|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2009
|
![]() No więc tak po przeprowadce dostałem neta radiowke ~10 mb downloadu 1mb uploadu no ale sęk w tym że na początku nie miałem żadnych lagów net działał lepiej niż na normalnym przewodowym internecie no ale w ciągu ostatnich kilku tygodni padłem 5 razy przez co zwaściłem 500k... jest to dla mnie dużo gdyż jestem MSem i nie zawsze mam kase na hunty...może mi ktoś coś poradzic żeby dało się grac na tym necie? Bo narazie jest remont więc na zmianę neta nie mam co liczyc - wydatki na meble/robotników itp... nie chce żeby leciał mi PACC + nie chce zostac w tyle patrząc na kolegów więc proszę was abyście mi doradzili co można zrobic by lagów nie było wcale , bo np. słyszałem że w nocy są mniejsze lagi no i co z tego jak pójde np. na takie DL'e to jak mam laga na 4-5 sek już moge leżec i kolejne 100k w dupe... więc czekam na sprawdzone sposoby/porady.
Z góry dziękuję Pozdro EDIT a i sprawdzałem swoje pingi to cały czas mam po 3-4 ms ALE co jakiś czas - parę minut pingi skaczą nawet do 150 ms ;/ ( nie wiem co to oznacza bo nie znam się na tym wcześniej nie miałem takich problemów...) Ostatnio edytowany przez Nokiasymbian - 17-02-2009 o 23:17. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Ja mam identyczny problem i dlatego przestałem grać. Dzisiaj u mnie byli ci od mojego internetu i powiedzieli, że przez innych dostawców radiówki mogę mieć te problemy bo mogą robić jakieś zakłócenia czy coś i muszę zmienić kartę sieciową i zapłacić jeszcze za nią 100zł
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2009
|
![]() ee a te pakiety to jak sprawdzic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Jak ping sprawdzasz to czy pisze czasami "upłynął limit czasu żądania" ? U mnie nie zawsze to pisze ale czasami jak już pingi bardzo skaczą to dużo pakietów jest gubionych.
Tu z wikipedii: Cytuj:
Tam gdzie jest wysłane, odebrane i utracone to często mam trochę utraconych ale jak sprawdzasz ping to do serwera dopisuj "-t" np. "ping wp.pl -t" i wtedy cały czas sprawdza ping a nie tylko 4 pakiety. Ja niestety dzisiaj już Ci nie pomogę bo spać idę. Ostatnio edytowany przez pi0trus - 17-02-2009 o 23:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Urok radiowek, rady na to nie ma.
|
![]() |