|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Leżajsk/ab'dendriel
![]() |
![]() Wiesz, Że Na Pewno Grasz Za Dużo W Tibię, Gdy:
Uwag: 24 Harvezd 12/2/2003 10:14:17 AM 1. Wchodząc do sklepu mięsnego mówisz „hi”, „meat”, „bye” i wychodzisz. 2. sprzedawcami za pomoca pojedyńczych słów. 3. Ludzie zwracają się do ciebie za pomoca pojedyńczych słów. 4. Chciałeś spędzić wakacje w Carlin... I je tam spędziłeś! 5. Zastanawiesz się ile expa i jaki loot mialbyć po napadnięciu tamtej grupy dresów. 6. Szukasz lootu po pokonaniu bandy dresów. 7. Pobiła cię banda dresów, a ty spokojnie leżysz czekając, aż cię przeniesie do światyni. 8. Odnalazłeś bulbulator! 9. Wiesz jak krążyć po PoH by omijać co potężniejsze stworki. 10. Piszesz pracę semestralną pod tytułem „Socjologiczne aspekty mass-player-killingu w ujęciu reprezentatywnej grupy mieszkanców Carlin”. 11. Od pół godziny łazisz po warszawskiej starówce szukając tego przeklętego pubu, w którym miało się odbyć warszawsko- valkiriowe Tibia- Party. 12. Pijesz piwo tylko z wiaderka. 13. Trzymasz na półce w pokoju butelkę z każdym rodzajem płynu z jakim kiedykolwiek miałeś kontakt. 14. Wiesz, czym wsławił się Red Legion. 15. Znudziło ci się expowanie, więc postanowiłeś pomęczyć jeden rodzaj potworów- najlepiej respawnujący się często w rzadko uczęszczanym miejscu. 16. Zginąłeś więcej razy niż Master-Of-Kamikaze ;-) . 17. To V-mundur przypomina strój z Tibii, czy odwrotnie? 18. Przestales uzywac polskich liter. 19. „Przestales myslec uzywajac polskich liter”. 20. Obrażasz na co dzień ludzi stwierdzeniem „Ty Noobie!”. 21. Uważasz za dowcipne rzucenie w kogoś podpaloną kulką różowego papieru na dzieńdobry. 22. Pozdrawiasz najbliższą rodzinę którymś ze zwrotów: „Hi”, „Hello there”, „Hiho”. 23. Nie masz zwyczaju żegnania się z ludżmi, a zwłaszcza ze sprzedawcami. 24. Nie śpisz, ale logujesz. 25. Śpisz tylko, gdy logujesz. 26. Nie logujesz! 27. Logujesz tylko w trakcie save’u. 28. Jesz tylko surowe ryby i mięso, popijając często piwem i winem na zmianę. 29. Wędkowanie podniosłeś do rankgi ulubionego zajęcia w wolnym czasie. 30. Stoisz przed domem, i trzymając w ręku kamień mruczysz coś pod nosem... 31. ...i tak przez tydzień. 32. Czujesz się emocjonalnie związany z danym miastem i zaczynasz dbać o przestrzeganie w nim prawa. 33. Znasz każdy zakątek miasta i organizujesz wycieczki, oprowadzając nowych przybyszy po głównych miejscach. 34. Wchodząc do miasta, z każdej strony jesteś co chwila przez kogoś witany. 35. Planujesz już swój pogrzeb w Tibii. 36. Uruchamiasz Tibiański Fundusz Emerytalny! 37. Po jednym dniu na nowym serwerze masz 12 poziom. 38. Po drugim chodzisz na demony. 39. Gonisz kieszonkowca z okrzykiem „thief”. 40. Otworzyłeś kafejkę internetową tylko po to by mieć 24 godziny na dobę styczność z Tibią. 41. Masz własną nazwę każdej lokacji- jeziora, rzeki, wzgórza. 42. CIPowie nazwali twoim imieniem jakąś lokację- jezioro, rzekę albo wzgórze. 43. Kontaktujesz się ze znajomymi tylko poprzez Tibię. 44. Twoi jedyni znajomi to inni gracze. 45. Wszyscy twoi znajomi zaczęli grać w Tibię z ciekawości gdzie zniknąłeś na prawie rok. 46. Wchodzisz do skarbca w Kazordoon jak do siebie. 47. Zupełnie obcy ci ludzie przychodzą w sprawie kredytu, lub lokaty. 48. Wokół komputera stoi: talerz ze stertą kanapek, czajnik elektryczny, 4 czyste kubki, dzbanek z kawą, dzbanek z herbatą, 2 zupki w proszku typu instant, popielniczka, 2 paczki papierosów, butelka wody mineralnej, 3 słoiki na mocz... 49. ... a komputer przeciągnąłeś do klopa. 