|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2008
|
![]() Witam!
Mam taki problem,ostatnio myślałem sobie że mogę poexpić na Hellgate. Ale mam parę pytań: 1.Jak tam dojść? 2.Ile bp smp zabrać? 3.Opłaca mi się tam expić? 4.Czy Elder Beho są mocne? 5.Gdzie i jak łazić? Proszę o szybką odpowiedz! Edit@ Mam skille 82/62 Ostatnio edytowany przez Szymislaw1010 - 06-09-2008 o 19:45. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Pionki
![]() |
![]() Fail
Usunac. Ostatnio edytowany przez mob - 08-09-2008 o 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Pionki
![]() |
![]() 1.Jak tam dojść?
Google.pl > Hellgate Tibia 2.Ile bp smp zabrać? Nie pomoge 3.Opłaca mi się tam expić? Wsedzie sie oplaca expic ,tylko trzeba wiedziec jak. 4.Czy Elder Beho są mocne? Zalezy dla kogo. 5.Gdzie i jak łazić? Odpowiedz na to pytanie znajdziesz w poradniku znalezionym na Google.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Leviathan Palladyn
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
|
![]() cożw kwestii dojścia to polecam poradniki na tibia.omg(org) trudno wyjść większość hellgate to roty DS i ghoule e-bh są na ostatnim poziomie - kup niewidke albo pierścien i możesz iśćtyko jak 2-3 wyjdą to niewidke dawaj bo sumony ich to masakra - combo od CS to 120 hp nawet a przy 6 combo sięgnie 650 hitpointsow + beho 700 combo + kolejne CS i kolejny e-bh to 1000 points combo - to najgorszy scenariusz - ale niewidka jest przydatna - no nie najgorszy scenariosz to zrespenie się evil eyea podczas expienia - po 2 E-bh z każdej strony wtedy idzie
dobra pogadałem - możesz iść tyko miej niewidke na wszelki wypadek + 5RS/200 bolts w rezerwie w razie problemów z powrotem bp weż z 3-4 - manasów + bp średnich heal |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2007
Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
|
![]() Od 40 lvla można tam expić bez waste. Weź 2-3bp smp, bp shp i staraj się leczyć exurą. Weź oczywiście 6 parceli, jakiś food (polecam jajka albo grzyby) no i oczywiście dużo rs. Jeśli ci zostanie cap to weź jeszcze więcej rs
![]() I dobrze by było gdybyś obejrzał jakiś filmik o hellgate, żebyś wiedział jak dojść, wyjść i jak expić. Jest jeden fajny w poradniku dla palka w dziale poradniki. Chyba znajdziesz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Patrov
Profesja: Knight
Świat: Jamera
Poziom: 72
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
|
![]() ja tam expilem na 31 lv 65 skil z boltow ogolnie nie mialem waste ale szybko amunicja szla ( tam cap bardzo wazny ) , elder beho ubialem tak hmm tak normlanie dopoki nie sumonowal wtedy szedlem do bibloteki i co hit up/down waste wtedy bo sumony bija ale to w ostatecznosci.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa
Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
![]() |
![]() Żeby nie zakładać oddzielnego tematu zapytam tutaj
![]() Jak się przedstawia ta sama sytuacja (hunt na hg na eb) tylko że knightem? Od jakiego lvla i skilli można beż waste? I czy jest to w ogóle opłacalne? @2 down Thx ![]() Ostatnio edytowany przez Gustek - 07-09-2008 o 17:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
Imię: Leviathan Palladyn
Świat: Refugia
|
![]() 2*up - knight w hellgate to bardzo zły pomysł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2008
|
![]() A więc poszedłem dziś na hellgate.
Doszedłem tam za pomocą poradnika w torga. Poexpiłem tam 40 min, loot to 2.5k i two handed sword. Niestety expiłem an respie 3x beho dalej bałem się pójść. Czy na pewno elder beholder mnie nie zabije? Mam niewidkę 3 bp smp 1 bp mp i 1bp shp. I czy mogę łazić po całym tym terenie? Moje eq to: Palladyn Armor,Vampire Shield,Bohy,Blue Legs,rsy i 100k do dyspozycji. Ps: Proszę o szybką odpowiedz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
![]() Elder beho rozni sie tym od beholdera, ze bije o 30 wiecej i ma lepsze summony. Sam pomysl czy zabijesz czy nie.
Ja tam 110 rp expilem z rsow i szlo nawet dobrze. Jak lootniesz beholder helmet to bedzie ladna rzecz do domku =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2006
|
![]() Elder Beholder jest słaby, ale nie możesz mu dać czasu na przywołanie zbyt dużej ilości Crypt Shamblerów, gdyż wtedy może być nieco ciężko (ale i tak dasz radę)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 06 2007
Świat: Guardia
|
![]() ostatnio hellgate odwiedza ponoc rowniez jakis boss vampirow ale nie wiem czy to prawda i jesl itak to nie wiem gdzie on sie pojawia ;s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2008
Lokacja: Bełchatów
Poziom: 60
Skille: 84/70
Poziom mag.: 12
|
![]() ja na 54 lvlu na helheim zabijałem elder beholdery w obstawie z bonebeastami... trzeba uważać tylko na crypt shamblery I NIE MOŻESZ SIĘ BAĆ!!! jak czujesz się nie pewnie to wystartuj do eldery z utamą vita; sprawdz czy hity które zadaję ci elder beholder nie są dla ciebie za duże i spróbuj na hp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
zapomnij o tym expowisku eb to potęzny potwór nie dasz mu rady... |
|
![]() |
![]() |