|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Centaurek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 22
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() 1.) Pytanie o gildię...
Jeśli należałbym do gildii to, czy cały guildhall jest pz (protection zone), czy są jakieś miejsca w budynku, gdzie można BEZPIECZNIE trenować z rówiesnikiem ? Ale także czy można kupić guildhall nie mając gildii ? Np. żeby mieć gildie trzeba mieć 4 (5) PACCów, a jakbym kupił guildhalle, to mógłbym mieć klan "nieoficialny" ? 2.) Pytanie o qmpla ![]() Qmpel z klasy zaczął grać w Tibię. Grał na Elysii, miał 5lvl, legion helmet, chain armor, mace, studded legsy, kase itp. Powiedziałem mu, że w ciągu conajmniej 3 (chce mieć dużo czasu) dni zrobię mu postać na moim świecie, Eternii i doprowadzę ją do nawet 6lvl, jak nie przejdę rooka (jeśli na 6 - takie samo eq jakie miał na Elysii, jeśli przejde rooka, to dam mu kilka rzeczy z mojego dp). Czy dobrze zrobiłem ? Qmpel nie miał nikogo znajomego (chyba, prócz znajomych z zza granicy) więc pomyślałem że razem będzie nam lepiej ![]() 3.) PACC Gdzie jest jakiś poradnik o PACCu a konkretnie o: miejscu trenowania na początku (słyszałem że Edron, bo pełno rotów), oraz gdzie jest najlepszy poradnik o PACCu (jest ich pełno ale nie wiem który lepszy :/) Dzięki za poświęcenie czasu Centaurek/Centaureq/Adoranas/Fineze czyli w skrócie JA, Centaur ![]() Narq
|
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() GuildHall moze kupic TYLKO lider aktywnej, oficjalnej gildii.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Centaurek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 22
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Acha mam pytanko jeszcze co do FACC i PACC
Jeżeli qmpel ma domek, miałbym do niego wolny wstęp, to czy bez PACCa będę mógł spać w jego łózku ? Bo słyszałem (chyba) że inny qmpel miał wstęp do domku jego przyjaciela, były tam 4 osoby i bodajże 4 łóżka i on mógł spać. A czy można kupić łóżko czy ono jest z domkiem i się nie da dokupić ? I jeszcze: W tej skrzynce to są rzeczy z dp ? Bo jeśli tak to jeśli ja ją otworze to widze swoje rzeczy nie ![]() Acha, jeszcze, jak się śpi w łóżku, to jest regeneracja hp i many (chyba). To jeśli tak, to moge się położyć wstać, jak będę miał 100mp i zrobić rune UH ? Bo ja nie wiem czy to jest i regeneracja hp i many czy tylko hp. I jeszcze. Jeżeli śpię w łóżku to jestem zalogowany czy wylogowany ? Czy można tak i tak i wtedy będzie się odnawiać i hp i mp ? Thx za poświęcny czas Centaur ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() @2 IMHO sam powiniennes sie przeniesc na Elysie jesli masz 30-
![]() ![]() @3 Roty tosa na Darashii a nie Edron ![]() ![]() Edit: Zeby spac w lozku musisz miec PACC, jesli jestes najedzony to zycie/mana regeneruja sie 1 punkt na minute, kladac sie do lozka automatycznie sie wylogowujesz.
By your hammer let none be saved! Live to die on the final day! Ostatnio edytowany przez SandMan - 24-11-2004 o 20:29. |
![]() |
![]() |