|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2008
|
![]() Jaką profesją najlepiej zarabia się kasę?
Chodzi o ogólny rozrachunek tak, aby móc jak najbardziej zarobić. Przeczytałem podwieszony temat wyboru postaci, ale tak jest tyle stron i tyle postów, że nawet nie wierzę żeby znaleźć tam coś sensownego, piszę więc tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Kalisz
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Knight ;p;p;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() przy okazji prosiłbym o jakieś argumenty, ponieważ od 2 lat nie wiem co się dzieje w tibii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Kalisz
|
![]() Nie używasz amunicji ani mana potionów czyli nie masz waste, a kasa loota no nie?;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
|
![]() Knight, ale chyba tylko jak biegasz na jakiś słabych potworkach i zbierasz loota. Przy huncie na czymś co daje fajny exp raczej takiego zarobku dużego to Knight nie wyciągnie. Stawiam na Paladyna. Ucieka od potworów więc nie idzie mu dużo potionów na leczenie etc. a loota wyciąga. I nie wiem dlaczego ludzie piszą, że "amunicja kosztuje", przecież koszt royal spearów na 2 godziny huntu to niecałe 1k, więc ten argument jest bez sensu.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() knight jeśli chcesz robić loot bagi z minosów itd itp to jak najbardziej...
jeśli jednak masz zamiar zarabiać lootując jakieś itmy to knight nie koniecznie tu się spisuje, do tej roli wydaje mi się że jest najlepszy palek bo postacie magiczne na lepsze moby muszą używać mana shielda co znacznie zwieksza koszt takowego huntu. ps. wszystkie profesje są dobre, pamiętaj o tym! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() w którymś temacie przeczytałem że 'pal jest teraz najlepszą postacią'
Mógłby ktoś to jakoś rozwinąć, skoro już przeszliśmy na temat pala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wez Druida sobie zrob kup sobie p.seta i lecisz na roty i dwarfy ;p ja w ciagu 4dni zebralem juz 6k i kupilem za to p.seta necro rod i monlight rod xd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() #Up
Hahah....4 dni na rotach i dwarfach i masz tylko 6 k? Hahahahah.... #Topic Knight, ale skillowanie więc szybko nie pozbierasz loota zanim nie będziesz miał dobrych skilli ![]() Pall, jest dobry. Skille szybko lecą ale musi biegać bo ammo (amunicje)
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Postacie magiczne jak rozumiem na samym starcie odpadają? Mogą robić runy na sprzedaż, jak rozumiem jest to jednak słaby biznes?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() @up Na niskim levelu ciekawych run nie robisz = trudno je sprzedać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie chodzi koniecznie o niski level, myślałem o takim bardziej.. medium lvl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2008
|
![]() Runy wolno sie robi (najszybciej z pacc + premium lub z softami ale wtedy to zarobek w zasięgu kilkuset gp ;/) , potem trzeba je sprzedac... Mi by się nie chciało , tera RP rządzi jak widze looty z np nocki na gs isle i jest ~20 gss (u mnie na serwie 9k each) , ~10 fish fins , z 4 k sety , +5 p amulet , czasami nawet paladin armor z boga to aż się dziwie... ;[
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2008
Lokacja: Ruda
|
![]() Hmm, moim zdaniem takze pall jest najlepsza postacia do zarobku, ale na wyzszym lvl'u kupuje assassin stary ktore jednak kosztuja... tyle
![]()