: Ogromna ilość capa i hp postać forteca, lecz prawdziwa gra się zaczyna kiedy zdobędziemy w miarę dobrą broń i eq (mms, dsm, k-legs, rh, steel bootsy, aol, justice seeker/avenger lub odpowiedniki by się przydały). Sorc/druid Bardzo szybko expią lecz krucho u nich z kasą, cieszą się jak hunt im wyjdzie na 0 lub z małym profitem. Ciężko nimi się gra na faccu, gra powyżej 30lvla na faccu to wręcz męczarnia. Po zakupie pacc najpotężniejsze profesje w tibii (na 20lvl można solować gsy - exori flam, utani gran hur waste ale co tam). No nie wyczerpałem całej swojej wiedzy ale nie jestem tu po to by pisać poradnik, który na tym forum jest. Mam nadzieje, że choć trochę pomogłem. Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 18-05-2008 o 22:08. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Wrocłaff
Imię: Batrix Sorcerer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
|
![]() A ?!??!??! NIE?!?!?!?!?? MOZNA??!?!?!? WIECEJ?!?!?!?!? WYKRZYKNIKOW??!?!?!??
I ?!?!??!?!? ZNAKOW ?!??!?!?! ZAPYTANIA ?!??!?!?!? Wybierz druta/sorca ![]() a na serio pall 10000razy lepszy niz knight
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() @Druidaxo
Ty grałeś kiedyś palkiem wogule? Na Pohu na Gsach np. na 60 lvlu z Pacc WASTE?? Dla Ciebie może 100k nie być dużo ale wiadomo często ludzie tak mówią jak kupują z Allegro bo nie wiedzą jak to jest jak się samemu zbiera na niskim lvlu. A to przedstawione przeze mnie eq jest dość wporządku bo jest lekkie i np. bardzo dobrze dobrane a najważniejsze, że po jego kupnie zostanie jeszcze sporo kaski wyjaśniam: Na przykład zbieraliśmy pieniążki i uzbieraliśmy np. 200k (podam ceny przypuszczalne np. na Guardi) *Blue Armor 12k *Blue Legs -20k *Vampirka -14k *Bohy - 35k *Hat Of the Mad- 03k ---------- 84k I od 200k-84k= 116k które zostaje na expa i inne wydatki Nie wliczam oczywiście kasy zarobionewj na huntach ^^^ To są moje sugestie oczywiście zaraz ktoś się nie zgodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2007
|
![]() knight; plusy
-male waste podczas expienia -duzo capa - latwa mozliwosc botowania minusy -dlugie skilowanie -monotonny exp palek plusy -expienie (duze mozliwosci) minusy -jezeli nie mozesz skilowac na monku skilowanie bedzie uciazliwe -koszty kamieni oraz spearow Jednak radzilbym ci wybrac palka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Wrocłaff
Imię: Batrix Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
|
![]() @up
bo palek ma zawsze mniejsze waste niz knight, ma exevo mas sana i exori con oraz san, palek moze robic enchanted spirki kamienie to nic bo pall przy expie prawie zawsze na +wychodzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2007
|
![]() Ehh czy ja wiem według mnie PALKIEM będzie sie gralo dość ciekawie. na początku nie jest łatwo bo skill , kasa , bez skill nie ma gry palkiem .
a ty chciałes grac 2-3 lata no to palek sie nadaje grac bedzisz długo 1.skill 2.exp i jakos ci zleci . jak ci sie będzie grało palkiem zależy tylko od jago skill zresztom z knightem jest podbnie .... Wybor nalezy do ciebie :d no chyba ze chcesz szybko nabic lvl do sorc/drut ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Dammianissimo
Świat: Xantera
Poziom: 123
Skille: 23/28
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() Jak masz dobre połaczenie internetowe, to wybierz palladyna, ponieważ będziesz mógł solować owiele więcej potworków niż knight nie mając przytym żadnego (wasta).
Natomiast jeżeli posiadasz słabsze łacze internetowe, to lepiej wybierz knighta, ponieważ istnieje mniejsze ryzyko zgonu, ze względu na dużo ilosc punktów życia ![]() Moim zdaniem gra knightem jest owiele ciekawsza niż gra palladynem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2007
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 102
Skille: 81/76
Poziom mag.: 7
|
![]() zostan rookstayerem...
