|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2008
Profesja: Knight
Świat: Nera~Furo~Infe~
|
![]() Gdy podłączam sieć lan pod laptopa internet działą , lecz gdy podłącze sieć pod drugiego laptopa lub peceta internetu niema.
Co mam zrobic aby internet był na pozostałych komputerach |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Za internet na kilku kompach się... płaci?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Człowieku ale placi sie za internet raz ale są urządzenia które go dzielą na komputery takie jak router , switch itp. tylko ze internet niedziala mi na pc i na laptopie chociasz karty sieciowe są sprawne
w tłumaczenie [ludzie są rozni xD] Internet dziala na pierwszym laptopie , ten sam internet [lan] niedziala na drugim laptopie i pc |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2007
Stan: Niegrający
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
|
![]() Wiesz co, nie zrozumiałem dobrze co napisałeś..
Może po prostu masz przypisane w routerze (nie wiem czy go masz, ale daje przykład) adresy MAC kart sieciowych do których "dochodzi"/udostępnia sie internet. Może rozpisz się dokładniej, jak to z twoim netem, bo słabo rozumiem. Edit : ups, zagapiłem się.. :/ Lan masz. EDIT 2 : Też kiedyś miałem net przez lan. Pamiętaj że jeśli do komputera A idzie net, to gdy komp B jest podłączony lanem do kompa A to komp A musi być włączony... ;P Co by tu jeszcze powiedzieć.. Może pogrzeb troche w ustawieniach sieci, też w dawnych czasach (xd) miałem różne problemy z lanem. Ostatnio edytowany przez loonyxd - 15-11-2008 o 17:22. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie o to chodzi
Probowalem przypisac MAC taki jak jest w dzialajacym do kompa [ipconfig /all i pisze xP] I komp nielaczy sie za pomoca drugiego kompa tzn Chodzi mi o : Sieć>kabel>komp. A nie o : Sieć >kabel>Komp'A'>Kabel od niego>Komp'B' |
![]() |
![]() |
#7 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Sprawdź czy masz odpowiednie sterowniki. Ja miałem taki przypadek po formacie. Niby sterowniki były, ale do wejścia ethernet nie..
@down Wiemy o co mu chodzi. W moim przypadku drugi komputer miał internet, tylko ten po formacie nie.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 15-11-2008 o 17:55. |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() To moze ja napisze o co mu chodzi, mozgi.
Ma taka skrzyneczke ktora rozdziela internet. Ja tez mam, maksymalnie do 4 kabli z tego moge puscic do sieciowek w roznych kompach. @top Nie pomoge bo u mnie sie automatycznie konfiguruje czego bym nie podpial.
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() up O tym co mowisz tzn Switch jest kupiony i bedzie za 1-2 dni xP
I uwaga!! Podlaczylem to i znow ustawilem mac taki sam jak na lapie i co sie stalo ;o ?! Włączyl mi sie onet i po chwili net zgasl xD karta siecowa dobrze dziala xD ale net jest wykrywalny ale go niema , moze cos go ogranicza do zera ale to niejest zapora/antyivir pc ma full stery a drugi lap po formacie ale proby na pc robione xP Ostatnio edytowany przez Mateusekkk - 15-11-2008 o 17:52. |
![]() |
![]() |
#10 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() A jest taki fajny przyklejony temat...
|
![]() |