|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2004
|
![]() Na powiem coś o czym doskonale wiecie. To raczej wylanie żalów niż pytanie, ale i wy może coś na ten temat powiecie... Otóż sprawa ma się tak. Idziesz na jakieś ezpowisko, patrzysz a tu ktoś expi i mówi: plx plx leave i hunt here...
Jeśli to jest dość małe miejsce - to nie mam za dużo wątów - on/ona był/a pierwsza. Jeśli duże expowisko to już moim zdaniem przesada. Obowiązuje prosta reguła - atakujesz potworki teo co ciebie atakują. W 99,9% przypadków, nawet jak expowisko jest duże taki "właścicel ziemski" ![]() ![]() Ps. Najczęściej mi się to zdarzało na ghostlandzie (chimera). ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Niestety, ustępowanie nic nie da. Tacy ludzie to totalne bezmózgi. Wpadnie taki i zamiast poprawną polszczyzną czy angielszczyzną "Ja tu hance ty n00pie, zaraz cie moja babcia Babble zabije ona ma 199 elder sorcer!!111!". Albo wbije i bedzie ci truł dupe przez caly czas twojego expienia "plx leave, plx leave, fri itens ? br ?".
Nic z takimi nie zrobisz, tylko zabic ale jest problem skulli, wiec Absolutnie Sie NIE zgadzac, z takim i nie opuszczac miejsc expowiska. Chyba ze ma 45 leveli, wiecej to sprawa jest oczywista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() Widzisz... wiele expowisk sie po prostu zajmuje i takie sa zasady. Nie bedzie 3 kolesi expic na guardach, ale jeden (dwoch bedzie czekac w kolejce). Takie sa zasady, a wpraszanie sie na sile do expowiska to najbardziej wkurzajaca rzecz jaka moze byc... Jesli byles pierwsyz to masz swiete prawo siedziec tam ile ci sie podoba (jesli opuscisz kopalnie w jakis spobo to prawo tracisz).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tacy ludzie sa nie do wytrzymania. Kiedys wpadam do jaskini z Trollami niedaleko Venore i byl jakis gosc. Jak sie nie zaczal od razu drzec, zebym poszedl, bo mnie zabije i costam jeszcze pierniczyl. Tez chcialbym poexpic. Nie przyszedlem z Venore, tylko po to, zeby mi jakis gosc powiedzial, zebym spadal..
A totalnie mnie to wkurzalo na Harmonii (juz tam nie gram). Czekalem pol godziny na ghoula, zeby sie zrespowal, bo ciagle jakis gosc tam stal. W koncu sobie poszedl no i zrespowal sie ghoul. Podchodze do niego, juz go mialem zaatakowac, a nagle gwizd **** z kuszy i ghoula nie ma - przyszla jakas inna mynda i nie patrzac, ze ja tam jestem i nawalam ghoula, po prostu go zabila.. @UP: Ale on napisal w pierwszym poscie, ze rozumie jesli jest to na mniejszych expowiskach, gdzie obowiazuja kolejki. Ale na wiekszych expowiskach, gdzie kolejek nie ma, no to przesadzaja.. Ostatnio edytowany przez Kajulec - 05-12-2004 o 09:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
![]() O zajmowaniu expowisk można mówić przy respie czegos konkretnego przy wysokich skill'ach i level'ach. Ale jakoś ostatnio kretyni zaczęli sobie zostawiać listy przy kopalniach Dwarfów !!! I to nie są konkretni gracze, którzy chcą mieć spokój, ale głąby na 10-15lvl i potem Ci marudzi taki za plecami żebyś wyszedł (chociaż idę np do Soldków) bo "właściciel ziemski" będzie tu roty klepał. To już jest poprostu chamstwo i trzeba się będzie za to wziąźć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2004
Lokacja: Białystok/Venore :P
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Lol Babble ma 1 lvl no vocation ![]() Amazon camp jest wmiare duze, a bardzo czesto widze ze idzie 5 gosci za soba (11-15 lvl) i w 5 zabijaja 1 amazonke, a jak ktos bije valkirie to sie wszyscy dolaczaja. -.-
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2004
Lokacja: Teraz Poznań
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ide sobie trenić na rotach, a tu przychodzi gościu(jak byłem zabarykadowany parcelami) i do mnie mówi "dont block respawn plz liive"(pisownia oryginalna zachowana ![]() A najbardziej nie mogę ludzi, którzy przychodza jak trenie, stoją z 5 minut i walą z hmm ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Najlepiej takich osobników olac, cieplym lub zimnym moczem (do wyboru), i sobie expic. Nie mowie tu o guardach czy innych mocnych potworkach, gdzie zwyczajnie sie zajmuje miejsce, expi a potem czeka na swoją kolej
![]() A jak ci sie 15 levelek wbije na guardy to lurnij mu pare, zobaczymy czy zbloczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() OD niedawna gram na Securze, ten problem dotyczy głównie serverów non-pvp, i żyję nadzieją, że osiągne high lvl, i będe expił tam, gdzie ręka n00bów nie sięga...
Taka anegdotka z dzisiaj... W Ms(mount Sterum), na pierwszym pientrze, ide do cyca przy rampie, za mostem(nie mam Uhów, bo nie mam problemów z cycami), a tu taki 13 lvl wpada i mnie blokuje, ja leje cyca, vite puszczam, na szczęscie miałem hmm, jeszcze 1 hit, a koles Uha cyca, na szczęsćie miałem 2 hmm a on jeden UH ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ja uważam że niezależnie od expowiska, czy to raty czy guardy ten kto był pierwszy ten expi.
Miałem taką sytuacje, expie na ghoustland'dzie (na ghoulach), miałem wtedy 24 lvl, a tu mi sie wbija pall na 29 i każe spadać bo mnie zabije. Pokazałem mu SDka i powiedziałem żeby sie !&@$^%... Koleś sobie odpuścił ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
Co teraz: przy*******ić, olać, postraszyć ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() jest pewien sposób .. lecz ryzykowny i nie tani. Mianowicie jeżeli expimy w kopalniach .. to może po prostu zablokować wejście (na powierzchni) parcelami, na parcele np. ff albo pf i noobki nie przejdą ... gorzej jak dorwie Cię h-lvl który chciał poexpić na niższych poziomach kopalni.
A co do ustępowania, ja często przystaję do powiedzenia: "Mądry głupiemu ustępuje", nie ma sensu tracić czasu na ściganie się z frajerem po zablokowanym respie ... oczywiście jeżeli wchodzę i ktoś już jest to automatycznie wychodzę, ponieważ wiem jakie to irytujące jak ktoś wbija Ci się na expa ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() Dzis mialem taki przypadkek ja kulturalnie expie sobie na cyckach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez petozu - 05-12-2004 o 20:15. |
![]() |
![]() |
#15 |
Fallen Angel
|
![]() Ta, skad ja to znam. Ostatnio mnie koles na 17lv wyrzucal(ja mam 25). You wana die? Jak mu powiedzialem ze tak to zaprosil kolege (10lv sorc
![]() Mnie najbardziej denerwowalo takie zachowanie w Amazon Camp. Tam przynajmniej raz dziennie przychodzi taki 30+ i cie wygania, czasem nawet bolcikiem pospiesza.
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2004
Lokacja: Teraz Poznań
![]() |
![]() Msg z ostatniej chwili. Nadal trenię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2004
Lokacja: yyy o co chodzi ?
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Arthas Dark'Fist
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Monarh
Świat: Xantera
Poziom: 53
Poziom mag.: 46
![]() |
![]() heh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Mniej chamstwa na forum Wiecej pomocy! Ostatnio edytowany przez Sakumil - 05-12-2004 o 22:27. Powód: literowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() np.mam 8lvl i expi se na trolah przyhodzi 25lvl i sie kozaczy ze on tu expi wielaem inna postacia 25sorkiem i dabilem se na nim red skula za to ze expi tam gdzie nie powinien bo tam expia tylko od 8 do 10
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() jak przyhodze na trole zeby zobaczyc czy jest tam jedzenie i widze ze 8lvl expi wyhodze bo 8lvl niech se pexpi bo 8lvl nie sie postrahu
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() ja nigdy nie ustepuje w kopalni poprostu nie wale potworow ktore wli ktos inny a jak ktos mie straszy wolam kumpli z gilid i swojego chlopaka w tibi
![]() |
![]() |