Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2008, 22:25   #1
irwin546x2
Użytkownik Forum

irwin546x2's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2008
Wpisy bloga: 4

Domyślny Eiran- nowe innowacyjne MMO!

W tym temacie, możemy dyskutować o Eiranie. Eiran to wielki, wspaniały projekt, który wyjdzie już niedługo, jutro, najwyżej w przyszłą środę, a jak nie to w czwartek i pobije na głowę wszystkie dotychczasowe MMO, a przynajmniej większość, no bo ,,kuffa, nie chcemy aż tyle". Po premierze Eiranu, fani WoWa zdradzą swą grę, a Blizzard zbankrutuje!
</ironia></sarkazm>

Eiran jest tworzony przez kartonowych zapaleńców ( to samo co słomiany zapaleniec, tylko szybciej się pali ) i Kuca, czasem w dalekiej asyście likopa. W przeszłości miał 3-4 podejścia, raz jako nic, raz jako gra 2D, raz jako OTS do tibi ( upadł po 8 godzinach ), a teraz jako gra 3D. Póki co team składa się z Ptakuby ( dużo wymyśla, narzeka, tworzy niestworzone wizje, jest dresem ), grafika, którego nicka ciągle zapominam i kuca ( udaje że robi kod ) . Typowa gra Heroic Fantasy - wojownik wpada do lochu, tnie 20-30 goblinów i smoka, gwałci dziewicę i woła: MG! ILE XP DOSTANĘ ZA TĄ SESJĘ?!, no dobra przesadzam, ale gadacie z człowiekiem, dla którego potyczka z kulawym, półślepym goblinem uzbrojony w zardzewiały nóż, powinno być długą i wyczerpującą walką. Świat jest ogromny, choć schematyczny - na lewo jest dobro, choć na górze są półzui orkowie i trolle, pośrodku jakieś japońce, a na prawo znajdujemy demony i resztę paskudztwa. Są Elfowie (piękni i dobrzhhh), orkowie (brzydcy, zieloni i zui), ludzie (brzydcy, śmierdzą, w większości dobrzy ), krasnoludy ( jedne z niższych raz życia ]:-> ), trolle i reszta śmiecia. Ptakuba mówi że to MMO, bo nie ma pomysłu na linię główną dla cRPG ( no tak, w końcu to koleś typu: idziecie dżunglą, idziecie, idziecie widzicie pobliską florę i faunę.. eee... wyskakuje potwór? ), a poza tym nikt by nie grał w poważnego cRPGa, bo dzieci neo zwracają uwagę tylko na grafikę i ilość flaków na sekundę ( f\s), a oldschollowcy zwracają uwagę na fabułę, wyśmialiby biednego ptaka i wrócili do robienia modów do FAllouta, ewentualnie do swoich 32 bitowych kompów.

A nazwa wzięła się z Iranu - Pewnego dnia, smiile napisał do Ptaka: jo! a na to ptak: ee.. a gdzie jest Iran?
Aha, wspomnę że projekt tworzył Celoz, smiile i Ptakuba, ale wszystkim po kolei odbiło i zresetowali forum. I że byłem podobny do Ptakuby, bo też tworzyłem przygody typu ,,poszedł do lasu i spotkał grzyba-ludożercę" i ,,epjickie" opisy ,,faynych" ras.

Strona (Forum) główna Eiranu (wow, jedyna część teksta nie przesiąknięta sarkazmem i ironią!):
http://eiran-forum.yoyo.pl/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Likop
Hej, jakich modeli byś użył, aby zrobić jesienną wioskę Leoardonu?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss
najlepiej rozebranych modelek
irwin546x2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-12-2008, 00:44   #2
MatiCFC
Użytkownik Forum

MatiCFC's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
MatiCFC ma numer GG 9424160
Domyślny

Ekhm, no ja tylko powiem, bez ironi, w przeciwienstwie , że wara od Fallouta

Legenda Ducha Prypeci
MatiCFC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 08:57   #3
irwin546x2
Użytkownik Forum

irwin546x2's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2008
Wpisy bloga: 4

Domyślny

Fallout? Świetna gra.
Tylko szkoda, ze elegancko i stylowo rozwalili trzecią część. Jest dobra, na swój sposób, ale to nie ta gra...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Likop
Hej, jakich modeli byś użył, aby zrobić jesienną wioskę Leoardonu?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss
najlepiej rozebranych modelek
irwin546x2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2008, 11:51   #4
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

No, czarny hÓmor Todda wymiata.
A tak poważnie: Oblivion with guns.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania