Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-11-2003, 21:40   #1
gOOrniack
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 10 2003

Domyślny Ukryte miejsca!!!

Witam wszytskich
Chcialbym poruszyc temat miejsc do ktorych wejscia sa na wierzchu a w pewnien sposob zamaskowane. Chodzi mi tu przede wszystkim (bo na inne sposoby sie nie natknalem) o dziury zasloniete drzewem typu:

dziura----->X
drzewo--->T

Jako przyklad podam

venore->pd brama->azymut pd-zach (tam gdzie sa misie), na wysokosci wejscia do jaskini misiow na lewo jest tam w tym rzadkim lasku drzewo z dziura nad nim.
W srodku jaskinia (kilka bh + kilka ghouli) i chyba przejscie na poh ale nie jestem pewien bo zobaczylem ten fajny komunikat :"you are _._._._

czekam na wasze posty

Isara->Venore 14 (brr znowu) lvl
gOOrniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-11-2003, 21:46   #2
Fanfi
eX Moderator

Fanfi's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Na Pohu miedzy domkami z cycami znajduje sie dziura ukryta za drzewkiem. W dziurce tej sa smoki. Lokacja ta ma kilka pieter na pierwszej jeden smok nizej dwa, a dalej nie schodzilem.
stary 29-11-2003, 21:52   #3
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

re.up
Dalej ASAIR są DL'e
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2003, 08:23   #4
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Na Wschod od Thais 3-4 pola od takiego lezacego podluznego kamienia jest za drzewem dziura z 4 trolami.

W ancient temple przy beholderach w dalszym pomieszczeniu w 1 miejscu jest dziura w dol, w srodku 2 beholdery.

Na Edron w pewnym miejscu mozesz zrobic dziure w ziemi, zchodzisz tam i otwierasz skrzynie... fajny efekt (i dosyc fajny wpis w death log).
stary 01-12-2003, 18:01   #5
Zlodziej
Użytkownik Forum

Zlodziej's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Żyrardów

Domyślny Dragon Lord na poh.

Hmmm.... Ile jest dl'i tam w tej dziurce Dobo... i czy spawn jest w miare szybki?
Zlodziej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2003, 18:18   #6
Marsique
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 10 2003

Marsique ma numer GG 2252757
Domyślny

dzisiaj prawie nie wdupilem przez taka dzioorke..
szedlem przez The big old one, dolem aby pojsc do amazons camp.Wyszedlem i nie zwrocilem uwagi ze jest drzewko ktore zaslania dziurke. Ide a tu Dragon mi (Cenzura) z gfb! (Cenzura) w te pędy, a dziurki nie ma! Znowu mi (Cenzura) , tym razem z f-wave...:|:|
Na szczęście rozpaczliwie klikając łopatą trafiłem dziurkę i sie (Cenzura) do jaskini z 50hp... UWAŻAJCIE NA TO!!!

------

Edit by Gremlin
Bardzo barwne opowiadanie, problem w tym ze az za bardzo.
Marsique jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2003, 18:31   #7
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez gOOrniack
Witam wszytskich
Chcialbym poruszyc temat miejsc do ktorych wejscia sa na wierzchu a w pewnien sposob zamaskowane. Chodzi mi tu przede wszystkim (bo na inne sposoby sie nie natknalem) o dziury zasloniete drzewem typu:

dziura----->X
drzewo--->T

Jako przyklad podam

venore->pd brama->azymut pd-zach (tam gdzie sa misie), na wysokosci wejscia do jaskini misiow na lewo jest tam w tym rzadkim lasku drzewo z dziura nad nim.
W srodku jaskinia (kilka bh + kilka ghouli) i chyba przejscie na poh ale nie jestem pewien bo zobaczylem ten fajny komunikat :"you are _._._._

czekam na wasze posty

Isara->Venore 14 (brr znowu) lvl
Tak, tak, bylem tam. Myslalem, ze ryckiem na 19 lvl 50/45 rozwale bh na solo, niestety, kolega nie uprzedil nas, ze ta jaskinia jest w ksztalcie kola i wszystkie potwory atakuja nas juz po wejsciu w nia...
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2003, 02:13   #8
zimn
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Zlodziej
Hmmm.... Ile jest dl'i tam w tej dziurce Dobo... i czy spawn jest w miare szybki?
ja jak tam bylem natknalem sie na 1 dl plus dwa male zielone dlugo tam nie zabawilem wiec nie potrafie odpowiedziec na druga czesc pytania
powodzenia w eksploracji
zimn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-12-2003, 16:44   #9
Bofedojo
Użytkownik Forum

Bofedojo's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk

Bofedojo ma numer GG 1439666
Domyślny

heh na rooku na wschod od trolli pod drzewem jest jaskinia wolfow

Cya in another life brothers

Bofedojo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2003, 00:16   #10
Sheali - Danubia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Gdynia

