Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-08-2008, 15:49   #1
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny Diablo 2 MEDIAN 2008 MOD

Czytelnicy Cd-Action na pewno o tym już wiedzą ; ) Bo właśnie ostatnio o tym tam wyczytałem. Innym trzeba szybko opowiedzieć,bo warto ; ) Na serio.

Jeden plik.

Zajmujący ok. 30 mb. ściągamy bez problemu z internetu.
http://modsbylaz.planetdiablo.gamespy.com/ - o,tutaj.
Wklejamy go do katalogu z grą (Zamieniamy go z innym,więc tamten wcześniej skopiujcie,jak chcecie) I baja! Śmignęło od razu MI,który zawsze ma jakieś problemy z grami ; p Nie ma żadnego motania,wirusów i programów do kombinowania. 1 mały pliczek.

Niszczyciel
W Cda wyczytałem już,że wszystkie skille zostały zmienione i mamy nowe drzewka. No i racja.Po włączeniu gry ukazało się na szybko zrobione,nowe menu. Jako iż Paladyni są moją ulubioną klasą w RPG to takiego sobie na początku zrobiłem. Wszystko ok. Mamy ciut pozmieniane nazwy. Ale nadal jesteśmy u Amazonek. Nadal mamy Zabić Andariel zaczynając od wyczyszczenia miejscowej jaskini. Wybiegłem za miasto,wbijając pierwsze punkty doświadczenia na nowych,nadających się do małego fix'u Potworach (Jakieś nietoperze) Małe babolki widoczne,ale to nic. w końcu jest tyle nowości,że można o tym zapomnieć. No,wreszcie lvl up. Bardzo trudny wybór z doborem pierwszego skilla ; ) Wiadomo,wszystko nowe. Jako Paladyn miałem do wyboru coś z Aur(tak,też są ; ) I co najciekawsze tutaj dzieli się na Holy,oraz unholy (jedno uniemożliwia rozwój drugiego) Jako pierwszy skill wybrałem jakąś aurę piorunów. Odpaliłem,moim oczom ukazało się to co zwykle. Kilkadziesiąt pixeli pod nogami mojego Hero. Ale co tam,biegnąc dalej natarłem się na 4 szkielety i 2 zombie(z resztą nowych ) I...Poczułem się jak Destroyer z Homeworlda 2 xD Pioruny zaczęły bombardować nieprzyjaciół(aura wystrzeliwuje 1 piorun co 0.2 sec ) Jedyne co mi pozostało to pobiegać sobie w kółko i śmiać się z nich jak uginają się pod moimi boskimi mocami. Dalej Koła świętego ognia i inne kozackie umiejętności ; p

Dowódca Armii
Podjarałem się,ale wbijając kilka następnych lvli postanowiłem że sprawdzę teraz jakąś inną postać. Wybrałem Nekro. Już na 6-tym poziomie pod moim dowodzeniem było 13 summonów ; ) (4 takie duchy oraz 7 jeżo-zwierzów tych) Do tego nekromanta ma jakieś tam totemy(nie jakieś tam,bo te ostatnie znając ten mod pewne są adekwatne do Silo Nuklearnego)

Dalej postanowiłem,że skończę grać i napisze tutaj. Ogólnie mod to gra przyjemna. Dostajemy 10punktów cech co poziom. Rzeczy sypią się tonami,wszystko się pod nami ugina,Kostka Horadrimów ma masę nowych rozwiązań. Wszystkiego pełno,tak jak miejsca w EQ. Trudności tutaj po prostu nie ma. Brniemy przed siebie i wymiatamy używając naszych nowiusieńkich skilli. Możliwe,że dalej będzie trudniej. Ale początek jest czystą przyjemnością i w sumie na razie nic nie wskazuje że poziom trudności się podniesie ; p

Na co,k**a czekasz?!
Diablo 2 z dodatkiem przeszedłem dawno temu,ostatnio grałem w niego znowu,ale już mi się znudził. Te samie bronie/przeciwnicy/klasy. Ile można? Ale teraz,gdy mam ten mod widzę,że spędzę przy tej grze jeszcze wieeeele godzin. Bo do odkrycia jest jeszcze wiele ; D A skille są na prawdę wypas. Jest tutaj co prawda trochę baboli,niedociągnięć. Ale nie radze się tym przejmować. Za darmochę dostajemy więcej,niż dawał nam komercyjny dodatek. W diablo chce się znowu Grać. I myślę,że wy będziecie mieli takie same odczucia. Jeśli tylko graliście w diablo 2 i było dla was świetne,ale już się znudziło. To jesteście poje***ni jak tego nie sprawdzicie ; p No i zaostrzy kły to na pewno przed Diablo 3 ; >

Zapraszam tutaj do dyskusji,komentowania i wklejania screenów !

Ps. Sorry,że trochę ten temat tak na szybko napisałem. Ale miałem już wcześniej,starannie napisane! I Przez przypadek wyłączyłem przeglądare ; p Musiałem pisać od nowa.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 03-08-2008 o 16:01.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2008, 16:03   #2
Stary_Duch
Użytkownik Forum

Stary_Duch's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Zaświaty

Stan: Niegrający
Domyślny

Grałem w Mediana 2008, teraz czekam na jego następnce - Mediana XL. Ogólnie polecam moda.

@edit dół

W jaskiniach, kryptach i innych dziurach są zazwyczaj bosy, uberbosy i inne silne potwory. To są lokacje dla wysokich poziomów, albo takie, w których można wykonać zadania na nowe skille. W manualu do mediana wszystko pisze. Co do chaosu zgadzam się, bez poczytania instrukcji nie wszystko wiadomo co i jak.

Ostatnio edytowany przez Stary_Duch - 03-08-2008 o 22:03.
Stary_Duch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2008, 21:49   #3
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

troche nie wywazone sa sily mobow , dla przykladu zabijasz krwawa raven (bez straty 20 hp nawet) obok niej jest po lewej stronie krypta wiec wszedlem i na 1 hita sie zlozylem (majac full hp 600) wiec troche az sie odechciewa ...

Jak dla mnie w calym modzie panuje zbyt duzy chaos.

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2008, 22:49   #4
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

Jakoś wcześniej próbowałem, ale ciężko mi było cokolwiek zrobić ze względu na język. Nie mogłem zrozumieć o co chodziło z tymi umiejętnościami, raczej z ich opisami. Ale jutro spróbuje raz jeszcze;d
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2008, 23:01   #5
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Chaos to Prawda.Do tego ten Paladyn to bardziej Maga przypomina,niż wojaka ; p (Jak na razie na lewy guzik skill tworzący w okół mnie duży krąg ognia,a na prawy ta aura z piorunami) Ale całość traktuje bardziej jako coś do totalnej zabawy (taka gra na kodach jakby..) I zwykłe djablo naturalnie jest lepsze. Ale i tak gorąco polecam ; )

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2008, 12:31   #6
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Hm, a jest jakiś mod, który podwyższa rozdzielczość gry? : P
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2008, 00:43   #7
ZenekGrab
Użytkownik Forum

ZenekGrab's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2007

Domyślny

Sorry ,że teraz pisze ale mam pytanie czy jest jakiś mod po polsku bo z tego co tu pisze ten mod jest angielski a nie chcę go instalować bo diablo mam polskie,jeśli ktoś wie niech napisze,też czytałem o tym w cd-action nawet o modzie do dragon balla.
stary 23-08-2008, 22:54   #8
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZenekGrab Pokaż post
Sorry ,że teraz pisze ale mam pytanie czy jest jakiś mod po polsku bo z tego co tu pisze ten mod jest angielski a nie chcę go instalować bo diablo mam polskie,jeśli ktoś wie niech napisze,też czytałem o tym w cd-action nawet o modzie do dragon balla.
To chyba nic nie koliduje z wersją językową. A że nie znasz inglisza... to już twoja wina.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania