|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Mowa tutaj o zatraceniu wartości RP w Tibi i narzekaniu graczy o braku klimatu w grze (sic!) ciekawe czym jest dla nich klimat...
Zaczynamy: Cipsoft i nie wielka garstka graczy podchodzi do Tibi w stylu RP (role-playing) i robią to dobrze tak jak trzeba to robić. To wy niszczycie klimat gry a potem płaczecie ze gra nie ma już tego samego klimatu bo zamiast wyruszyć z towarzyszem spod baru Carlin zmierzyć się z groźnym smokiem i przeżyć przygodę cieszyć się zwycięstwem i nagrodą z jego martwego ciała to wy "huncicie hordy smoków dających 700 expa i jeszcze mówicie ze jesteście na minusie bo manasy się skończyły" ludzie ogarnijcie i grajcie w Tibie z wyobraźnią! Nie gram w Tibie nie dlatego ze od 7.6 to syf i jest pełno dzieci które mysla ze RP to royal paladin HAHA tylko dlatego ze już nikt prawie nie gra RP i nie odgrywa ról w tej dobrej grze mmorpg zaznaczam ze Tibia to gra RPG a wy nie macie nic wspólnego z graniem w stylu RPG Powiedzcie mi ilu z was czytało Tibijskie książki i rozmawiało z npcami na tematy Tibi o których nawet pojęcia nie macie. Otwieracie solucje do questow i jazda a fabule tych questow macie daleko w dupie! Nie które questy RPG sa w Tibi a wy nawet nie macie o nich pojecia bo nagroda za nie jest Jakis wyjebany itemek ani ozdoba ale sama przygoda przeżycia tych niesamowitych lokacji i ekstremalnych walk. Teraz gracze exp exp exp kasa kasa i PvP żal mi was bo większość z was to dzieci a to podobno dzieci maja największa wyobraźnie której w Tibi brak... Więc nie w*****ajcie mnie i prawdziwych starych graczy i tych którzy ciągle graja RP ze cipsoft zjebał wam Tibie bo zrobiliście to wy sami... I już nie da się uratować tego nawet na serwerach Non-pvp gdzie klimat właśnie jest najwazniejszy dawno poszedl w zapomnienie na rzecz itemow kasy i expu. Pamiętam czasy szkole kiedy gralem w Tibie i przeżywałem te wspaniale przygody na codzien epickie opowiadania i walki z Faraonami. Dziś tez to jest ale nikt juz na to nie patrzy> Wątpię by wielu z was znało Fabule Questu POI albo ogólnie Tibi i ich największych questów nawet Anhi HAAH ![]() DODANE ZE WZGLĘDU NA SPORA WARTOŚĆ ![]() Cytuj:
I niech nikt nie wazy się mi odpisywać riposty jesli nie przeczytał ze zrozumieniem całego mojego postu bo znajdę , zabije i spale na stosie... Ostatnio edytowany przez Nonex - 04-06-2009 o 16:32. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Jak chcesz grać w MMORPG to polecam World of Warcraft.
Tam potrzebna jest znajomość niektórych historycznych elementów gry, a nie tylko lecisz i siekasz. Kiedyś byli ludzie którzy próbwali zdobyć Spike Sworda na rooku, i przekopali całą wyspę oraz przeczytali mase ksiażek tibijskich. Podomnie z niektórymi zagadkami na mainie (np. język beholderów, warlord sword...itp.) Aczkolwiek tibia stała się grą gdzie liczy się level i skill. A to dlaczego? Wg. mnie dlatego, że nie ma w niej MAX level'a. W zależności od wersji. Wtedy ludzie zaczęli by interesować sięzagadkami a nie tylko ''expili'' i skilowali. Jeżeli w dzisiejszej tibii max level wynosił np. 250 a max skill 105, a max mlvl 85, ludzie po osiągnięciu tego, po pierwsze zwalniali by expowiska, a po drugie szukali by nowych wyzwań (jak np. zagadki, mity, legendy...itp.). W WoW'ie max level wynosi 80, tak samo jest ze skilami których po wymaxowaniu nie można rozwijać bradziej... ...ale tibia to tibia, tutaj 30% ludzi gra dla zabawy, 50% to dzieci neo, 10% botuje, ma coraz wyższe levele i opyla kase na allegro, a ostatnie 10% społeczeństwa to ludzie tacy jak ja.... czekający na radykalne zmiany w grze lub powrót (niemożliwy) do tibi 7.4-7.6 i grający np. w WoW'a...... |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Powrót do 7.4 nic nie zmieni, zmieni się tylko okładka, środek zostanie jaki był. Wiesz czemu ludzie już nie lubią szukać? Bo nawet cipy ich do tego nie motywują, wszyscy są pewni że jeżeli milionpieńscetsto i ch wie ile osób przeszukało teren to już nie ma sensu dalej szukać, i automatycznie przeszkadzają tym, którzy jednak chcą, i koło się zamyka, bo oni po chwili także nie chcą. Cipów aktualnie obchodzi głównie statystyka i ilość zrobionych nowych wysepek. Kiedyś średnia wieku wynosiła 2x więcej niż wynosi teraz (jest przekłamana, nie oszukujmy się), i głowę dam uciąć że nie jest to tylko i wyłącznie wina hotkeyów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() @up
Najpierw skończ jakąś szkołe, a potem obrażaj kogoś kto jest 10 razy bardziej inteligentniejszy od ciebie. Autor poruszył bardzo ważny temat tabu. Prawie każdy o tym wiedział tylko jakoś nikomu sie nie chciało tego napisać. Popieram w 100% mimo, że sam gram coraz mniej RP. Kiedyś jakoś łatwiej było mi się wcielić w takiego legendarnego piksela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Te % zmyślone, bo nie masz informacji ile graczy botuje, ale i tak wiadomo że większość, więc lepiej nie pisać przypuszczeń.
A co do tematu zapewne zdecydowanej większości tych co przeczytają ( i innych podobnych tematów ) gówno to da bo pomyślą "lol pojebało go chyba, exp ważniejszy od jakichś głupich npc" i wrócą czynić powinność (tu expić). ![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez FaJny_Spam_Bot - 04-06-2009 o 14:41. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 05 2009
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chcecie naprawdę spotkać się z jakąkolwiek fajną fabułą, to czy nie od tego są właśnie książki (co to jest, nie?) i nie chodzi mi bynajmniej o te tibijskie. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() 1.
Cytuj:
2. Cytuj:
![]() 3. Cytuj:
Ogólnie nie zrozumiałeś mojego przesłania że chce żeby Tibijczycy coś zdziałali by nam wszystkim grało się lepiej w Tibie bardziej klimatyczna a nie w czasach hi okolnir yes , exp exp i kasa... Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Nonex - 04-06-2009 o 16:36. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Gra klimatyczna to The Simps, a Tibia to gra społeczna. Zresztą zapomniałem dodać, że "fabuła" napisana przez CipSoft jest tak denna, że nie czytając jej nic nie tracimy (chodzi mi zarówno o Genesis jak i o fabuły questów).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak to jest twoje zdanie.. Do tego służy forum by dyskutować i wymieniać nawet przeciwne opinie
![]() ![]() Pozdrawiam Pana Prezydenta Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Niechce się nikomu szukać w książkach, ponieważ wszyscy myślimy, że takie strony jak tibia.pl, niemal wszystkie questy już opisału. I jak trafisz na jakieś info to szybko zrozumiesz, że to chodzi o ten, czy o ten quest...
|
![]() |
![]() |