|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Co byście wybrali? | |||
Cross |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 43.48% |
Ścigacz |
18 | 39.13% |
Inne-w odpowiedzi pisać co |
8 | 17.39% |
Głosujących: 46. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cyron Elastiel
Profesja: Knight
Gildia: poszukuje gildii !!!
Świat: Honera
Poziom: 33
Skille: +75/+75
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() A więc jak w temacie co byście wy wybrali crosa czy ścigacza? w odpowiedzi prosze podawać uzasadnienie. a może jakis inny pojazd?
Ostatnio edytowany przez piotr66642 - 06-07-2008 o 17:41. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2006
Lokacja: De.Gie
Stan: Niegrający
Imię: Zryty Ziom
Świat: Guardia
Poziom: 73
Skille: 79/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Skuter (50cc) albo Chooper (50cc)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Temat trochę głupi, ale...
Ja crossa. Jakoś tak bardziej mi z wyglądu pasują, lepiej się sprawdzają w terenie... Wolniejsze są, ale mnie się do zostania dawcą nie śpieszy. I chyba większy jest sens kupić (jeśli zamierzasz jeździć na prawku tym od 16 lat na motory 125ccm) crossa, bo tam 125 ccm to nic tak bardzo strasznego, niż ściga, gdzie to dość mało. No i crossem można i po terenie i po drogach (jak masz homologację [mówię teoretycznie]), choć coś o zmianie opon słyszałem. Zaraz mnie ktoś zbluzga, że się nie znam, ale... będzie miał rację. Chciałem crossa kupić, ale kasy nie mam ani na prawko, ani na homologację, ani na sam motor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() Mój kumpel miał podobny dylemat i wybrał ściagawke. Honda NSR 125cc. Jest zadowolony
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
|
![]() Motory o pojemności 125 ccm można jeszcze zarejestrować jako motorower, czyli można jeździć z kartą motorowerową do 18 lat (od 18 lat można jeździć bez niczego), ale jak już ktoś kto ma 16 lat, nie ma karty a zna ruch drogowy to ujdzie bez karty. Jeżeli chodzi o mnie to by mi starczył jakiś motor o pojemności 125 ccm (np. Suzuki RG lub tak jak kolega wyżej napisał Honda NSR), ale narazie nie mam kasy.
Dokładnie. Żeby się zabić nie potrzeba szybkiego motoru, wystarczy wymusić pierwszeństwo na skrzyżowaniu... Więc bądźcie rązsądni i jak będziecie kupywać jakis motor to poczytajcie chociaż troche o ruchu drogowym, bo o tragedie nie jest trudno... Ostatnio edytowany przez Granteon - 06-07-2008 o 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Chopper? Albo jakiś krążownik w harlejowym stylu...
Dlaczego? Bo (dla mnie) najważniejsza jest przyjemność z jazdy. Relaks, a nie ma nic lepszego niż przewijanie się przez miasto (albo między miastami) jakimś krążownikiem, wsłuchiwanie się w piękny bassowy warkot i podziwianie widoków. Cross odpada, ponieważ nie przepadam, polecany dla fanów jazdy offroad'owej raczej. Ścigacz? To nie dla mnie. Nie interesuje mnie przyśpieszenie, nie interesuje mnie rozpędzanie się do +200, nie chcę zbyt szybko oddawać swoich organów. Zresztą co to za przyjemność z jazdy, gdy musisz modlić się o to, by nic niespodziewanego nie pojawiło Ci się na trasie bo inaczej będziesz leciaaaaał (jak Adam M.) a lądowanie nie będzie zbyt przyjemne :x Tak więc? Zbieraj na krążownik ![]()
![]() |
#8 |
Ojciec Dyrektor
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: interesująco
Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() hahaha jak zobaczyłem ten tekst prawie spadłem z krzesła ale taka prawda a motor no do jazdy ale jeszcze sie zastanawiam nad motorem nie kupuje skutera bo to nie jeździ tylko brzęczy.
@up ile ty masz lat chyba że to dla dziecka to jest poprostu zabawka a nie motor tak jak te quady mini Ostatnio edytowany przez piotr66642 - 06-07-2008 o 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mówisz o przewijaniu się przez miasto... Spójrz na to z innej strony, siedzisz sobie w domu, oglądasz sobie film/serial, wciągnęło Cię, a tu nagle za oknem jedzie owy krążownik rycząc na całą okolicę. Fajnie, nie? Bo mnie to niemiłosiernie w*****a i strzelam do tych dziadków na krążownikach z wiatrówki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Po twoich wypowiedziach w tym temacie wywnioskowałem że motor potrzebny Ci jest jedynie ''do szpanu''. A osobiście wybrał bym czopera. Ten styl, ta gracja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() p.s. Tak w ramach ciekawostki w tym temacie.
Mimo bycia fanem chopperów i przeciwnikiem ścigaczy jest jeden "ścigacz" który mógł bym sobie kupić: Dodge Thomahawk... Ale to tylko dla tego, że jestem fanem Dodga, że jestem fanem Vipera (a Thomahawk to nic innego jak Viperowska V10 z przyczepionymi na siłę kółkami) no i pewnie mam jakieś ukryte kompleksy ![]() @Gogar: zainwestuj w lepsze okna ![]() ![]() @down: pewnie dużo ![]()
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 06-07-2008 o 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dodge Thomahawk to jest maszynka tylko ile takie cudeńko kosztuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Granteon - 06-07-2008 o 18:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ścigacz bym kupił dla lansu a crossa tak do pojeżdżenia.
Polecam też Quada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() Mówimy zapewne o motorach jakichś mniejszych pojemnościowo, a nie scigaczach 600< ?
@Ojciec Dyrektor To jest zabawka, posmigac po lesie, jakiejs żwirowni. Jesli na ulice by przejechać z miejsca na miejsce, troche przeciągnąc na prostej - Enduro. Jesli chcemy coś wiecej? Jakies włoskie ścigacze, Aprilia RS czy cos w tym stylu. Pozostają jeszcze skutery, dużo można z nich wyciągnąc, ale automaty mnie odstraszają... Choopery? Mowicie o takich tanich chinskich gównach tak? Odradzam, ciezkie to, w ogole sie nie zbiera. I wyglada jakby go wytachali z jakiegos wiejskiego jarmarku. Mowie oczywiscie o takich "chooperach" jak u mnie latają po miescie, śmiech na sali poprostu. Dzieciaki porobiły sobie karty, i rodzice kupili jakiś szajs, i szpanuje ^^ Suzuki RG, Yamaszka DT, ew. jakas Derby Senda. Oczywiscie kto co ile ma kasy, mozna kupic pozadny motor, albo kupic jakies tanie chinskie gowno. @piotr66666 Że co? Przeciez to wyglada jak jakas maszyna ze Star Treka ^.-
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! Ostatnio edytowany przez Killuminati - 06-07-2008 o 18:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Yamaha YZF R1 - czarna z elementami karbonowymi <3 Cos pięknego.
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Uran of Aurea
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
|
![]() Aprilla rs 125 w zupełności wystarczy nie ma potzreby kupywać czegoś większego bo i tak nie będziesz jeździć powyżej 150. Skutery odpadają, ale jak już chcesz skuter to bierz Jamahe Aerox. Co do krążowników i innych pierdzideł to nie kupuj !!!!!!!!!!!! Jak jak kase to se kup Choppera ale krążowniki odapadją. Śmiesznie wygląda dorosły facet jadący na takim małym gównie
![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Scigara, mialem Yamahe TZR80 niebiesko-czarna ale mi ukradli, teraz czekam do 18 i mamus powiedziala ze dostane taka sama z wieksza pojemnoscia jak przekonam do tego ojca, ktory powiedzial 'nie chce zebys sie zabil a znajac Ciebie to wylozysz sie na drugim zakrecie'. Co prawda to prawda, strasznie kontuzyjny (tak to sie mowi?) ze mnie chlopak, kiedys spieprzylem sie z 15-centymetrowego schodka i polamalem sobie noge w 15 miejscach (2 druty)
![]() @Grue Mamy dosc podobne gusta, od TZR do YZF jeden krok. /edit Jak teraz ogladam i porownuje fotki tzr-yzf to nie wiem na co bym sie zdecydowal.
Ostatnio edytowany przez =eQQ= - 06-07-2008 o 19:18. |
![]() |
![]() |