Sheali - Danubia ma numer GG 1024225
Domyślny

Na pustyni jest paskudna pulapka w postaci zejscia pod ziemie ... chodzi mi o to zejscie mniej wiecej na srodku pustyni... prowadza ono w dół dziurami ktorymi da sie wejsc tylko w jedna strone ... W zasadzie to zeby sie wydosac ta sama droga potrzeba 4 playerow ktorzy bedą wyciagali nieszczesnikow lina z poszczegolnych poziomow... Ale nie to jest najgorsze ... Przecież wyjście zawsze jakieś jest ... Tylko że w tym wypadku prowadzi przez hordy fire devil, orc berserkerow i smoków ! o "pomniejszych" takich jak beholdery już nie wpsomnie bo nie równają się do reszty ... Praktycznie da sie z tamtad wydostać bez szwanku lecz trzeba dostkonale znać droge którą trzeba podążać ... jeden zakręt źle i lądujemy w szponach smoka... Klne na ten dzień kiedy wszedłem do tej jaskini ... Zostałem prawie zabity przez fire devily lecz pewnien życzliwy player na 60 lvl wyprowadził nas całych. Kilka minut później okazało się że mój kumpel który chciał mnie ratować sam wpadł w tą pułapkę a za nim kilka innych zaciekawionych (co tam jest?) noobuf Poszedłem im na pomoc myśląc że uda mi się przebyć jeszcze raz tą zawiłą i długą drogę do wyjścia... Oczywiście wszytko poszło nie tak ... ich brawura nas zgubiła ... zaczeli mnie wyprzedać i iść w korytarze w które wogóle nie zaglądałem prowadzony przez mojego wybawce. Po pogoni za nimi miałem już odkryty spory obszar mapy i nie wiedzialem gdzie isć .... Ja zginołem ... A oni ? nie wiem ... Przepadli ... Logout?
Sheali - Danubia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2003, 09:47   #11
Wielka Bulka
Guest

Domyślny Re: Sheali

Zyja, zyja z tego co mi wiadomo to mielismy nawet pomysl zeby teleportem (tzn bugiem w grze dla niezorientowanych) uratowac paru z nas ^^ ale w koncu stwierdzilismy ze uda nam sie przedostac. Po tym jak zgineles razem z moim kumplem zaczelismy sie powoli posuwac korytarzmi do przodu uwazajac zeby smokow nie spotkac bo niestety beserkow nie dalo sie ominac..... szlo nam to nawet calkiem niezle dopoki..... heh nie wpadlismy w jaskinie pela slimow tzn kolo 20 razem z kopiami. Szczesliwie udalo nam sie wydostac jednak praktycznie cala mana zeszla mi na leczenie a i uhow zaczynalo brakowac.... Bladzilismy po tym labiryncie az.... hehehehe tu nagle patrzymy a 3 kolesi stoi pod sciana i wola help to miala byc ekipa do ropowania hehehe mowilem im zeby nie schodzili ale oni twardo dotarli na 4 poziom z firedevilami i zerkami taka ekipa mielismy duze szanse na wyjscie, a przynajmniej czesc powinna sie uratowac. Dotarlismy do jakiegos miejsca oswietlonego z teleportami tylko ze te teleporty byly za drzwiami oczywiscie zamknietymi hehehe i w tym momencie moja starsza wleciala do pokoju i zaczela sie drzec ze nic nie robie tylko gram i mam sie pouczyc do szkoly i takie tam brednie..... wiec ja musialem logout szkoda mi bylo zostawiac kumpli ale tym razem wyboru nie mialem. Wyglada jednak na to ze wszystko sie dobrze skonczylo bo patrzylem na death loga kumpli w nocy i nikt z nich gleby nie chwycil = musieli wyjsc. Teraz to ja tylko mam problem hehehe siedze sam w tej swiatyni many mam na 1 zerka paczke hmm-ow to tez dzieki tobie Sheali ^^ i bladego pojecia w ktora strone mam isc. Szkoda by mi bylo ginac bo podczas tej zacieklej jatki z f devilami (3 razem z kumplem zabilismy ) skoczyl mi mlvl (24) i juz tylko 1 do sd mi brakuje. Jestem twardy hehe posiedze tu ze dwa dni i zaprzyjaznie sie z zerkami a potem to juz looz. Ale w sumie nie narzekam... tak zajebistej przygody w tibii jeszcze nie przezylem (w sumie czy przezyje to sie dopiero okaze ) sdzkoda ze dla Ciebie Sheali skonczyla sie tak szybko..... i bolesnie.....
Pozdrawiam wszystkich ktorzy mnie znaja i razem z nami bladzili po ciemnych korytarzach..... a szczegolnie Elvendila nemo, ktory najprawdopodobniej wyprowadzil reszte grupy a ja tez zawdzieczam mu zycie.

See u in Tibia !!! Wielka Bula src19lvl
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2003, 10:32   #12
Hraath'ell
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 09 2003

Hraath'ell ma numer GG 3520853
Domyślny Po drodze do wyjscia jest:

tylko kilka spiderow i 1 spawn ze slimem. apeluje do wszystkich newbiow i noobow zeby tam nie zlazili bo moga tam latwo zginac... lepiej wogole nie myslcie o tym miejscu dopoki ktos wam nie pokaze wyjscia...
Hraath'ell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2003, 12:26   #13
Ed~
Guest

Domyślny

@Gremlin
Moglbym sie dowiedziec gdzie dokladnie jest ta dziurka na Edron?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2003, 12:36   #14
Sheali - Danubia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Gdynia

Sheali - Danubia ma numer GG 1024225
Domyślny

OK zgadzam sie ze przy wychodzeniu wystarczy zabic kilka slimow ale czasami bereserkerek sie zablaka albo jakis diabeu ktory pobiegl za jakims frajerem...

Dziurka jest dokladnie na pustyni ^^ Bez wzgledu na ktorym swiecie... Jezeli nie wiesz gdzie jest pustynia ^^ to sciagnij sobie mape z www.tibia.com
Sheali - Danubia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2004, 00:54   #15
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Na polodnie od Ab... na gorze przy wejsciu z cycow na wyzszy poziom jest przyslonieta dziura, a w niej dwa demoniczne szkieety , a i na tej samej gorze nie powinn sie podchodzic do dolnej krawedzi bo moga was obstrzelac lowcy z sasiedniej gorki
stary 02-01-2004, 04:48   #16
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Marsique
dzisiaj prawie nie wdupilem przez taka dzioorke..
szedlem przez The big old one, dolem aby pojsc do amazons camp.Wyszedlem i nie zwrocilem uwagi ze jest drzewko ktore zaslania dziurke. Ide a tu Dragon mi (Cenzura) z gfb! (Cenzura) w te pędy, a dziurki nie ma! Znowu mi (Cenzura) , tym razem z f-wave...:|:|
Na szczęście rozpaczliwie klikając łopatą trafiłem dziurkę i sie (Cenzura) do jaskini z 50hp... UWAŻAJCIE NA TO!!!

------

Edit by Gremlin
Bardzo barwne opowiadanie, problem w tym ze az za bardzo.
eee Gremlin ma racje. A tak pozatym smok by ci zrobil takie Combo ze ten 14 level jak by mógl spadl by te 4 lev nizej. Ja jak mialem 22 lev smok mi raz combo za cale sieknol to ciebie by pewnie mial by na male pierdniecie

23:00 You advanced in sword fighting. (103)
19:33 You advanced in shielding. (102) !!!!
12:59 You advanced to magic level 8.

Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego...
http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047
nawigator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2004, 10:38   #17
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Jedi
Na polodnie od Ab... na gorze przy wejsciu z cycow na wyzszy poziom jest przyslonieta dziura, a w niej dwa demoniczne szkieety , a i na tej samej gorze nie powinn sie podchodzic do dolnej krawedzi bo moga was obstrzelac lowcy z sasiedniej gorki
Jeśli myślimy o tej samej dziurze to tam jest 1 DS i dzurka jest przysłonięta alw widać ją jak się podchodzi do krawędzi (stojąc na dole). A tam na sąsiedniej górce jest tylko 1 hunter.
stary 04-01-2004, 22:12   #18
Mefi
Użytkownik Forum

Mefi ma numer GG 3140258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Fanfi
Na Pohu miedzy domkami z cycami znajduje sie dziura ukryta za drzewkiem. W dziurce tej sa smoki. Lokacja ta ma kilka pieter na pierwszej jeden smok nizej dwa, a dalej nie schodzilem.
niżej jest drag i dl a jeszcze nizej przed update respawnował się d shield i drag hammer teraz po upddate stoi tam pewnie skrzynia z rzrczami ale nie wiem bo nie byłem ;P
stary 05-01-2004, 22:52   #19
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

Sheali - Danubia & Wielka Bulka: tam, gdzie byliście jest bardzo proste wyjście. Można spokojnie ominąć zerka, fire devlie, slimy ze dwa trzeba zabić, ale jak się wie, jak iść to tak, jak mówiłem, bez żadnych problemów można się wydostać stamtąd. Jeśli chcecie, to zaklikajcie do mnie w czasie gry: Portos. Pomogę Wam stamtąd się wydostać.
stary 05-01-2004, 23:01   #20
Temi
Użytkownik Forum

Temi's Avatar

Lokacja: Białystok

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Zlodziej
2 Dle +4(lub5 dragow)
nizej 1 fire devil i (NIe powiem jaki) rare (+spike sword po update)

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania