|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Cześć, wspomniał tu jeden jak uuk zrobić, ale ja mam inne pytanie. Jak zrobić kuszę? Nie mam żadnej wojny czy coś, ale w średniowieczu to było narzędzie diabła ;P . Chcę również perfekcyjnie i łatwo strzelać.
P.S. Jeszcze powiedzcie jak zrobić amunicję ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Siema, ktoś zrobił podobny temat więc ja też sobie zrobie. W grze World of Warcraft znalazłem broń dla dwarfa- strzelbe. Skoro to było w WoW-ie to w średniowieczu było na 101% procent. Więc prosze was o korespodencyjny kurs robienia strzelb (najlepiej z luneta) bo chce precyzyjnie i lekko strzelać.aha i również bym chciał sie dowiedziec jak zrobic takie naboje żeby powalić stado sołoni nimi. Thx from mountain.
Pfffff.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() zobaczyli, że w tamtym temacie jest taka popularność to teraz robia temat i myślą, że nikt tak nie pomysli...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Tutor
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
|
![]() Hmm, wejdź na google?(www.google.pl)
Pisanie debilnych tematów nie ma sensu... A kuszę najlepiej zrobić ręcznie... Bez profesjonalnych narzędzi się nie da |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() @Gorgi
Eee co? ![]() @Taśkwa Cóż, ja nie proszę o strzelbe czy laserowy pistolet tylko o kusze. Mówiono mi, że wystarczy położyć dwie deski na krzyż, dać mały bełt (dokładniej to gruby patyk) i dać linkę z takim czymś, że można poprostu jak to w kuszy wystrzelić. Ale ja nie chce robić krzyża z(...) tylko jakąś dobrą kusze robioną mniej więcej w taki sposób jak koledzy z łukiem robili. Prosty i dokładniejszy opis, bo ja moge sobie wyrwać z szyi krzyżyk i zrobić kusze (me very evil... ![]() @Topic: Szukałem na google, ale wybacz kolega u góry, nie chce kupować specjalnie gry, aby zrobić kuszę... ------ Jakieś propozycje "do tematu" ? Ostatnio edytowany przez Anaconde - 27-04-2005 o 15:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Tutor
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
|
![]() Zrób łuk, ustaw poziomo, weź deskę, tak, aby z łukiem(z cięciwą) tworzyły kont 90 stopni, po czym przybij łuk do deski... na końcu deski przybij gwóźdź i załóż za niego cięciwę, mniej więcej tak...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Edit: Me sux
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 28-04-2005 o 07:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
![]()
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Ja tylko chciałem przypomnieć, że zgodnie z polskim prawem na kuszę trzeba mieć zezwolenie tak samo, jak na broń palną. Zresztą, kusze już w średniowieczu były zakazane przez któregoś papierza, około 1100 roku (choć co do stosowania zakazu, to już inna bajka
![]() A skoro mowa o broni palnej, to w średniowieczu raczej jej nie było (no, może bardzo późne średniowiecze). Zresztą, wogóle produkować proch w europie zaczęto około XIII wieku dopiero, a ręczna broń palna wogóle pojawiła się dopiero koniec XIV wieku. A to, że w WoW krasnoludy mają broń palną wcale nie oznacza, że w średniowieczu była ona na 100%, bo wówczas oznaczało by to też, że i krasnoludy tu żyły na 100% ![]()
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
A tak wogule to był żart ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
A to co dał Baron Kaldrick (ta kusza z magazynkiem) to chyba już wyższa szkoła jazdy, takiego czegoś to sie w domu nie zrobi. Tak się w sumie zastanawiałem: czemu w Tibii bełty to jakieś zaostrzone patyki, ta kusza, którą ja strzelałem miotała bełty przypominajace grube strzały (miały lotki). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() no właśnie :/ ludzie nagrają się w Tibię, a potem mówią że bełt to naostrzony patyk -.-
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Zreszta belt wcale nie musi byc "wieksza strzala" - jesli dosc gruby patyk jest dobrze zaostrzony, tez nie bedzie mial problemu z zabiciem.
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Powiem jeszcze raz, łuk, kusza, miecz i wogóle militaria sredniowiecza nie są wcale bardzo drogimi rzeczami, osobiście kuszy nie polecam, a dlaczego? Lepsza zabawa (i latwiej dostępny) z łukiem.
@Down True, ponieważ jestem drobny i raczej nie przypakowany, to nawet półtorak kolegi był kiedyś dla mnie ciężki;p Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 27-04-2005 o 18:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
![]() |
![]() @Dr.Unk
Popierał, łuk rox do zabawy... @BK Niezły pomysł ![]() A co do bolta jak się nie podobają w Tibi zawsze można zamienić spr. na ten, który jest w spr. zrobionym przez slimaczka... Tak wygląda: ![]()
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() @re:Majin Vegeta: Fajny bolcik ;P @re: spider-bialystok Tiaa, a miecze mają ostre kolce na swoim ostrzu, czyli bardzo okrągłą kulą ![]() @re: Superman Dzięki za poparci ![]() Ostatnio edytowany przez Anaconde - 27-04-2005 o 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2007
Lokacja: Gdynia
Stan: Początkujący
![]() |
![]() Ja mam własną kusze którą zrobiłem z kawałka dębowej poręczy i listewki też dębowej (w tamtym roku wujek kładł mi w domu dębowe schody. Bełty zrobiłem z bambusa a groty z przekształconego gwoździa (podobne do grotu liściastego). lotki z tektury bo wiadomo pióra wykluczone bo ptasia grypa
![]() Zrobiłem parę zdjęć na komie ale niestety nie mam kabla ![]() Jak ktoś ma jakieś pytanko to niech pisze na: [email protected]. |
![]() |
![]() |