|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Zarząd Wisła Kraków S.S.A. informuje, iż w dniu 13 grudnia 2004 trener Henryk Kasperczak, mimo wczesniejszych deklaracji nie przyjął zaproponowanych mu nowych zasad współpracy.
W tym stanie rzeczy Zarząd Wisła Kraków S.S.A. podjął decyzję o zatrudnieniu Wernera Liczki, który od 14 grudnia 2004 roku zostaje trenerem Wisły Kraków Zaczyna się nowy rozdział w historii Wisły Kraków edit: Werner Liczka to jeden z tych trenerów, którzy do polskiej ligi wprowadzają nową jakość. Czech posiada znakomite przygotowanie teoretyczne, świetny warsztat szkoleniowy. Dla nauczyciela futbolu rodem z Czech u piłkarzy liczy się przede wszystkim technika użytkowa, a także - w kontekście gry całego zespołu - umiejętność zdominowania rywala poprzez perfekcyjną realizację taktyki. Liczna nie stosuje tylko schematycznych, podręcznikowych ustawień formacji. Górnik Zabrze często stosuje ustawienie niesymetryczne, które pozwala na jeszcze większą elastyczność taktyczną. Gdy już rozpływamy się nad fachowością czeskiego trenera, dodajmy jeszcze, że do jego wychowanków należą min. Milan Baros oraz Marek Jankulovski. Ci piłkarze do wielkich karier startowali w Baniku Ostrawa, gdzie swoją przygodę szkoleniową rozpoczynał także Liczka. Po zakończeniu swojej misji w mieście położonym nieopodal granicy z Polską, Liczka przejął obowiązki trenera w FC Zlin. Później nastąpił powrót do Banika (jednocześnie pięcioletni okres asystentury w reprezentacji Czech u Dusana Uhrina), wyjazd w odległe strony do Qatar SC i wreszcie podjęcie pracy w Polonii Warszawa. Stołeczni włodarze okazali się niecierpliwi i po zajęciu przez "Czarne Koszule" czawartego miejsca w sezonie 2001/2002 podziękowali Liczce za współpracę. Na dzień dzisiejszy lokata tuż za podium byłaby dla włodarzy Polonii spełnieniem marzeń, a wtedy było to za mało... Czeski szkoleniowiec wyrobił sobie podczas pobytu w naszym kraju jednak na tyle dobrą markę, że swego czasu znalazł się nawet w orbicie zainteresowań PZPN, jako kandydat na selekcjonera reprezentacji Polski. Liczka rozpoczął jednak pracę z kadrą Czech U-21. Po wypełnieniu kontraktu ten sympatyczny dżentelmen szukał sobie nowego zajęcia, a o Czechu przypomnieli sobie Zbigniew i Marek Koźmińscy, którzy zgodnie stwierdzili, że to jest właśnie odpowiedni szkoleniowiec dla ich zespołu. dane ze strony www.gol.kylos.pl Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 13-12-2004 o 21:00. Powód: Odpowiedz na pytanie:D |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Werner Liczka? A kto to?
![]() ![]() * - wiem, wiem, jestem antyfan pilki noznej, ale coz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Moja kochana wisełka będzie wisełką z każdym trenerem;p, choć piłke nożną mam generalnie w dupie, to wisełkę szanuje(obowiązek Krakowiaka).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() o kurde szkoda kasperczaka
![]()