Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-11-2004, 22:06   #1
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Pytanie Knight na nowym servie.

Witam. Chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych graczy. Mianowicie niedługo może będę szczęśliwym posiadaczem premium account. Grać postanowiłem na jakimś nowiutkim serwerku (który mam nadzieję że niedługo powstanie ). Jako profesje wezmę knighta. I teraz tak:

1. W jaki rodzaj broni wybrać, Topory czy Swordy?
2. Na początku mam skilować, expić czy może trochę skilowania trochę expienia?
3. Jakie miasto napoczątek byłoby najlepsze?
4. Czy uzbierane na początku pieniądze przeznaczyć na zakup domku czy sprzętu?

Huh, narazie to wszystko. Jeżeli podobny temat już był to wybaczcie, nic konkretnego nie znalazłem.
Pozdr.
Luckq jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-11-2004, 22:16   #2
Afinor
Użytkownik Forum

Afinor's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala

Afinor ma numer GG 2349632 Afinor ma login Tlenu groomowladny@tlen.pl
Domyślny

1. To zalezy tylko i wylacznie od Ciebie, sam wale axami ale wolalbym swordy (wiekszy wybor, mniej uh idzie bo wysoki def).
2. Dokladnie to zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Mozesz byc w pierwszej ~25 expa (w co watpie bo wszyscy jada na 5~ownerach). A mozesz byc w pierwszej 25 sword/axe/shielding. Jesli to sie dla Ciebie liczy. Pamietam ze z h-lvlem nikt cie nie bedzie zaczepial (chyba ze wojny).
3. Ab'dendriel/Kazz , nie wiem jak sie maja rzeczy z PACC.
4. Domki nie sa takie znowu drogie, a fajnie potem przyszpanowac najladniejszym domkiem w miescie. A jak bedziesz jednym z pierwszych na srevie to raczej nie bedziesz mial od kogo kupic sprzetu, prawda?

www.grzes.prv.pl
Grzesiu przeprowadza sie i postanawia zostac blokersem
Afinor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 22:16   #3
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Dla mnie na dluzsza mete topory,
Expij do 20 lv i po wykupieniu promocji trenuj
Darashia-masa rotow
Sprzet
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 22:37   #4
Dark Knight
Użytkownik Forum

Dark Knight's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2004

Stan: Na emeryturze
Poziom: 120
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 7
Domyślny

Witam
1) Polecam Topory(axe) na poczatek barbarian axe.
2) Ja wbijajac na nowy serv nabil bym 15 lev skile do 60 i dalej exp pozniej 20 lev skile 70 i exp itd.
3) Darashia = roty (duzo rotow) - Raj dla knighta na poczatku.
4) Chyba domek bo mozesz miec najleprzy w tibi wedlug ciebie .

To na tyle.
Dark Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 23:16   #5
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Domyślny

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Skile chyba oleje, albo zrobię tak z 40/40 żeby móc roty klepać a później jak trochę podrosną i lvl będzie większy to może soldki...sam zresztą nie wiem. Teraz tylko najgorzej z wyborem broni. Większość toporów to bronie dwuręczne za którymi nie przepadam. Teraz tak: Na początku axe wydają się jednak lepsze bo takiego Barbarian Axe który ma 28 ataku będę mógł sobie kupić za 590 na edron, czyli z jakaś niecała godzina siedzenia na rotach. A ze swordami to takiego Serpent Sworda albo inne cudo raczej u NPC sobie nie kupie, a u graczy to będzie szło zapewne za jakąś niezłą sumkę. Czyli bym musiał wymiatać sobie jakimś Longswordem który ma ataku 17. A teraz inaczej: Gdy będę wymiatałbym tym Barbarian Axe to na pewno zdołałbym uzbierać kasy na takiego Fire sworda, a o Fire axe która ma atak o 2 większy i o 4 mniejszą obronę mógłbym sobie jeszcze pomarzyć. Takie jest moje rozumowanie, ale zapewne mogę się mylić. Albo można by jeszcze spróbować z początku walić toporkami, a później poświęcić te 3-4 dni na zrobienie skili w swordzie. Teraz Wy wyraźcie opinię na ten temat i poprawcie mnie jeżeli się mylę. Pozdr.

@Iris on Eternia

Owszem, na początek dobre; całkiem niezły atak i łatwo dostępne. Ale później to na pewno uzbieram kasy na fire sworda, a fire axe to jeszcze nikt nie będzie miał. Te 2 ataku nie robi dla mnie większej różnicy a jak wcześniej napisałem to nie przepadam za dwuręcznymi broniami. Oczywiście ciągle mogę być w błędzie.

Ostatnio edytowany przez Luckq - 12-11-2004 o 23:37.
stary 12-11-2004, 23:25   #6
Iris on Eternia
Użytkownik Forum

Iris on Eternia's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia

Domyślny

Ja też robię knighta na nowym serverze Polecam ci axe, na nowy server swordy są chyba za drogie.
Iris on Eternia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 23:42   #7
solkan
Użytkownik Forum

solkan's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004

Domyślny

A skad ty chcesz wytrzasnac tego fire axe albo fire sword na nowym servie?? Jak chcesz byc jednym z pierwszych to ty sam bedziesz tego fire axe zdobywal, ale duzo pozniej.
solkan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 00:05   #8
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Domyślny

No wiesz, kiedyś wkońcu ktoś to musi zdobyć (chciałbym być tym pierwszym, ale cóż...bardzo w to wątpie). Tyle że fire sworda napewno ktoś szybciej zdobędzie niż tego fire axe. A latać ciągle z longswordem albo Barbarian axem to zabardzo mi się niechce.

Ostatnio edytowany przez Luckq - 13-11-2004 o 00:07.
stary 13-11-2004, 08:26   #9
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

a nie bardziej ci sie oplaca isc do veno?? najpierw roty itp a pozniej do amazon campu i wylootujesz p arma. tak sie robi na nowych serwach. wiekszosci rzeczy nie da sie qpic wiec sie je lootuuje
stary 13-11-2004, 09:10   #10
Iris on Eternia
Użytkownik Forum

Iris on Eternia's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karrith
a nie bardziej ci sie oplaca isc do veno?? najpierw roty itp a pozniej do amazon campu i wylootujesz p arma. tak sie robi na nowych serwach. wiekszosci rzeczy nie da sie qpic wiec sie je lootuuje
Taa, tylko że tam będzie masa ludzi -.-
Iris on Eternia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 09:21   #11
Zloty man
Użytkownik forum

Zloty man's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Strzałka

Mialem podobne pytanie niedawno i tak jak ty planuje nowiutki serverek
http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=1&pp=10 to moj temacik poczytaj moze czegos sie dowiesz .
Ja polecam swordy jak zaczynasz to ss masz na bank(bardzo latwo zdobyc) a bs jest tansz od fa
Zloty man jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 12:01   #12
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2003
Lokacja: Międzyzdroje

Imię: Saigai
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Air
Świat: Titania
Poziom: 66
Skille: 86/67
Poziom mag.: 17
Rikimaru ma numer GG 3171131
Pergamin

Jak zwykle widze ze banda ludzi mowi ci o czyms, o czym nie ma pojecia. Po pierwsze na naowym serwerze nie oplaca sie grac knightem, jest to najgorsza postac wtedy poniewaz nie ma dostepnego sprzetu po normalnych cenach.
Jezeli juz tak bardzo sie uparles to tylko, exp, exp i jeszcze raz exp, zadne tam skille. Zrobisz 90 lvl i bedziesz mial na czysto skille 80+, a jak bedziesz chcial to potem sobie potrenisz, bo i tak bedziesz mial miejsce zapewnione w czolowce. Najlepszym wyborem beda oczywiscie miecze, z racji dostepnosci, i jednak duzo wyzszego defa niz topory ktore sa tylko minimalnie silniejsze. Miasto nie ma wiekszego znaczenia byle bys expil.
Ja na poczatku po szybkim wyjsciu z rooka wzialbym sie za roty, albo zrobil jakies banalne questy na jakiekolwiek itemy. Po rotach bedziesz mial juz jakis lvlek, skille tez pojda, potem spokojnie mozesz katowac amazonki,soldki(zalezy jaki lvl zrobisz). Skille na poczatku beda szly jak burza. Na amazonkach i valkiriach mozna zrobic 30 lvl+, i wtedy wziac sie z ekipa sorcu i pallow na jakies questy. Dobrym miejscem sa rownierz orki na edron jezeli, mozna tam dluuuugo expic.

Tyle ode mnie, Pozdrawiam
Rikimaru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 14:04   #13
Dakuze
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 10 2004

Żarówka Ja bym radzil....

Ja bym radzil wybrac axe na nowy serw bo sa tansze
a jezeli chodzi o to czy domek czy sprzet to ja kupil bym sobie sprzęt
na poziome gdzies p-set stell helmet i barbarian axe potem odlozyl kase na domek nabil se skile po 70 wtedy bo to nowy ser moze i bys byl w 1 dziesiatce
walki axe no i 34 lv zeby szybciej biegac a dalej wszystko juz bedzie toczyc sie samo :tongue: :tongue:
Dakuze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 15:15   #14
Shin Chan
Użytkownik Forum

Shin Chan's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: Sanok

Shin Chan ma numer GG 1558308
Domyślny

lol

Moze niech poda swoje Ambicje i mozliwosci
w Tibie Grają tysiace polakow ale tylko 10% potrafi osignac skille po 70+ i lvl 25+ nawet ci z paccami.

@topic
Gram na Galanie <ponad miech server> Dwarf Axe 5k, knight axe 10k

Axy nie sa takie drogie
Proponuje zaczac od uhmakera zrobic z kilkadziesiat Bp Uh <2,5k>
Spzredac ,kupic eq pod knighta i lvl zlapac 30-40 lv skille automatycznie po 60+ powinny byc i skillowac do 75 .

Śmierć? Nieważne! / Żyć? Nieważne! / Ważne - zwyciężyć!
Shin Chan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2004, 15:25   #15
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Domyślny

Co do moich ambicji to należę do tych 10% Polaków i do tego na razie bez PACC'a Druida cashmakera za bardzo nie mam ochoty robić, bo chciałbym być ryckiem przynajmniej w top 50 w lvl . A teraz toporki. Wszyscy je polecają mówiąc że na początku są dobre, ale jak to później z nimi jest.

Ostatnio edytowany przez Luckq - 13-11-2004 o 15:28.
stary 14-11-2004, 23:47   #16
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Domyślny

A wiec mowie cie ze toporki sa dupne czy to na poczatku czy na koncu. Jezeli chodzi o tania bron dobra na poczatek to tylko cluby i taniusienki warhammer. Na poczatku bedziesz mogl kupic latwo za 900 gp 2 hand sworda, ktorym mozna troche powalczyc, a do tego czasu bic scimitarem, serpent swordem czy czyms takima z ta cena knight axe to jakis obled, k axe sa strasznie drogie poniewaz wypadaja tylko bodajze z bk, i paru questow 35+lvl, wiec nie gadajcie ludzie ze knight axe jest tani na poczatek. A jezeli chcesz kogos spkowac, wiesz jakie kosmicnze ceny sa na poczatku za guardian halberd, juz nie wspominajac o dragon lance. Wybierz swordy troche sie pomeczysz, ale potem nie bedziesz zalowal, bo juz raz zrobione skille ciezko zmienic.
stary 15-11-2004, 01:59   #17
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

@ Rikimaru :

BIG THNX !!! już wiem jak zacząć knightem na nowym świecie (bez pacca jestem więc troche stuffik potanieje ). Ja chciałem na początku potrenić.....no ale.... Zastosuje sie do twojego poradnika z exp...... tyle że na 50 lvlu trza już troche potrenić (ale kiedy to ja osiągne ). Mam takie pytanko,a czy nie lepiej jak wyjdzie sie z rooka na balanced chodzić i expić ?! skille troche szybciej podskoczą (pod względem exp) . Także chciałem iść w AXE ale .... rezygnuje, zastanawiam sie nad clubami i swordami (swordy wygrywają bo jest ich o niebo więcej ) .
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2004, 22:46   #18
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Domyślny

Lej tak potwory abys tracil jak najmniej hp, tzn zebys nadazal sie regenerowac. Im szybciej ubijesz tym szybciej zrobisz lvl
Swordy to rozwiazanie przyszlosciowe tyle ci powiem;]
stary 17-11-2004, 08:21   #19
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Taaaaa... cena zalezy od serwa. A wiec jest taki dupnu serwer pacera (nie taki stary jeszcze) i f-axe chodzil taniej od fs-a. Czemu??? Na swordy jest duzy popyt. Poza tym f-axe byl latwiej dostepny od graczy i tanszy. Dopiero niedawno cena fs-a zrownala sie do ceny f-axe do okolo 20k.
Axe gowniane na koncu powiadasz.... ciekawe.
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2004, 08:42   #20
Lotux druid
Użytkownik Forum

Lotux druid's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2004

Domyślny efds

ej moze sie zgadamy bo ja tez na nowym serku bede gral i tez knight
1.Swordy bo napoczatku lepsze w sklepie mozna dostac ( nie lodz sie ze ktos bedzie bright sworda sprzedawal )
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

Tibia SUX ! < tak uwazalem do niedawna ... Zaczynam grac na Saphirze.
Lotux druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania