|
Notki |
Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Chciałbyś pozbyć się tego wstrętnego okienka Neostrady? Oprogramowanie te dużo wolniej łączy się z internetem, zamula system i stwarza lagi, a nawet kicki. Za pewne wielu z Was będzie próbowało obalić tą teorię, ale niestety to prawda. Sam testowałem na dwóch komputerach. Moim i kuzyna. Skończmy te gdybanie i weźmy się do rzeczy.
![]() Usunięcie tego zbędnego oprogramowania nie zajmie Ci dużo czasu, ani nie zaszkodzi Twojemu "netowi", wręcz pomoże ![]() 1.Usuwanie Neostrada TP-pasożyta. Wchodzimy w "Mój Komputer". Następnie przechodzimy na partycję C: . Wchodzimy w folder "Program Files". Szukamy "Neostrada TP". Gdy znajdziemy ten folder, to usuwamy go z całą zawartością. Możliwe jest, że pojawi nam się komunikat "xxx pliki są używane. Nie można ich usunąć". To wtedy restartujemy komputer. Po restarcie nie łączymy się z internetem, lecz od razu usuwamy folder "Neostrada TP". Pamiętajmy, że po tej czynności musimy opróżnić "Kosz". 2.Konfiguracja "Windowskiego" łączenia się z internetem. Klikamy na "Start". Następnie najeżdżamy kursorem na "Ustawienia" i klikamy na "Panel Sterowania". ![]() Gdy wyskoczy nam "Panel Sterowania" to wybieramy aplikację "Opcje Internetowe". ![]() Po wykonaniu tej czynności wyskoczy nam kolejne okienko. Wybieramy zakładkę "Połączenia". ![]() Następnie klikamy na "Dodaj..". ![]() Wyskoczy nam kolejne okienko. W tym kreatorze wybieramy opcję "Połącz z siecią prywatną używając połączenia telefo". Następnie klikamy na "Dalej>. ![]() W puste pole o nazwie "Numer telefonu" wpisujemy gwiazdkę tzn. "*" i klikamy "Dalej>. ![]() W kolejnym pustym polu wpisujemy nazwę naszego połączenia. Wpisujemy tu byle co.Na przykład Neo i klikamy "Zakończ". ![]() Wyskoczy nam kolejne okienko-jedno z najważniejszych. Otóż tu wpisujemy nasz login i hasło do Neostrady. W pierwsze pole "Login" wpisujemy nasz login do Neostrady. Na przykład [email protected]. W drugim polu "Hasło" wpisujemy nasz hasło do Neostrady. Pole "Domena" zostawiamy puste. Gdy to zrobimy klikamy na "Ok. ![]() Po zrobieniu tych czynności czeka nas ostatnie zadanie. Wchodzimy w Start>Ustawienia>Panel Sterowania>Opcje Internetowe>Połączenia. Klikamy na nazwę naszego połączenia klikamy na "Ustaw na domyślne. Następnie wybieramy opcję "Zawsze wybieraj połączenie domyślne" ![]() Teraz łączymy się z internetem wchodząc w przeglądarkę na przykład: IE,Mozilla itd. Informacja o połączeniu będzie także wyświetlać się jak włączymy GG, a nie będziemy jeszcze podłączeni z internetem. To wszystko. Obrazki nie są w najlepszej jakości, ponieważ zapisałem je w .jpg, aby mniej ważyły. Mam nadzieję, że wielu osobom pomogłem. Jeżeli tak zrobiłem to proszę o notkę Pozdrawiam wszystkich ~Kup.Se.Musk Edit: Poprawiłem itenrpunkcję.Pozdrawiam Copyright by Kup.Se.Musk. All right reserved Ostatnio edytowany przez Kup.Se.Musk - 31-07-2007 o 22:30. Powód: Błędy i literówki |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2006
Imię: Watris
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Imperium Romanum
Świat: Nerana
|
![]() Z tym ze pomoze moge sie zgodzic , rozmawiajac przez tel z kolesiem od tp sam mi poradzil zebym laczyl sie przez polaczenie sieciowe i .......... Pomogło! od tamtego czasu kicka nie mialem frezy pozostaly ale krotkie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Szkoda ,że był już tu taki poradnik... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2007
|
![]() Poradnik jest ok. Tylko po co się tak męczyć skoro jest Autoconnect
![]() Ostatnio edytowany przez Raidmaster - 24-06-2007 o 00:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poprawiłem resztę literówek i błędów.Nie wiem tylko jak jest z przecinkami...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 05 2007
Lokacja: Przeworsk
Imię: Marcinq
Profesja: Sorcerer
Gildia: a co to?xd
Świat: Furora
Poziom: 20
Skille: 13/18xd
Poziom mag.: 22
|
![]() jeju wy****y dziekuje poradnik strasznie sie przydal zero lagow na neostradzie
a zaraz update i bedzie mozna isc expic jeszcze raz dziekuje Pozdro Marcinq |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Imię: Jerzos Cage -.^
Świat: Ziemia
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
|
![]() Dzięki, bradzo mi pomogło
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce
Imię: PrinceHutas
Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
|
![]() ojej to niewiedziliście, że można się łączyc przez połączenia sieciowe? Ja używam jeszcze programu AutoConnect.
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Dzięki za pozytywne komentarze ![]() Ostatnio edytowany przez Kup.Se.Musk - 27-06-2007 o 09:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Midoritex
Profesja: Knight
Gildia: Army of Guardia
Poziom: 56
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Jak daje usuń na plik Neostrada TP to wyskakuje jakiś komunikat że nie da się usunąć jakiegoś pliku CnxMon***** ;/ Co zrobić?? A czy moge np usunąć neostrade w dodaj lub usuń programy?? i potem plik z dysku??
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Proszę o komentarze do poradnik i jeżeli Ci pomogłem to wystaw mi notkę(link w podpisie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 01 2007
Imię: Major Fire Monk
Świat: Unitera
Poziom: 35
Skille: 86/75
Poziom mag.: 12
|
![]() Dziękuje bardzo za ten poradnik, miałem disconnecty neostrady bardzo dużo razy na dzień i uniemożliwiało mi to expienie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 86
Skille: 83/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Bardzo bym chcial wiedziec czy to dziala ale mi jak narazie nic nie szwankuje wiec wole tego nie psuc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Druid Therbin
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
|
![]() Mój kolega z tego skorzystał i jest bardzo zadowolony. Podobno nie ma już lagów. 10/10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Stanowice
Profesja: Druid
Świat: secura
Poziom: 41
|
![]() Mam pewiew problem
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Legendary Palladyn
Świat: Danubia
Poziom: 44
Skille: 75/45+
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Zrobiłem to według ciebie wszystko ... i co? Masa exploitów mi przylazła !! I co ja mam tera zrobić co ? ukatrupić cie? Wcześniej żaden a tera atak za atakiem i trojany !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehhh...to moja wina ,że korzystasz z IE i nie masz zabezpieczeń?W dodatku wchodzisz w pierwsze,lepsze strony?Wina nie opiera się na zlikwidowaniu tego okienka ,więc nie pisz bzdur ,bo się kompromitujesz...
|
![]() |
![]() |