50. Pamiętasz czasy, gdy Thais było jedynym miastem. 51. Podczas gdy najstarsi górale tego nie pamiętają. 52. Wykupujesz ludziom PACCe za platynę. 53. Twoja rodzina w Tibii jest liczniejsza od tej prawdziwej. 54. W RLu stosujesz określenia z Tibii, k.k.? nice. LoL. 55. Nazwałeś swojego zwierzaka Redips. 56. Masz fishing skill powyżej 70- nabite bez pomocy makro. 57. Zrobiłeś to by pokazać innym, że da się to zrobić bez pomocy macro. 58. Chcesz przyłączyć się do gildii Fated Circle tylko po to by porzucić ją na rzecz innej aby wkurzyć Walkora. 59. Po raz trzeci zmieniasz serwer osiągając po raz kolejny pierwsze miejsca w highscore. 60. Zrozumiałeś powyższy punkt. 61. Zrozumiałeś wszystkie powyższe punkty. A teraz nastepne :tongue: Wiesz Że Grasz Za Dużo W Tibię Gdy: Uwag: 27 Harvezd 6/17/2003 12:14:39 PM 1. Zaczynasz używać na chatach i przez GaduGadu sformułowań: „k” oraz „np”. 2. Gdy proszą cię o wyniesienie śmieci, odpowiadasz: „k”. 3. Zapalasz światło w kuchni mówiąc: „utevo lux”. 4. Piszesz: „UtEvO lUx”. 5. Zamiast kupna kostiumu na karnawał próbujesz „utevo res ina dragon lord”. 6. Rodzina zastanawia się, dlaczego nie dzwonisz. 7. Kumple bezskutecznie dzwonią przez domofon i telefon- walczysz z orkiem i masz ich gdzieś! 8. Planujesz spędzić wakacje z dziewczyną w Thais. 9. „Dziewczyna? A co to?” 10. Sen znasz tylko z teorii. Jak zresztą sex... 11. Na karalucha w kuchni rzucasz się z mieczem. 12. Po jego zabiciu sprawdzasz co ma w sobie. 13. Wiesz gdzie jest Folda, a nie masz pojęcia, gdzie znajduje się Tasmania. 14. Wydajesz więcej na PACCa niż na jedzenie. 15. Na kieszonkowca w autobusie wołasz „Looter!” 16. „Autobus? A co to?” 17. Zaczynasz myśleć o czymkolwiek... i zawsze ma to jakiś związek z Tibią. 18. Jednym tchem, wymieniasz wszystkie miasta Kontynentu, a nie znasz nazw wszystkich województw. 19. Godzinami chodzisz z pochodnią i pełnym rynsztunkiem po kanałach swojego miasta. 20. Niezależnie gdzie idziesz, zawsze masz przy sobie linę i łopatę. 21. Rozmawiasz z psychoanalitykiem na temat swojego uzależnienia. Następnego dnia lekarz zakłada sobie konto. 22. Każde spóźnienie tłumaczysz przez lagi. 23. Pijesz tylko wino. I tylko w sali jadalnej zamku w Carlin. Ty żałosna lamo! 24. Próbujesz dostosować swój ubiór do ubioru swojej postaci. 25. Szynka w twojej lodówce jest zielona. Jak u Rudego... 26. Wiesz kim jest Rudy! 27. Na ścianie twojego pokoju wisi powiększona mapa Tibii – tak, żebyś się w razie czego nie zgubił. 28. Z zamkniętymi oczami przechodzisz z Thais do Carlin. 29. Myślisz, że mieszkasz w Thais! 30. Gdy na ulicy pokonasz dresiarza, który cię napadł, spokojnie czekasz, aż się zrespawnuje. 31. Wiesz, jak zdobyć miecz z wyspy! 32. Gdy ktoś cię napada, drzesz się: „PK! PK! PK! PK!” 33. Jutro mija ci termin oddania pracy rocznej, a siedzisz i piszesz/czytasz 33 punkt jakiejś bzdury. 34. Wszędzie chodzisz pieszo. 35. Twoim ideałem pracy jest sprzedaż runów. 36. „Nie, to że noszę czerwone buty nie znaczy, że jestem ciotą!” 37. „Nie, kolor moich włosów to nie sympatia do Michała Wiśniewskiego!” 38. „Kim jest Michał Wiśniewski?” 39. Przestają cię interesować gry fabularne, bitewne i karciane. 40. Masz nałożoną poczwórną hipotekę na dom by spłacić PACCa. Sorki ze to zwalilem slowo w slowo ale chcialem zeby to sie rozprzestrzenilo. All by : tibia.valkiria.net |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Master Alucard
|
![]() kiedyś juz cos takiego na jakims forum czytalem :\
niezłe ![]() Dobrze, ze jesteś uczciwy i dbasz o prawa autorskie ![]() Jednak są uczciwi ludzie......
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 12-11-2004 o 21:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Buhehehehehe... Za***is'te
![]() ![]() Nic dodać, nic ująć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() za***iste ale pamietam ze na starym forum byl taki temat..tam to bylo!! omfg ! ludzie piszcie bo ja nie wiem czy znajde w kompie zapis tego kawalka forum. i tak jak rok temu tak i dzisiaj nie wiem o co chodzi w tych 3-ch punktach:
55. Nazwałeś swojego zwierzaka Redips. 25. Szynka w twojej lodówce jest zielona. Jak u Rudego... 26. Wiesz kim jest Rudy! Wytlumaczcie pliska^^ ![]() (EDIT) TAAAAA!KKKKKKK!!! znalazlem ^^ wlazcie, kto nie wejdzie nie wie co traci^^ Staryale za*** test na uzaleznienie
Z pamietnika GM-a: Q:"Why was my IQ Number bannished????" http://tibianews.net/section.asp?Ids=6&Id=67 Samera-->Knajt-->19lvl ![]() Ostatnio edytowany przez Zaknafenian Do'Urden - 12-11-2004 o 22:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Dostalem 6 PW ze nie dziala ten link...tak wiec wszem i wobec wklejam (tylko smieszne) texty z tego linka:
Dagg: 1.W plecaku nosisz kamienie 2.Zywisz sie tylko rybami i szynka 3.Nosisz przy sobie lopate ,line ,wedke i maczete 4.Podnosisz na ulicy plaskie kamienie i mowisz "adori gran" 5.Czesto opierasz sie o sciane i tkwisz tak bez ruchu pare godzin 6.Gdy widzisz kogos stojacego bezczynnie podpalasz go ,mowisz "lol" i uciekasz 7.Masz sadowy zakaz wstepu do parkow narodowych ,bo goniles zwierzeta i probowales je przerobic na mieso 8.Masz sadowy zakaz wstepu do zoo poniewaz zabiles wszystkie pajaki i weze 9.Masz nieodparta ochote zagladania do siatek i workow ,ktore nosia ludzie 10.Zdarza ci sie przesuwac ludzi w kolejce poniewaz blokuja ci przejscie 11.Jestes zdziwiony ze lekarz zaklada ci gips zamiast cie UHnac 12.Zdarza ci sie powiedziec do partnerki podczas sexu "Tibia" 13.Masz fantazje erotyczne na temat kobiety o imieniu Tibia 14.Twoj pies nazywa sie Tibia 15.Nie kozystasz ani z MPK ani z PKP , wycieczki piesze na drugi koniec miasta lub Polski to dla ciebe normalka 16.Przy wystawianiu ocen na zakonczenie roku swoim nauczycielom mowisz "5 or Rook" 17.Zanim zaczniesz z kims rozmawiac pytasz sie "swe?" 18.Zabijasz szczury i probojesz je sprzedawac 19.Zauwazyles ze odkad grasz w Tibie czesciej wykrzykujesz swoje zdanie niz wypowiadasz 20.Jestes przekonany ze nie warto wydawac kasy na obraczki slubne skoro mozna je z latwoscia znalesc 21.Czesciej niz zwykle kozystasz z uslug poczty 22.Uwazasz za calkowicie normalne wykopanie swojego plecaka przed siebie kiedy jest za ciezki 23.Gdy ci sie nudzi ustawiasz meble jeden na drugim i stajesz na samej gorze 24.Nie wynajmujesz mieszkania,bo chcesz przyoszczedzic troche a spac i tak nie potrzebujesz 25.Nie czekasz na autobus , jestes AFK 26.Nie mieszkasz w domu tylko w depo 27.Nie meczysz sie , jestes exhausted 28.W szkole nie witasz sie z kazdym kumplem po kolei , krzyczysz "Hi all" 29.Zanikla u ciebie umiejetnosc biegania i zmieniania pozycji 30.Cala kase jaka posiadasz przeliczasz na pacce 31.Czas obliczasz w UHah i SDekach np: "bede e domu za 3 sd i 1 uh" 32.Placisz swojemu rodzenstwu za to ze lowia ryby i robia runy za ciebie 33.W monopolowym mowisz "hi , buy Żytnia" Gumen: ro ja cos dodam: soisz przed klasa z ksiazka i dlugopisem i nawalacie sie z qmplem aby pocwiczyc skille Superman: jak sie nauczysz jakiegos smiesznego teksta to go sobie zapisujesz w zszycie ktory masz ciagle w szufladzie wystawiasz na balkonie twoje najlepsze spodnie, zeby koledzy mogli sobie zobaczyc Majen: Ostatni gdy byłem chory grałem ciągle w Tibie i dużo pisałem w oknie dialogowym. Gdy przyszedłem do szkoły to mósiałem napisać wypracowanie. Niestety dostałem 2 bo gdy pisałem to poprostu z przyzwyczajenia pisałem: a zamiast ą itd. eerion: Ja jestem uzależniony a tekst to jest boski. Można dodać że 34. gdy siostra/brat bierze od ciebie płtye to rzucasz się z nożem i krzeczysz "THIEF!" bzq: Powinienen być jeszcze punkt: -Gdy ktoś mówi do Ciebie "Wyłącz już tą grę!" lub "Kończ już" to zamiast kończyć, mówi się "Tak, zaraz kończe' a gra się następne dwie godzinki albo i więcej ![]() Owoc: Wymyśliłem jeszcze jedno: Kiedy widzisz że ktoś leży na ziemi to podbiegasz i jeśli jest żywy oferujesz mu UH za 500gp a jeśli jest "dead" to próbujesz "wydobyć" z niego BP. ![]() ![]() ![]() eerion: xxx- Idąc spać szukasz opcji logout xxy- mordujesz psa sąsiada tłumacząc się tym że jakiś wredny PK chciał się na niego zasaddzić używając create ilusion xxz- Przyłapano cię jak celowałeś z łuku w ogrodzie botaniczny do lwa. xyx- cały twój pokój jest zawalony trofeami..... W tym maskotką smoka w skali 1:1 Eddie Rocketluncher: Heh świetne, świetne ![]() - Twoje motto: "Życie to nie Secura..." - Podczas lekcji rzucasz się z qmplem zapałkami ![]() Palisanderos: Czy stoisz na holu w szkole i krzyczysz "buy g-shield sell katana"? Zaglada: Dalsza częśc by me ~ 34. Idziesz po ulicy i nagle patrzysz: 2 goryli idzie z pałami, myslisz "o boże... pki !". 35. Okradłeś ludzi z itemków i spakowałeś to wszystko do torby bo myślałeś, że robisz lootbag... 36. Idziesz po ulicy myślac zaraz bede w depo ale nagle widzisz policjanta, pomyślaleś sobie "nastrasze ludzi, że zlurowany smok. Podchodzisz i mówisz: hi, fuck u, bye. Ale zamiast być w depo lądujesz na komisarjacie. marred: To dorzuce cos od siebie: - Probujesz wejsc do zatloczonego autobusu, a tu nagle napis "Too many passangers in bus. Only passangers with premium ticket can go in Ulrek: Siuper. Ja robiłem kiedyś coś podobnego na Lunarze z kolesiami na game-chat, wyszło parę niezlych rzeczy, np. 1. Zabijasz czyjegoś psa, a żeby się usprawiedliwić odpowiadasz "Nie denerwuj się, przecież on się zrespawnuje". 2. Malujesz kamienie na fioletowo i rzucasz nimi w kolegów których nie lubisz. 3. Malujesz kamienie na niebiesko, i w razie skaleczenia próbujesz nimi w siebie rzucić. 4. Śni ci się po nocach Tibia (to już się autentycznie sprawdziło u moich kumpli kilka razy, mi chyba tylko raz się przyśniła Tibia). 5. Uciekasz przed pająkami wrzeszcząc, że goni cię GS. 6. Jeżeli jesteś prawdziwą mendą, próbujesz nakłonić pająka by poszedł za tobą do mieszkania kolegi którego nie lubisz (luring). 7. Cały czas chodzisz ubrany w dziwne ciuchy, tłuczek do mięsa (dragon hammer) i kawałek drewna pomalowanego na czarno z wymalowanym czerwonym smokiem, po czym widząc ludzi dziwnie gapiących się na ciebie, myślisz że zazdroszczą ci EQ. 8. Idziesz do parku narodowego pozabijać niedźwiedzie, by trochę poexpić i zebrać z nich mięso. 9. Po rozdeptaniu karalucha sprawdzasz czy aby nie wypadły z niego pieniądze albo wisienki. 10. Twoja tapeta w kompie została zamieniona na obrazek z głównego menu Tibii, a twoje ikonki to różne przedmioty lub postacie wycięte własnoręcznie przez ciebie z gry. 11. Po 10 godzinach bezustannego grania nawet nie zauważasz, że jesteś głodny. 12. Próbujesz dać ulicznym grajkom w mieście ignora, a widząc że to nie skutkuje - zabijasz ich krzycząc że to n00by. 13. Zapomniałeś jak się siada. 14. Twoje kontakty ze sprzedawcami ograniczyły się do kilku słów. 15. Gdy zobaczysz menela stwierdzasz że nie stać go na pacca (nie może kupić domu). 16. Podchodzisz do każdego człowieka siedzącego na ławce i zadajesz mu pytanie "Train?". Bloody Izual: Okradasz ludzi z komórek,kasy itp. wkładasz do plecaka i kopiesz go przed sobą,myślisz że jesteś nietykalny bo niby grasz na nonpvp. Wampirek Moze nie tak smieszne jak teksty poprzednikow: -Kumple patrza na Ciebie dziwnie gdy proponujesz im ze bedziesz blokowal dyrektora a oni beda go nawalac dlugopisami. Oczywiscie loot Twoj -stajesz nad byle kaluza i co chwila rzucasz wedkajakiesz 3-4 rzuty na sekunde(Tibia GG) -podchodzisz do policjanta i muwisz fuck you czekajac na fireballa. Zamiast tego znajdujesz sie na komedzie -jesli kumpel polozyl swoj plecak na podlodze probujesz go wykopac poza jego zasieg aby sprawdzic zawartosc -wychodzi na pole sasiada i kosisz mu zboze, dziwiac sie ze nie pakuje sie samo w snopki -szukasz beczek z darmowym piwem -dziwisz sie ze gosciu ktory zawalil Ci w twarz nie ma bialej czaszki -podchodzisz do oltarza w kosciele i mowisz: Hi, yes, Venore, sorcerer, yes i za cholere nie wiesz czemu nie miales teleportu - Podchodzisz do ksiedza i mowisz hi, heal ,bye -haloween uwazasz za respowna(tyle potworow) -zjadasz 5nozek i 2 hamy i czekasz az Ci sie zycie zregeruje ![]() ![]() ![]() Wampirek: Twoje ulubione zadanka matematyczne brzmia: 1)Z miejscowosci Thais do miejscowosci Venore idzie palladyn na 27 lvl-u. Z miejscowosci Venore do miejscowosci Thais idzie znany masowy Pk czarodziej na 61 lvl-u. Ile zycia pozostalo paladynowi wiedzac ze uciekal on krzyczac: HELP PK! 49 sekund? 2)Knight na 20 lvl wybral nie na mt.Sterum doszedl na sam szczyt, niestety trafil na save servera i musial sie wylogowac. Na który poziom zejdzie knight nim cyklopy go zabija? Knght nie ma uh-ow ih-ow ani many na czary i zostalo mu 40 hp. ------------------------------------------------------------------------ A co do zapisow zadan to gdy kolega robiacy zadania na tablicy napisze wynik 3 480 podchodzi i scierasz zmieniajac na 3.48k i wracajac do lawki mowisz mu: NOOB! THE END tzn. C.D.N.
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2003
|
![]() Bardzo mi pochlebia, że moje humorystyczne artykuły zataczają tak szerokie kręgi. Prosiłbym tylko o poinformowanie nie następnym razem, gdy zapożyczycie coś z prowadzonej przeze mnie strony http://tibia.valkiria.net
Z czystego szacunku dla autora, który ciężko się napracował. Pozdrawiam. Niedługo pojawi się trzeci artykuł z tego cyklu : ) Ostatnio edytowany przez Harvezd - 13-12-2004 o 14:08. |
![]() |
![]() |