![]() a serio to graj knightem... jest to postać ciekawsza choć po godzinach skillowania miałem koszmary ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nie wątpię knighci się przydają jako blokerzy itp. grałem knightem teraz zacząłem Paladynem i stwerdzam, że 12 palkiem jest lepsza zabawa niż 50+ knightem xD JEDNOGłOśNIE BIERZ : PALADINA ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2006
|
![]() Heh grałem wszystkimi profesjami, mialem pacca, co prawda nie po ostatnim upie, ale powiem co sądzę:
Druid/Sorc Bardzo podobne prof, więc nie będe rozgraniczał. Kiedyś najciekawsza prof w grze, obecnie bardzo ciężko się utrzymać i jest strasznie krucha, chyba, że jedziesz na manashield a to często rodzi waste. Najlepsza profesja jak grasz na paccu do 50 lvl, ponieważ bierzesz wanda i lecisz a expowisk na low lvl'u jest sporo, na faccu od 20 lvl na przeludnionych serwerach, trzeba się nagłówkować by dobrze i spokojnie poexpić. Knight Heh nuuuudne skillowanie, choć niektórzy potrafią zrobić 90/90 na 30 lvl i wtedy przyjemnie sie gra ![]() Pall Ktoś mówił o 20 lvl w 4 tyg?? Buhahaha. Masz pacca, idziesz na gobo, masz kamole. Ja co prawda mialem wcześniej 300 kamoli, ale bez większego wysiłku zrobiłem 35 lvl 70/50 w 2 tyg na paccu od 0. Najciekawsza profesja, jak nie idziesz na coś zasilnego na twój lvl, lub nie masz lagów to zawsze na +. Na odpowiednim lvl'u pójdziesz na co zechcesz. Świetna profesja dla odkrywców i dla tych co lubią sobie urozmaicić. Radzi sobie na facc a na pacc to jest poprostu wyśmienicie tylko na początku na facc faktycznie ciężko z kamolami. Obecnie może nie najlepsza ale najciekawsza profesja ![]() A i morał na koniec, jak nie robisz kiny i nie skilujesz do 90/90 to opłaca się grać na paccu od początku, bo czas się naprawde szybko zwraca, a i tak większość tych co czeka na pacc to x lvl czy x skilla potem w połowie pacca przerywa gre, więc jak masz kase i najlepiej kumpla który pokaże ci fajne miejscówki najlepiej grać pallem odrazu na paccu, ostetecznie ja bym myślał może nad sorciem jak masz duże doświadczenie w grze. Ja pallem z 9 lvl to latałem po 2 poziomach cyclopis ^^. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Dammianissimo
Świat: Xantera
Poziom: 123
Skille: 23/28
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() Cytuj:
Tak, własnie, że mam 49 palka -.-, mialem 89 knighta, 43 sorca i 22 druta i wniosek, z tych wszystkich postaci najbardziej mi sie podobal knight, a jak nie umisz grać to siedz sobie na tych guardach, czy tam zółwiach, jak sie ma kumpli to można sprobować wszystkiego, w tibie gram niecałe 5 lat, i zapewne mam wiecej doświadczenia niż ty, skoro dla ciebie knight jest skazany tylko i wyłacznie na żółwie, to powiem Ci, że noob jestes. Skoro ty nazywasz grą siedzenie, sry botowanie 24/7 na scarabach, żółwiach czy h.j wie nie co, to jest mi cie poprostu żal. Pewnie nie grałes niegdy knightem, i bronisz swojej profesji, jak twoim osiągnieciem jest tylko 12 palladyn, to weź prosze zachowaj te komentarze dla siebie, albo najlepiej wogole sie nie udzielaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Cytuj:
Proszę, pokaż mi, bo jakoś nie zauważyłem. @topic Jak ktoś up; przeanalizuj wszystkie plusy i minusy profesji i dobierz je do swojego stylu gry. Najlepsza możliwość, że wszystkich. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2008
|
![]() knight bo wali z axa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2006
|
![]() Cytuj:
![]() A faktycznie z tego co wiem to +80 knight robi się ciekawy ale do tego czasuuuu nuda. Pall idzie wszędzie, knight też ale 10-50 lvl pozniej :/. Pozatym niezależnie od lvl knight zawsze all na klate więc dużo na leczenie leci, spróbuj demca bić na 100 lvl z +. 2 pallów na 90 ma + i to spory przynajmniej jak jeszcze były spiry na cały ekran teraz to nie wiem ![]() |
|
![]() |
![]() |