Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-06-2009, 11:34   #1
Nonex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny W walce o lepszą Tibie...

Mowa tutaj o zatraceniu wartości RP w Tibi i narzekaniu graczy o braku klimatu w grze (sic!) ciekawe czym jest dla nich klimat...
Zaczynamy:

Cipsoft i nie wielka garstka graczy podchodzi do Tibi w stylu RP (role-playing) i robią to dobrze tak jak trzeba to robić. To wy niszczycie klimat gry a potem płaczecie ze gra nie ma już tego samego klimatu bo zamiast wyruszyć z towarzyszem spod baru Carlin zmierzyć się z groźnym smokiem i przeżyć przygodę cieszyć się zwycięstwem i nagrodą z jego martwego ciała to wy "huncicie hordy smoków dających 700 expa i jeszcze mówicie ze jesteście na minusie bo manasy się skończyły" ludzie ogarnijcie i grajcie w Tibie z wyobraźnią!

Nie gram w Tibie nie dlatego ze od 7.6 to syf i jest pełno dzieci które mysla ze RP to royal paladin HAHA tylko dlatego ze już nikt prawie nie gra RP i nie odgrywa ról w tej dobrej grze mmorpg zaznaczam ze Tibia to gra RPG a wy nie macie nic wspólnego z graniem w stylu RPG

Powiedzcie mi ilu z was czytało Tibijskie książki i rozmawiało z npcami na tematy Tibi o których nawet pojęcia nie macie. Otwieracie solucje do questow i jazda a fabule tych questow macie daleko w dupie! Nie które questy RPG sa w Tibi a wy nawet nie macie o nich pojecia bo nagroda za nie jest Jakis wyjebany itemek ani ozdoba ale sama przygoda przeżycia tych niesamowitych lokacji i ekstremalnych walk. Teraz gracze exp exp exp kasa kasa i PvP żal mi was bo większość z was to dzieci a to podobno dzieci maja największa wyobraźnie której w Tibi brak...

Więc nie w*****ajcie mnie i prawdziwych starych graczy i tych którzy ciągle graja RP ze cipsoft zjebał wam Tibie bo zrobiliście to wy sami... I już nie da się uratować tego nawet na serwerach Non-pvp gdzie klimat właśnie jest najwazniejszy dawno poszedl w zapomnienie na rzecz itemow kasy i expu.
Pamiętam czasy szkole kiedy gralem w Tibie i przeżywałem te wspaniale przygody na codzien epickie opowiadania i walki z Faraonami. Dziś tez to jest ale nikt juz na to nie patrzy>

Wątpię by wielu z was znało Fabule Questu POI albo ogólnie Tibi i ich największych questów nawet Anhi HAAH dla was to tylko juz itemy . ZAL MI WAS I APELUJE grajcie z wyobraźnią i odgrywajcie role nawet podrzędnego rybaka który łowi ryby kolo rzeki Thais i jest dla was NOOBEM ALE JA WAM MOWIE TO ON WŁAŚNIE JEST PRAWDZIWYM GRACZEM lepszym od was... Nie chce nikogo urazić bo wierze ze nie którzy z was sie zmienia i zmienia podejście do Tibi spróbujcie a jak wam nie wyjdzie to kupcie sobie zioło i spróbujcie jeszcze raz jak wam to nie pomoże to idźcie dalej huncic i wbijać nowe 200lvle.

DODANE ZE WZGLĘDU NA SPORA WARTOŚĆ

Cytuj:
Cytuj:
Aczkolwiek tibia stała się grą gdzie liczy się level i skill. A to dlaczego? Wg. mnie dlatego, że nie ma w niej MAX level'a. W zależności od wersji. Wtedy ludzie zaczęli by interesować sięzagadkami a nie tylko ''expili'' i skilowali.
Jeżeli w dzisiejszej tibii max level wynosił np. 250 a max skill 105, a max mlvl 85, ludzie po osiągnięciu tego, po pierwsze zwalniali by expowiska, a po drugie szukali by nowych wyzwań (jak np. zagadki, mity, legendy...itp.).
Tez tak mysle i wiele osób myśli tak samo. ALE TO NIE JEST NIE DOPATRZENIE CIPSOFTU WG MNIE CIPSOFT BOI SIĘ ZE JEŚLI OGRANICZY W JAKI KOL WIEK SPOSÓB LVL W TIBI LUDZIE DOBIJA DO MAX LVL ZNUDZI IM SIĘ TIBIA BO NIE BĘDĄ MIELI CO ROBIĆ I PÓJDĄ GRAC W INNE GRY A KASA ZA PACC'E PRZEPADNIE. A TAK DZIECI ZOMBIE EXPIA NON STOP mamy już tyle 300 lvli i końca niema i ciągle nowe pacce to chyba logiczne co nie?

I niech nikt nie wazy się mi odpisywać riposty jesli nie przeczytał ze zrozumieniem całego mojego postu bo znajdę , zabije i spale na stosie...

Ostatnio edytowany przez Nonex - 04-06-2009 o 16:32.
Nonex jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2009, 12:17   #2
Puii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

Mimo błędów signed.
Puii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 12:37   #3
Yakky
Guest

Domyślny

Jak chcesz grać w MMORPG to polecam World of Warcraft.
Tam potrzebna jest znajomość niektórych historycznych elementów gry, a nie tylko lecisz i siekasz.

Kiedyś byli ludzie którzy próbwali zdobyć Spike Sworda na rooku, i przekopali całą wyspę oraz przeczytali mase ksiażek tibijskich.
Podomnie z niektórymi zagadkami na mainie (np. język beholderów, warlord sword...itp.)
Aczkolwiek tibia stała się grą gdzie liczy się level i skill. A to dlaczego? Wg. mnie dlatego, że nie ma w niej MAX level'a. W zależności od wersji. Wtedy ludzie zaczęli by interesować sięzagadkami a nie tylko ''expili'' i skilowali.
Jeżeli w dzisiejszej tibii max level wynosił np. 250 a max skill 105, a max mlvl 85, ludzie po osiągnięciu tego, po pierwsze zwalniali by expowiska, a po drugie szukali by nowych wyzwań (jak np. zagadki, mity, legendy...itp.).
W WoW'ie max level wynosi 80, tak samo jest ze skilami których po wymaxowaniu nie można rozwijać bradziej...

...ale tibia to tibia, tutaj 30% ludzi gra dla zabawy, 50% to dzieci neo, 10% botuje, ma coraz wyższe levele i opyla kase na allegro, a ostatnie 10% społeczeństwa to ludzie tacy jak ja.... czekający na radykalne zmiany w grze lub powrót (niemożliwy) do tibi 7.4-7.6 i grający np. w WoW'a......
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 13:31   #4
Puii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yakky Pokaż post
Jak chcesz grać w MMORPG to polecam World of Warcraft.
Tam potrzebna jest znajomość niektórych historycznych elementów gry, a nie tylko lecisz i siekasz.

Kiedyś byli ludzie którzy próbwali zdobyć Spike Sworda na rooku, i przekopali całą wyspę oraz przeczytali mase ksiażek tibijskich.
Podomnie z niektórymi zagadkami na mainie (np. język beholderów, warlord sword...itp.)
W WoW'ie max level wynosi 80, tak samo jest ze skilami których po wymaxowaniu nie można rozwijać bradziej...

...ale tibia to tibia, tutaj 30% ludzi gra dla zabawy, 50% to dzieci neo, 10% botuje, ma coraz wyższe levele i opyla kase na allegro, a ostatnie 10% społeczeństwa to ludzie tacy jak ja.... czekający na radykalne zmiany w grze lub powrót (niemożliwy) do tibi 7.4-7.6 i grający np. w WoW'a......
20% botuje.

Powrót do 7.4 nic nie zmieni, zmieni się tylko okładka, środek zostanie jaki był.

Wiesz czemu ludzie już nie lubią szukać?
Bo nawet cipy ich do tego nie motywują, wszyscy są pewni że jeżeli milionpieńscetsto i ch wie ile osób przeszukało teren to już nie ma sensu dalej szukać, i automatycznie przeszkadzają tym, którzy jednak chcą, i koło się zamyka, bo oni po chwili także nie chcą.

Cipów aktualnie obchodzi głównie statystyka i ilość zrobionych nowych wysepek.

Kiedyś średnia wieku wynosiła 2x więcej niż wynosi teraz (jest przekłamana, nie oszukujmy się), i głowę dam uciąć że nie jest to tylko i wyłącznie wina hotkeyów.
stary 04-06-2009, 14:15   #5
RailChris
Użytkownik Forum

RailChris's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

@up
Najpierw skończ jakąś szkołe, a potem obrażaj kogoś kto jest 10 razy bardziej inteligentniejszy od ciebie.
Autor poruszył bardzo ważny temat tabu. Prawie każdy o tym wiedział tylko jakoś nikomu sie nie chciało tego napisać.
Popieram w 100% mimo, że sam gram coraz mniej RP. Kiedyś jakoś łatwiej było mi się wcielić w takiego legendarnego piksela . Pierwszy smok, największy level 33 wbity po roku grania. To było coś, przygody, zgony itp.
RailChris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 14:26   #6
FaJny_Spam_Bot
Guest

Domyślny

Te % zmyślone, bo nie masz informacji ile graczy botuje, ale i tak wiadomo że większość, więc lepiej nie pisać przypuszczeń.

A co do tematu zapewne zdecydowanej większości tych co przeczytają ( i innych podobnych tematów ) gówno to da bo pomyślą "lol pojebało go chyba, exp ważniejszy od jakichś głupich npc" i wrócą czynić powinność (tu expić).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jabuszko Pokaż post
nie grajcie w to gówno!
Cytuj:
:*

Ostatnio edytowany przez FaJny_Spam_Bot - 04-06-2009 o 14:41.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 14:39   #7
lord_piteer
Zbanowany

Data dołączenia: 18 05 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jabuszko Pokaż post
nie grajcie w to gówno!
signed! Let's Play World of Warcraft today..
lord_piteer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 15:23   #8
Puii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez FaJny_Spam_Bot Pokaż post
Te % zmyślone, bo nie masz informacji ile graczy botuje, ale i tak wiadomo że większość, więc lepiej nie pisać przypuszczeń.

A co do tematu zapewne zdecydowanej większości tych co przeczytają ( i innych podobnych tematów ) gówno to da bo pomyślą "lol pojebało go chyba, exp ważniejszy od jakichś głupich npc" i wrócą czynić powinność (tu expić).

:*
Była ankieta nt czy mass bany są słuszne, 20% zaznaczyło nie, olewając to że może ktoś dla jaj, to i tak większość z tych osób to botterzy, dlatego napisałem że 20%
stary 04-06-2009, 15:24   #9
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
To wy matoły
Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.
Cytuj:
wy "huncicie hordy smoków dających 700 expa i jeszcze mówicie ze jesteście na minusie bo manasy się skończyły" ludzie ogarnijcie i grajcie w Tibie z wyobraźnią!
Oke, a więc czy mam sobie zamiast minusów wyobrażać plusy? O co wogóle z tą wyobraźnią chodzi? Czy grając w GTA mam zamiast samochodów wyobrażać białe rumaki?
Cytuj:
RP to royal paladin
A ty sobie nie zdajesz sprawy, że RP to Rzeczpospolita Polska?
Cytuj:
Powiedzcie mi ilu z was czytało Tibijskie książki i rozmawiało z npcami na tematy Tibi o których nawet pojęcia nie macie. Otwieracie solucje do questow i jazda a fabule tych questow macie daleko w dupie! Nie które questy RPG sa w Tibi a wy nawet nie macie o nich pojecia bo nagroda za nie jest Jakis wyjebany itemek ani ozdoba ale sama przygoda przeżycia tych niesamowitych lokacji i ekstremalnych walk. Teraz gracze exp exp exp kasa kasa i PvP żal mi was bo większość z was to dzieci a to podobno dzieci maja największa wyobraźnie której w Tibi brak...
Ehh, chociaż tu muszę sie zgodzić
Cytuj:
na serwerach Non-pvp gdzie klimat właśnie jest najwazniejszy
Ktoś mnie może unicestwić?
Cytuj:
nawet Anhi HAAH
To może raczysz nas oświecić tą fabułą?
Cytuj:
Nie chce nikogo urazić
Chcieć a móc..

Jeśli chcecie naprawdę spotkać się z jakąkolwiek fajną fabułą, to czy nie od tego są właśnie książki (co to jest, nie?) i nie chodzi mi bynajmniej o te tibijskie.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 15:33   #10
Jarus_noobek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: Dup*a

Imię: Chrouer
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 28
Skille: 60/55
Poziom mag.: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YAKKY
10% botuje
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Puii Pokaż post
20% botuje.
90% bootuje
Jarus_noobek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 16:27   #11
Nonex
Użytkownik Forum

Domyślny

1.
Cytuj:
Cytuj:
To wy matoły
Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.
Tak rzeczywiście źle to ująłem. Poprawione

2.
Cytuj:
Cytuj:
wy "huncicie hordy smoków dających 700 expa i jeszcze mówicie ze jesteście na minusie bo manasy się skończyły" ludzie ogarnijcie i grajcie w Tibie z wyobraźnią!
Oke, a więc czy mam sobie zamiast minusów wyobrażać plusy? O co wogóle z tą wyobraźnią chodzi? Czy grając w GTA mam zamiast samochodów wyobrażać białe rumaki?
nie grając w GTA z wyobraźnią wyobrażałbyś sobie ze tam naprawdę jesteś i jestem prawdziwy gangsta

3.
Cytuj:
Cytuj:
RP to royal paladin
A ty sobie nie zdajesz sprawy, że RP to Rzeczpospolita Polska?
Nie dodałem ze zapytane osoby wiedziały ze maja wyjaśnić skrót w kontekście RPG i gier mmorpg.

Ogólnie nie zrozumiałeś mojego przesłania że chce żeby Tibijczycy coś zdziałali by nam wszystkim grało się lepiej w Tibie bardziej klimatyczna a nie w czasach hi okolnir yes , exp exp i kasa...

Cytuj:
Tez tak mysle i wiele osób myśli tak samo. ALE TO NIE JEST NIE DOPATRZENIE CIPSOFTU WG MNIE CIPSOFT BOI SIĘ ZE JEŚLI OGRANICZY W JAKI KOL WIEK SPOSÓB LVL W TIBI LUDZIE DOBIJA DO MAX LVL ZNUDZI IM SIĘ TIBIA BO NIE BĘDĄ MIELI CO ROBIĆ I PÓJDĄ GRAC W INNE GRY A KASA ZA PACC'E PRZEPADNIE. A TAK DZIECI ZOMBIE EXPIA NON STOP mamy już tyle 300 lvli i końca niema i ciągle nowe pacce to chyba logiczne co nie?

Ostatnio edytowany przez Nonex - 04-06-2009 o 16:36.
stary 04-06-2009, 16:51   #12
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nonex Pokaż post
Ogólnie nie zrozumiałeś mojego przesłania że chce żeby Tibijczycy coś zdziałali by nam wszystkim grało się lepiej w Tibie bardziej klimatyczna a nie w czasach hi okolnir yes , exp exp i kasa..
?
Gra klimatyczna to The Simps, a Tibia to gra społeczna. Zresztą zapomniałem dodać, że "fabuła" napisana przez CipSoft jest tak denna, że nie czytając jej nic nie tracimy (chodzi mi zarówno o Genesis jak i o fabuły questów).
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2009, 17:11   #13
Nonex
Użytkownik Forum

Domyślny

Tak to jest twoje zdanie.. Do tego służy forum by dyskutować i wymieniać nawet przeciwne opinie Bless ya! Chyba za dużo się naklimatyzowalem już na dzis he he he bo się zgadzam z nim . Droga sensi w powietrzu hmm.

Pozdrawiam Pana Prezydenta
Cytuj:
Prezydent Kaczyński :Czy marihuana jest z konopii?
Prezydent Kaczyński : Chyba nie.
<< dla tych wszystkich którzy wiedzą co i jak .elo

stary 04-06-2009, 17:41   #14
Paciuch
Użytkownik Forum

Paciuch's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem

Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
Domyślny

Niechce się nikomu szukać w książkach, ponieważ wszyscy myślimy, że takie strony jak tibia.pl, niemal wszystkie questy już opisału. I jak trafisz na jakieś info to szybko zrozumiesz, że to chodzi o ten, czy o ten quest...

Cytuj:
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl.

Powód: Offtopic, wulgaryzmy
Uppsss....
Paciuch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania