|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2003
|
![]() Witam
Jak wiekszosc ludzi uzywajacych unixa wie ze oficjalna tibia pod linuksem nie dosc ze jest niekompatibilna z serwerm to do tego stara . Tutaj na pomoc przychodzi nam wine na ktorym tibia uruchamai sie bez problemow. Tutaj przychodzi czas na moje pytanie mianowicie czy ktos mial po zalogowaniu dziwne paski latajace po ekranie. Jezeli tak czy da sie to zlikwidowac ? Wszystkie pomysly sa mile widziane. Z gory dzieki |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Ehh... Zupełnie nie wiem o co ci chodzi, wątpie żeby dużo osób mogło ci pomóc... :rolleyes: Ale bądź cierpliwy, to może ktoś się trafi
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() Chodzi mi o to ze jak lacze sie z serwerem tibi klientem uruchomionym w linuxie (slackware 9.1 dodam) poprzez wine na ekranie skacza mi jakies dziwaczne paski przez co wogole nie da sie grac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vanlanthiriel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Black Rose Order
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Z tymi paskami to masz rację ale to wina oprogramowania więc kup sobie lepsze
![]() Bez obrazy
![]() |
#5 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() Ja długi czas pogrywalem na starym kliencie Tibi, tj tym oficjalnym dla linuxa... ale brak opcji trade, niewygodny interface, mala widocznosc, potezne czcionki zasmiecajaace caly ekran dawaly duzo do myslenia... bez strade ciagle bylem okradany ;-) A co do Wine to u mnie chodzi bez problemu, tak jak i winex3 ... tylko strasznie denerwuje mnei mala ilosc FPS'ow .... niedosc ze pozera mi cala moc procka to jeszcze wolno chodzi... nacie moze pomysl jak to zmienic ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
![]() ![]() |
![]() mi te paski sie pojawialy dopuki nie zainstalowalem sterownikow do karty graficznej
potem chodzilo jak na winshicie ( do tej pory chodzi ) wiec zainstalujcie sobie sterowniki jesli nie macie !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Powiedz jakiego wine uzywasz bo ja sie scieralem i za cholere mi nie poszlo:/ ( moze cos zle w pliku conf )
Pozdro Michu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
![]() ![]() |
![]() hmm
no nie wiem jakiego ja mam ![]() gdzie to sie sprawdza to ci powiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2003
|
![]() A skąd to ściągnąć?
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2003
![]() |
![]() No wlasnie gdzie jest tibia lepsza na windzie czy na linux ?? i zmienia sie cos tam. Mogla by byc leprza grafa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gorzej duzo gorzej, i dlatego szukam WineX'a zeby zainstalować wersje pod winde
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() zamiast linuxa zainstalujcie windowsa i niebedziecie mieli problemow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki miszczu, szkoda że ja na to wcześniej nie wpadłem
![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() Tibia pod linuxem wyglada identycznie jak ta z windowsa Jezeli jest emulowana>, jedyna roznica moze byc w momencie w ktorym uzywamy starego klienta. A wine ... wpisz sobie czlowiek na google haslo download winex3 i daj szukaj... lol
Ps. A czy wy barany myślicie ze ze wzgledu na to ze gramy z linuxow mamy jakies bonusy od adminow czy lepsza grafike.. ? Buhaha.... lole |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() Nom wiec tak: jak moj przedmowca powiedzial tibia na linuxa nie rozni sie niczym jezeli jest emulowana ("Wine is not emulator
![]() |
![]() |
![]() |