Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-12-2004, 19:54   #1
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Niegrający
Król Zmiana trenera Wisły Kraków!

Zarząd Wisła Kraków S.S.A. informuje, iż w dniu 13 grudnia 2004 trener Henryk Kasperczak, mimo wczesniejszych deklaracji nie przyjął zaproponowanych mu nowych zasad współpracy.

W tym stanie rzeczy Zarząd Wisła Kraków S.S.A. podjął decyzję o zatrudnieniu Wernera Liczki, który od 14 grudnia 2004 roku zostaje trenerem Wisły Kraków

Zaczyna się nowy rozdział w historii Wisły Kraków

edit:

Werner Liczka to jeden z tych trenerów, którzy do polskiej ligi wprowadzają nową jakość. Czech posiada znakomite przygotowanie teoretyczne, świetny warsztat szkoleniowy. Dla nauczyciela futbolu rodem z Czech u piłkarzy liczy się przede wszystkim technika użytkowa, a także - w kontekście gry całego zespołu - umiejętność zdominowania rywala poprzez perfekcyjną realizację taktyki. Liczna nie stosuje tylko schematycznych, podręcznikowych ustawień formacji. Górnik Zabrze często stosuje ustawienie niesymetryczne, które pozwala na jeszcze większą elastyczność taktyczną. Gdy już rozpływamy się nad fachowością czeskiego trenera, dodajmy jeszcze, że do jego wychowanków należą min. Milan Baros oraz Marek Jankulovski.

Ci piłkarze do wielkich karier startowali w Baniku Ostrawa, gdzie swoją przygodę szkoleniową rozpoczynał także Liczka. Po zakończeniu swojej misji w mieście położonym nieopodal granicy z Polską, Liczka przejął obowiązki trenera w FC Zlin. Później nastąpił powrót do Banika (jednocześnie pięcioletni okres asystentury w reprezentacji Czech u Dusana Uhrina), wyjazd w odległe strony do Qatar SC i wreszcie podjęcie pracy w Polonii Warszawa. Stołeczni włodarze okazali się niecierpliwi i po zajęciu przez "Czarne Koszule" czawartego miejsca w sezonie 2001/2002 podziękowali Liczce za współpracę. Na dzień dzisiejszy lokata tuż za podium byłaby dla włodarzy Polonii spełnieniem marzeń, a wtedy było to za mało...

Czeski szkoleniowiec wyrobił sobie podczas pobytu w naszym kraju jednak na tyle dobrą markę, że swego czasu znalazł się nawet w orbicie zainteresowań PZPN, jako kandydat na selekcjonera reprezentacji Polski. Liczka rozpoczął jednak pracę z kadrą Czech U-21. Po wypełnieniu kontraktu ten sympatyczny dżentelmen szukał sobie nowego zajęcia, a o Czechu przypomnieli sobie Zbigniew i Marek Koźmińscy, którzy zgodnie stwierdzili, że to jest właśnie odpowiedni szkoleniowiec dla ich zespołu.

dane ze strony www.gol.kylos.pl

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 13-12-2004 o 21:00. Powód: Odpowiedz na pytanie:D
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-12-2004, 20:50   #2
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Werner Liczka? A kto to? Przykro mi, ale sie nie orientuje zbytnio*...A o tym to w ogole nie slyszalem

* - wiem, wiem, jestem antyfan pilki noznej, ale coz
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-12-2004, 21:34   #3
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Moja kochana wisełka będzie wisełką z każdym trenerem;p, choć piłke nożną mam generalnie w dupie, to wisełkę szanuje(obowiązek Krakowiaka).
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-12-2004, 21:52   #4
Rafx
Użytkownik Forum

Rafx's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rafx
Profesja: Elite Knight
Gildia: 7 SINS
Świat: Julera
Poziom: 182
Skille: 95/85
Poziom mag.: 9
Rafx ma numer GG 6432996
Domyślny

o kurde szkoda kasperczaka

Rok temu bylo tak: Teraz jest tak:
112 lvl <----------->157lvl
skille 92/86<-------->skille 94/85
mlvl 7 <------------ >mlvl 8

Bylem Jestem
Szalony fighter Doswiadczony fighter
Rafx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania