Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-11-2004, 02:04   #1
Melabux_1
Zbanowany

Melabux_1's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: A czy to ważne ?

Melabux_1 ma login Tlenu melabux01@tlen.pl
Domyślny Co tam jest ? (FOLDA)

Co tam jest ? (seledynowa ramka)

PLZ powiedzcie ponieważ chce tam iśc ;P
Melabux_1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-11-2004, 08:09   #2
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Najbliżej jest resp ok. 8 frost trolli. Samo zejśce jest bespieczne.
Na południoowych wschodzie siedzi sobie mino rcher, agdzieś na zachodzie (z tego co słyszałem od zwiedzających) jest Slime.
Ogólnie- możesz spokojnie schodzić nawet na lol-lvlu bo prócz PK nie ma tam na tyle groźnych potworów żebyś nie dał rady uciec
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 08:53   #3
Chmielok
Użytkownik Forum

Chmielok's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004

Domyślny

On sie pytal o seledynowa ramke.
Jest tam resp rotow (najczesciej 2 ale na full respie 3) i zejscie do kolejnych kanalow w ktorych sa roty, jeden rat i frost trolle i pokoik pelny frost trolli (radze tam wchodzic zawsze).
Jeszcze nizej nigdy nie bylem, ale slyszalem ze sa tam slime i chyba beholdery.
stary 12-11-2004, 09:07   #4
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Na tym poziomie co zaznaczyłeś resp: chyba 5 rotwormów, dalej na wschód pustki; okazjonalnie jakieś szczury czy pojedyncze slime naprawdę daleko.
Na poziomie -1: najbliższa okolica to frost trole, a bardziej na południe parę slimów
Na poziomie -2: fire elementale - resp 2 albo 3, nie pamiętam. Jednym słowem: nie schodź ;P
Raynold jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 10:17   #5
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

Raynold: cos ci sie pokielbasilo FE sa na -3 poziomie. A tam co zaznaczyles sa tam roty frost trolle, i jezeli sie nei myle jeden podwojny spawn zwyklego trolla.
stary 12-11-2004, 11:50   #6
trasal
Guest

Domyślny

hehe!!! najprosciej bedzie jak tam pójdzeisz i zobaczysz.... lol

a tak poważnie to nie ma tam troli... są kawałek dalej... jest zejście na pozom -2, a przy zejściu kilka rotów... dalej pająki... spokojnie możesz tam iść.. tylko nie zchodź niżej....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2004, 22:24   #7
Lord Slash
Użytkownik Forum

Lord Slash's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz

Lord Slash ma numer GG 3962915
Cool Ekhem

Moge powiedzieć, że wychowałem się na Foldzie . Świetne miejsce do expa i skilowania o loocie nie wspominając .
Rozkład potworków wygląda tak:
I poziom: Frost Trol, Bug, Winter Wolf, Rotworm, Rat, Minotaur, 1 Minotaur Archer, Poison Spider, Spider,
II poziom: Orc, Orc Spearman, Orc Worrior, Rotworm, Slime, Frost Trol, Poison Spider, Bug,
III poziom: Minotaur, Minotaur Archer, Minotaur Guard, Minotaur Mage, Rotworm, Beholder, Bug, Spider, Poison Spider, Scorpion, Fire Elemental

Na pierwszym poziomie jest bezpiecznie. Znajduje się tam jeden pokój z Minotaur Archerem, Minotaurami i Bugami ale jest zazwyczaj zamknięty na klucz .
Drugi poziom jest podzielony na dwie części z oddzielnymi wejściami. W pierwszej znajdują się trzy rodzaje Orców, Bugi, Rotwormy i jeden Poison Spider oraz Slime. W drugiej (wejście w seledynowej ramce na obrazku)Frost Trole, Slime i być może roty(dawno tam nie byłem).
Trzeci poziom też jest podzielony na dwie części. Do pierwszej z nich można się dostać poprzez zejście pokazane na obrazku. Występują tam Fire Elementale . Do drugiej części można "spaść" z pierwszego poziomu po znalezieniu ukrytego przejścia. Występuje tam wszystko co wymieniłem wyżej oprócz FE. Zeby się z tąd wydostać trzeba pokonać Mino Maga i mieć klucz. Inaczej nici z interesu. . Dla ciekawskich powiem ze są tam 2 questy ale nie powiem, w którym miejscu i na co bo byłby to już Quest Spoiling.

Amen

PS. Jak się to komuś przyda to proszę o +
Lord Slash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2004, 16:31   #8
czak_norris
Użytkownik forum

czak_norris's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2004
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Trimera
Poziom: 26
Skille: wstyd
Poziom mag.: 4
czak_norris ma numer GG 3174811
Brak ikony od 12 lvl tam chodziłem

w ramce masz roty, a po drodze kilka spiderów i ewentualnie frost trolli. na niższym poziomie wielki resp frost trolli i kilka slimów (od 12 lvl zabijałem slima knightem. czasem nawet bez exury). trzeba tylko uważac, żeby zabić właściwego, bo wtedy te namnożone znikają. i żeby walczyć najlepiej z 1 naraz. no, to by było na tyle. mam nadzieję, że pomogłem.
czak_norris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania