|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam.
Mam pewien problem. Otóż mam dwie postaci: rycerzyka i czarodziejkę. Wkurza mnie, że za każdym razem, gdy mam ochotę pograć drugą z postaci, muszę zmieniać hotkeysy. Czy nie da się tego jakoś obejść? Czy jest jakiś plik, w którym jest to zapisane. To byłoby najlepsze rozwiązanie. Przygotować sobie osobne ustawienia dla rycerza i dla czarodziejki i kopiować tylko odpowiedni pliczek do folderu z Tibią? Problem w tym, że nie wiem co to za plik. A wy? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() OmG!
To wpisz wszystkie czary jakie używa twój "rycerzyk" i "czarodziejka" I zapamiętaj je dla jakiej profesi są i na jakim klawiszu się znajdują A jeśli Ci tak zależy na tych "pliczkach" to poszukaj na Forum CHYBA było coś o tym, ale nie jestem pewien
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Problem w tym, że dobrych hotkeysow jest tylko 12 (te z Shiftem i Ctrl już takie wygodne nie są), a czary rycerza i czarodziejki troszkę się różnią.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2008
|
![]() kiedyś nie było hotkeyow ty masz 12 i jeszcze narzekasz
![]() a tak na poważnie to mogli by w update zrobić takie cosik ze dajesz Load i Save hotkeys a nie robisz 20 razy te same hotkeye..
![]() |
#5 |
Blondynka
|
![]() Ten pliczek to "Tibia.cfg". Znajduje się on:
- w Viście: c, użytkownicy, /nazwa usera/, AppData, Roaming, Tibia. - w XP: c, Documents and Setting, /nazwa usera/, Dane Aplikacji, Tibia. Oczywiście, zarówno folder AppData jak i Dane Aplikacji są ukryte, trzeba włączyć "Pokaż ukryte pliki i foldery". http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=179053
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Miałem kiedyś podobny problem. Zrobiłem to następująco. Zainstalowałem 2 klienty Tibii. Wszedłem we właściwości jednego i w "element docelowy" dopisałem
PHP Kod:
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
Stan: Niegrający
|
![]() hah rycerzyk i czarodziejka...
raczej tego nie da sie obejsc ale mozesz sobie ustawic ze np od f1 do f6 jest czarodziejka a od f7 do f12 rycerzyk
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() @Up
Czy ty nie rozumiesz, że czarów jest więcej i nie wygodnie jest w czasie huntów klikac f12?? Nie każdy tak jak ty używa tylko utevo lux i exura.. Zresztą Slythia dała juz odpwiedź Możesz jeszcze sobie ustawić, że knight na F1 itd, a czarodziejką shift+f1 itd xDD
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 17-11-2008 o 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() wszystkie ustawienia (w tym takze hotkeye) sa zapisane w tibia.cfg, ustaw sobie hotkeye dla czarodziejki, skopiuj ten plik i zmien hotkeye na te dla rycerzyka, a potem tylko podmieniaj plik .cfg przed uruchomieniem tibii, w zaleznosci od tego ktora z postaci chcesz grac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @UP
Kiedys sie pomyli pojdzie expic sorcem z hotkeyami na knighta... @Topic Polecam Ci wybrac 4 najbardziej przydatne Ci hotkeye na knighta a reszte na sorca. (bo i tak nie uzywasz wszystkich czarow na huncie tylko 2-3 spelli)
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Wielkie dzięki, Slythia!
Fajnie, że jest to zwykły pliczek tekstowy, więc i z edycją nie ma żadnego problemu @Up To ryzyko jest wpisane w życie dwuklasowca ![]() Ostatnio edytowany przez Poskramiacz_Lamerow - 18-11-2008 o 23:19. |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() Dodatkowo jak ktos sie zna na programowaniu mozna sobie zrobic 2 ikonki do tibi, i zaleznie ktora ikonka sie odpali taki plik CFG sie nadpisze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |