|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
![]() ![]() |
![]() Ekipa Telewizji Polskiej została zatrzymana przez patrol żołnierzy rosyjskich i milicji osetyjskiej na terytorium Osetii Południowej, niedaleko od miasteczka Karaleti. Wywieziono ich w nieznanym kierunku - poinformował serwis TVP Info.
Zatrzymani to Dariusz Bohatkiewicz, operator M. Wesołowski i gruziński kierowca. Uznano ich za jeńców wojennych. Dziennikarzom skonfiskowano cały sprzęt, jaki mieli w samochodzie, w tym kamery i telefony komórkowe. Nie wiadomo gdzie teraz przebywają. Dariusz Bohatkiewicz nie po raz pierwszy relacjonuje konflikt wojenny. Wcześniej przygotowywał materiały m.in. w Iraku. Tam w 2006 r. przeżył wypadek śmigłowca. W Wiadomościach TVP relacjonuje także wydarzenia polityczne. Źródło: wp.pl ~~ Co sądzicie o tej sytuacji? Stosunki z Rosją "odzywają" się? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rosja chce pokazać, jaka jest potężna, po jakimś czasie wypuszczą dziennikarzy i wszystko zakończy się szczęśliwie.
Ta teza (wg. mnie ofc) potwierdzi się w 90%
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Jeżeli to prawda to Rosja zapewne jak zwykle będzie mówić "nie, to nie prawda, my nic takiego nie zrobiliśmy". Do tego pewnie Kaczi znowu dojebie jakąś głupią wypowiedź z myślą, że mu inne krają pomogą. Ale znając dzisiejsze media to pewnie nie prawda...
Ostatnio edytowany przez Granteon - 08-09-2008 o 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Przed chwilą oglądałem reportaż na TVP, może to prawda, ale kto wie xd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Napisałem "ale kto wie", więc czemu uważasz, że wierzę im na słowo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Dlatego zamierzam być dziennikarzem piszącym. Chociaż korespondent wojenny na pewno jest ciekawą robotą (wiem, niebezpieczną - ale ciekawą).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ruscy mają nasrane w głowach i każdy o tym wie.
Mam nadzieję że się im nic nie stanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Wiecie co? Zaraz Kaczka zacznie znowu pyskować na Rosje. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Ostatnio przykuła moją uwagę okładka bodaj Newsweeka (jak ją zobaczyłem, począłem panicznie się śmiać): Kaczyński z poważną miną, a obok wielkim fontem tytuł: "Z Rosja trzeba na ostro".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() A mnie zdjęcie Kaczyńskiego w Polityce, gdzie ma odwrotnie założony zegarek na ręce, i do tego niedziałający, cały czas pokazywał bodajże godzinę 15 07.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() ale manipuluja ludzmi ktorzy za duzo wiedza/sa o krok od odkrycia tego. W pare minut stajesz sie duchem, nikt cie nie pamieta, nikt cie nigdy nie widzial i giniesz. I to wcale nie jest wymysl prison breaka.
![]() |
#16 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Powiedziałbym, że jest wręcz na odwrót. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Fallen Angel
|
![]() Wiecie co, ostatnie wojny, nie licząc gruzinskiej, ktorej skala jest malutka, zawdzieczamy amerykanom. Polecielismy do iraku jak kot z pecherzem, wszem i wobec gloszac ze jedziemy tam pomoc ucisnionym kurdom czy innym allachom.
Teraz pytanie za milion? Kto w przeciagu ostatniego miesiaca zorganizowal podobna akcje i dlaczego opinie na ten temat sa tak rozne? Ruscy. Rusofobia. Dziekuje. P.S. Nie pochwalam wojny w Gruzji, ale nie dajmy się zwariować. Albo ich prezydent jest baaardzo glupi, albo jest jeszcze gorszym politykiem, skoro sprowokowal Rosje.
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Ponoć ich już wypuścili, nie?