Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-08-2008, 00:25   #1
Tuben
Guest

Pytanie Zapytanie dotyczące regulaminu

A więc, dzisiaj(a w zasadzie wczoraj), moje piękne konto o nazwie Tubenstein zostało zbanowane xd co mnie niezmiernie zaciekawiło...

Powodem podanym w PW była próba wyłudzenia hasła, keylogger w moim temacie, lecz z przykrością muszę stwierdzić, że był tam film w m v... Co ciekawsze nie mam idei skąd przyszedł pomysł na to, że plik nie jest czysty

Żeby było ciekawiej, zaglądnąłem do regulaminu w którym napisane jest:

Cytuj:
UWAGA!
Filmy zamieszczamy tylko z rozszerzeniem *.rec. Wszystkie tematy z ******, ******, ****** beda z miejsca kasowane, a ich zalozyciele banowani. bez wzgledu, czy tam byl "prezent", czy nie.

W związku z tym mam pytanie czy na forum o tibii, w dziale filmy zabronione jest pokazywanie filmów w formacie wmv? Jeśli tak, nie mam pytań i stąd znikam. Jeśli nie prosiłbym o wytłumaczenie ze strony tego moderatora/admina który był tak miły i mnie zbanował

Pozdrawiam, Eful Hackier Tubenstein, pfff xd
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-08-2008, 00:53   #2
Tethi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Zza monitora

Tethi ma numer GG A kuku!
Domyślny

Po 1
teraz juz nikomu nie chce sie sciagac w.m.v..

Po 2
nastepnym razem wrzuc na youtube..

btw.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Serwery ukrywające rozszerzenie - jak wiadomo, największa zmorą forum są "hackerzy" dla tego pojawił się punkt 7 regulaminu. Choć nie wiem, jak długo byś siedział na forum, ile dobrego byś zrobił, każde umieszczenie linku z ukrytym rozszerzeniem będzie równoznaczne z permanentnym banem. Moderatorzy i Admini nie mają obowiązku sprawdzenia, jaki plik naprawdę znajduje się na serwerze!
Tethi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 00:57   #3
Tuben
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tethi Pokaż post
Po 1
teraz juz nikomu nie chce sie sciagac w.m.v..

Po 2
nastepnym razem wrzuc na youtube..

btw.
Uwierz mi, że są ludzie którym chce się ściągać wmv, żeby zobaczyć filmy w dobrej jakości(osobiście jak widzę film na youtube robi mi się niedobrze), to jedno, a drugie... Link z ukrytym rozszerzeniem? Tak? Forum samo maskuje rozszerzenie w m v... a nie ja, więc dalej czekam, mam nadzieje tym razem na SENSOWNĄ odpowiedź. (bez obrazy ale twoja odpowiedź ma się nijak do mojego posta, a do tego jest tam co najwyżej twoja opinia, a brakuje faktów które mnie interesują)

Nooooo, chyba, że ktoś mi udowodni, że jest możliwe wpisanie tutaj URLa z rozszerzeniem . wmv, w taki sposób, żeby nie zostało ono ukryte.

Pozdrawiam, Tubenstein.

Ostatnio edytowany przez Tuben - 12-08-2008 o 01:04.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 01:39   #4
Kluska_ziom
Zbanowany

Data dołączenia: 14 01 2008
Lokacja: Pszczyna

Stan: Aktywny Gracz
Imię: msrpedek
Świat: Menera
Poziom: 8
Skille: 10/10
Domyślny

ehh nie sa zabronione, tylko wrzucaj na cos co nie ukrywa rozszerzenia
Kluska_ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 01:52   #5
Tuben
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kluska_ziom Pokaż post
ehh nie sa zabronione, tylko wrzucaj na cos co nie ukrywa rozszerzenia
Czy to tak ciężko zrozumieć, że jak napisze ". wmv" bez spacji między kropką, a "wmv" to samo się wygwiazdkuje? Wrzuciłem na rapida, jak każdy i ja dostałem bana o.o tylko nie mam pojęcia za co... wychodzi na to, że za ułomność tego forum, przez bezsensowne ukrywanie rozszerzeń...(włącznie z wmv...)

Tak wygląda . wmv napisane razem: *****

I gdzie tu sens? Gdzie tu powód do bana? I gdzie keylogger który rzekomo był, tylko nie wiem gdzie... Czekam na odpowiedź kogoś kto jest za to w mniejszym bądź większym stopniu odpowiedzialny.

Pozdrawiam, Tubenstein.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 02:06   #6
Emekah
Spalony innym słońcem

Emekah's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2008

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Emekah ma numer GG 854170
Domyślny

wystarczyło te . wmv w linku napisać o tak i kazać usunąć spacje, moderator nie będzie się domyślać, czy tam jest e x e, czy w m v
19:29 Dryad Elizabeth [81]: Twoj Obiad has left party.

13:24 Mateden-adam [53]: where are you from*
13:25 Old Gecaj [110]: Poland
13:25 Mateden-adam [53]: ok
13:26 Mateden-adam [53]: poland is very good city
Emekah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 02:09   #7
Tuben
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emekah Pokaż post
wystarczyło te . wmv w linku napisać o tak i kazać usunąć spacje, moderator nie będzie się domyślać, czy tam jest e x e, czy w m v
Nie musi, z dołu było jasno i czytelnie napisane, żeby wstawić . wmv zamiast gwiazdek... coś jeszcze?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 02:27   #8
ZbanowanyDoNigdy
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tuben Pokaż post
Nie musi, z dołu było jasno i czytelnie napisane, żeby wstawić . wmv zamiast gwiazdek... coś jeszcze?
Tuben ma rację ale to niektóre wpisy w reguaminie tego forum są żałosne na przykład zakaz speedy.share - czemu? I tak podmieniają pliki, a w po przejściu do strony speedy widać jakie jest rozszerzenie.

Na torgu jeszcze lepiej - żeby wstawić link trzeba mieć 100 postów.

A nowi moderatorzy zamiast przymykać oczy na taki regulamin który wymyślił jakiś ekscentryk to usuwają tematy z filmami n/c

Dobrze, że jeszcze hakierzy nie znają stron gdzie samemu można wpisać nazwę pliku, a i tak przenosi do innego bo xxx.rec to niekoniecznie nazwa pliku to może być też folder który wyindexuje do scr itp.

Ostatnio edytowany przez ZbanowanyDoNigdy - 12-08-2008 o 02:30.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 02:56   #9
Tuben
Guest

Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZbanowanyDoNigdy Pokaż post
Tuben ma rację ale to niektóre wpisy w reguaminie tego forum są żałosne na przykład zakaz speedy.share - czemu? I tak podmieniają pliki, a w po przejściu do strony speedy widać jakie jest rozszerzenie.

Na torgu jeszcze lepiej - żeby wstawić link trzeba mieć 100 postów.

A nowi moderatorzy zamiast przymykać oczy na taki regulamin który wymyślił jakiś ekscentryk to usuwają tematy z filmami n/c

Dobrze, że jeszcze hakierzy nie znają stron gdzie samemu można wpisać nazwę pliku, a i tak przenosi do innego bo xxx.rec to niekoniecznie nazwa pliku to może być też folder który wyindexuje do scr itp.
Nazwa twojego konta mnie delikatnie rozbawiła, tak samo jak komunikat o tym, że zostałem zbanowany do nigdy Dobrze gadasz, hehe, dzięki za poparcie.

No a czego mi szkoda? To tak przy okazji.

Po pierwsze, Forum o Filmach, na którym niedość, że większość tematów zawiera keyloggery, to jeszcze bany dostają ludzie którzy dają normalne i czyste filmy.

Po drugie, szkoda mi tego, że film który wrzuciłem miał być miłym przypomnieniem dla ludzi z Fortery o tym, że istniał ktoś taki jak Lord Lejo... a stało się to co się stało i filmu nie ma

Po trzecie, szkoda mi jest tego forum na którym mimo, że mało aktywny w pisaniu spędziłem sporo czasu, wrzucając od czasu do czasu jakiś film, czasami komentując co ciekawsze filmy.

A po czwarte? Szkoda mi Moderatora który dając mi bana udowodnił, że albo nie zna regulaminu, albo ten regulamin i sposób działania forum się ze sobą gryzą. Osobiście jestem zdania, że jest to błąd tegoż Moderatora, który wg powinien skończyć "zabawę" w moderowanie. Czemu zabawę? Zapewne dlatego, że popełnił błąd, bez logicznych podstaw, moje zdanie jest takie, że za błędy się płaci bo inaczej nie są wyciągane wnioski.

A teraz tylko czekać na posty tłumaczące moderatorów, ludzi odpowiedzialnych za organizacje forum i na następne próby pokazania mi, że jestem w błędzie(noooo, chyba, że ktoś usunie ten temat banując mnie, tak jak się stało z tematem w którym był film).

Na koniec jeszcze apel do wszystkich którzy chcą na mnie naskoczyć(tak wiem, delikatnie przesadzam):
Przed napisaniem czegokolwiek prosiłbym o przeczytanie moich poprzednich postów i wypowiadania się tylko na temat, i najlepiej z sensem.

I nie, nie jestem następnym "wszechwiedzącym" o którym nigdy nikt nie słyszał, nikt nie jest, niestety, a ja tym bardziej, mam prawo się pomylić jak każdy, z tym, że jeśli popełnię błąd potrafię się do tego przyznać i ponieść karę. Więc jeżeli ktoś mi udowodni, że we wszystkim co pisze jestem w błędzie opuszczę to forum(może nawet z następnym banem) i dam wam święty spokój i pójdę w cholerę

No i jeszcze jedno, jeśli kogoś uraziłem w którejś części powyższego posta, z góry przepraszam, nie miałem na celu urazić nikogo, ale mogło różnie wyjść.

Pozdrawiam, Tubenstein.

Ostatnio edytowany przez Tuben - 12-08-2008 o 03:02.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 09:21   #10
Ad3k
Użytkownik Forum

Ad3k's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: Aleksandrów Łódzki

Imię: Sorxen
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Independent
Świat: Berylia
Poziom: 87
Domyślny

OMG człowieku dostałeś słusznego bana i tyle nie wiem po co płacz.
Moderator nie zna regulaminu? Tiaa pozdro dla Ciebie.
Ma nie być gwiazdkowanych linków, Ty go podałeś i ban. Proste? Czy jeszcze nie rozumiesz jak to działa?
Ad3k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 10:45   #11
Tubensztajn
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ad3k Pokaż post
OMG człowieku dostałeś słusznego bana i tyle nie wiem po co płacz.
Moderator nie zna regulaminu? Tiaa pozdro dla Ciebie.
Ma nie być gwiazdkowanych linków, Ty go podałeś i ban. Proste? Czy jeszcze nie rozumiesz jak to działa?
No widzę, że niewielu rozumie zasady działania tego forum, format WMV NIE JEST zabroniony na tym forum, a ja NIE UKRYWAŁEM rozszerzenia, jedyny problem był taki, że forum AUTOMATYCZNIE maskuje każdy ciąg znaków ". wmv" bez tej spacji. Czyli fizycznie niemożliwym jest napisać link do wmv nie ukrywając rozszerzenia. W takim wypadku trzeba podać link i podpisać co należałoby wstawić w miejsce gwiazdek, tak też zrobiłem.

To teraz jeśli jesteś taki sprytny napisz mi link:
www.blablabla.com/film. wmv < bez tej spacji, jako działający url.

A co do Moderatora który nie zna regulaminu, to tak jakbyś zakładał, że jak ktoś ma senior tutora to na 100% nie używa bota. Jedyne co jest pewne, to to, że moderator powinien znać regulamin.

Btw. Jak się spodziewałem dostałem bana na drugim koncie, znów za nic, tylko po to, żeby mnie "uciszyć", znów bez wyjaśnienia.

Pozdrawiam, Tubenstein.

Ostatnio edytowany przez Tubensztajn - 12-08-2008 o 10:46.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 12:44   #12
Vein
Użytkownik Forum

Vein's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

No to miales napisac link blabla.pl/bleble. wmv

I napisac zeby usuneli spacje......
Zal, placzesz tu jak dziecko, mowiac ze mod nie zna regulaminu. Wez sie puknij w leb, naucz sie poisac po polsku, dopiero potem pisz tutaj.
Cytuj:
Zapytanie
Cytuj:
zaglądnąłem
itd.

Pomysl, a zrozumiesz dlaczego dostales bana. WYRAZNIE napisane jest, ze KAZDE gwiazdki, twoj czy nie twoje, sa niedozwolone wiec powinines pomyslec przy wstawianiu linku.

Ostatnio edytowany przez Vein - 12-08-2008 o 12:47.
Vein jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 14:06   #13
Tubtub
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2008
Lokacja: Wrocław

Profesja: Druid
Świat: Kyra
Poziom: 98
Poziom mag.: 69
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vein Pokaż post
No to miales napisac link blabla.pl/bleble. wmv

I napisac zeby usuneli spacje......
Zal, placzesz tu jak dziecko, mowiac ze mod nie zna regulaminu. Wez sie puknij w leb, naucz sie poisac po polsku, dopiero potem pisz tutaj.

itd.

Pomysl, a zrozumiesz dlaczego dostales bana. WYRAZNIE napisane jest, ze KAZDE gwiazdki, twoj czy nie twoje, sa niedozwolone wiec powinines pomyslec przy wstawianiu linku.
Boże, człowieku, ja rozumiem, jesteś fajny i podałeś mi na przykłady dwa słowa w których nie ma błędu, jesteś super ! (jedyne czego można się czepić, to użycie słowa "zapytanie", bardziej na miejscu było by po prostu Pytanie, lecz sama pisownia jest poprawna)

No a co do całej sprawy to zbanujcie też to konto, i najlepiej usuńcie temat, widzę, że nie umiecie przyjąć krytyki, i nie potraficie spostrzegać błędów(ew. niedoróbek) w waszym regulaminie. I wszystko idzie ku coraz mniejszej ilości filmów w dziale filmy... Powodzenia, ja znikam, macie spokój z waszym "super polskim" (Pozdrawiam Veina) i z waszym pozbawionym sensu regulaminem.

@down
Nawet jeśli popełniam błędy to jesteś jedynym któremu one przeszkadzają, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. I powtórzę jeszcze raz, nikt nie jest doskonały, ani ja, ani ty, ani ktokolwiek inny. Każdy ma prawo popełniać błędy i na nich się uczyć, z tym, że jeśli ja popełniam błąd i mnie poprawiasz, wypadałoby żebyś sprecyzował konkretnie co jest źle użyte/zastosowane w danej wypowiedzi.

Tak przy okazji tego "zaglądnąłem":
http://www.sjp.pl/co/zagl%B1dn%B1%E6
Chyba rzeczywiście ty > ja (a tak szczerze to powiem ci, że jesteś paskudnym wannabe)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vein Pokaż post
Ja cie nie pozdrawiam.
Tym zbędnym dodatkiem pokazujesz to, że chcesz być "fajny" i lepszy. Pokazujesz też coś innego, tego już nie będę komentować, co inteligentniejsi użytkownicy tego forum zrozumieją.

@Etoric
Pomijając to, że twój post ma się kompletnie nijak do tematu to chciałbym powiedzieć, że nie wiem czemu, ale moim skromnym zdaniem mimo, że czujesz się tutaj mocny, powinieneś czasem wyluzować. Chyba, że taki jesteś dla wszystkich przypadkowych ludzi o których kompletnie nic nie możesz powiedzieć. Smutne to trochę, ale to twój wybór, jaki jesteś i za jakiego chcesz być postrzegany. Może dla niektórych jesteś "fajny" bo potrafisz "zjebać" kogoś na forum, ale osobiście mam inne zdanie o takich ludziach jak ty i to nie ze względu na to, że mnie "pojechałeś". Tak trzymaj, ciekawi mnie jak daleko zajdziesz w ten sposób.

Bye Bye, wiem, nie będziecie tęsknić

Ostatnio edytowany przez Tubtub - 12-08-2008 o 23:16. Powód: Bo regulamin tego nie zabrania...
Tubtub jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 14:26   #14
Vein
Użytkownik Forum

Vein's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Idz juz stad lepiej
Nie napisalem, ze jestem fajny ale skoro ty myslisz, ze "zagladnalem" to poprawna forma to ja > ty.
To ty nie widzisz niedorobek w swoim temacie, a nie mody w regulaminie.
Pisz sobie co chcesz, nie bede tu zagladal bo dalej nie rozumiesz swojego bledu mimo ze tyle osob ci go wytknelo
Ja cie nie pozdrawiam.
Vein jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 15:59   #15
paluch89
Użytkownik Forum

paluch89's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Zgadzam sie w 100% z autorem tego tematu.

On nie ukrył rozszerzenia, nie wrzucił to na strone, która ukrywa rozrzeszenie tylko forum automatycznie to zrobiło, ponieważ jest zjebane mimo iż autor tematu nie złamał regulaminu.

Proste jak drut.

A dodatkowo te bany za nic. Ż A Ł O S N E

Widać gołym okiem, że są ludzie ponad prawem w rl czy też w internecie.
paluch89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2008, 16:03   #16
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Domyślny

O czym rozmawiamy, jeżeli ktoś jest pierdołą to będzie dostawał bany za darmo, a że nie każda pierdoła widzi swój błąd to obwinia cały świat za swój niedorozwój.
Jeżeli umieszczasz film, automatycznie ci go cenzuruje to znaczy, że ktoś o tym wcześniej pomyślał, dlatego ocenzurował ten upload lub rozszerzenie. Forum działa od 2003 roku i bez paru tubensteinów będzie działało dalej

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania