|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Mam taki bardzo duży problem.
Jak zapewne nam wszystkim się wydaje Tibia jest to mało skąplikowana gra. Napewno niepowinna ona być bardziej wymagająca (procesor) niż np. Nsfu. Tu się zaczyna Moj problem. Zaraz po odpaleniu gry,właczam menedżer zadan w Windows i widze ze tibia zuzywa 100% procesora. Niewiem na czym moze polegac problem ale zapewne nie na słabości komputera poniewaz P4 1.6Ghz 256Ram Itp. powinno wystarczyc na obsłużenie tibii. Przez to niemoge grać bo mi się zaraz cały system wiesza i co za tym idzie rozwalaja mi się inne programy procz tibii. Czy wy też macie takie problemy???
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Moze masz 160 Mhz. Nikt tu nie ma takich problemow, a takim komputerze to powinno swietnie dzialac. moze lacze masz do du... do pupy. ?(
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mi tu niestety niechodzi o lagi tylko o działanie kompa.
Po właczeniu tibii mi się tak komp spowalnia ze nic juz niemoge zrobic. Nawet IE mi sie niechce otworzyc bo jest cały procesor zawalony. Piszcie wszystko co wiecie!!!
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Bobercjusz: jak ja uruchamiam Tibię w akademiku, na kompie z prockiem 1,7GHz, to uruchamia się ona dobre 10 sekund, przy czym po drodze WinAmp (najbardziej widoczne) i inne programy po prostu odmawiają współpracy, ale to tylko chwilowo. Jak już się podłączę, to wszystko jest ok. A żeby było śmiesznie, to u siebie w domciu mam 266MHz, a tam to wszystko piknie chodzi, bez żadnego zawieszania programów itp...
EDIT: Ale tak po prawdzie nie wiem, czemu to się dzieje i jaka jest na to rada ?( EDIT2: W akademiku mam win2k, w domu win98
![]() |
#5 |
Nieobecny.
|
![]() Tak, jest to błąd w windows 2k i XP, ja mam 2k i tak jak ty.
A cóż widzę na oficialnej stronie Tibii? The client uses up to 100% of the CPU's resources. Is there something I can do? Yes. Go to Options->Graphics->Advanced and check out your framerate limit. If it is set to "Max" please lower the limit to a decent value. It may be necessary to make some experiments here. Once you have finished doing this your computer's CPU should use less of its resources on Tibia, and the game will run much faster. Ale to niestety nie pomaga ![]() @down Ten obrazek to link. Co fajniejsze pokazjuje IP każdego!! tzn ja widze info o swoim kompie, ty o swoim a ktos inny o wlasnym. Jednak jeżeli jestes za NATem to pokazuje on adres serwera brzegowego. (inne rzeczy bez zmian) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Juz wiem! Teraz jak mam win xp tez tak mam ze tibia mi sie wiesza, jak otwieram dysk C to wszystko na momente staje (no moze nie wszystko
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() CZyli wychodzi na to ze trzeba albo poczekac na "paca" do tibi ktory bedzie likwidowal takie cos albo poczekac na cracka reebowa jak mu sie zachce zrobic albo zmienic windowsa ale ten ostatni to najglopszy pomysl
@up:sorcerer powiedz mi jeszcze jak jest zrobiony ten obrazek w twoim opisie ze pisze (prawie) wszystko o moim kompie pomylony tam jest tylko IP & jakis adres www -------------------------------------- edit By Magus @Bobercjusz - Napisales 2 posty po koleji, wiec scaliłem ich tresc i jeden post usunołem.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew
![]() |
![]() Ja nigdy nie miałem takiego problemu.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Ludzie, wy chyba nigdy nie graliscie na P 166 z 64 MB RAMu
![]() ![]()
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2003
![]() |
![]() Albo masz wirusa albo za wolne łącze
ja mam kompa 266 mhz za to łącze ponad pół mega i nie wiem co to lagi! a i zawsze KaZaA otwarta GG i leci muza |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Ja mam P200 64ram i mi też się dobrze gra ale łacze mam od 1-10mb tylko katują często cs'a;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale jak ktos wyzej napisal to zalezy od systemu.
U moich kumpli tibia chodzi doskonale a maja o ponad polowe gorsze kompy ale nikt niema XPka
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew
![]() |
![]() KURDE!!!!!!!!! u mnie od 5 dni jest to samo!!!! Co ja mam robić?? Mam XP i neostradę!!
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja proponuje zmienic system operacyjny na Linuxa, bo z tym XP cos jest nie tak.
------------------- edit By Magus Eee, Jedi nie pogniewaj sie, ale wg mnie to win 98 lepszy, pametajmy ze dla niektorych linux to czarna magia. *********** Up date: LOL ale nie musiales tego pisac w moim poscie chyba, a poza tym Linux Mandrake 9.2 jest baaardzo podobny (polemizowalbym) (ale lepszy z ta roznica) do win xp. LOL win 98 lepszy?? Moze od razu 95 albo 3.1 ![]() ------------------ edit By Magus. A czemu nie, 95 jest szybszy od 98 (chcesz sie klocic, mozemy sie klocic na GG).
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() NIEEEEE........ mam tak samo tylko ze komputer nie zwalnia az tak mocno ale za to amm starszne lagi w tibii. TO straszne !!!
![]() edit: Chłopaki!!!....... Pomogło mi!! Zainstalowałem sobie starego clienta Tibii 7.11 i dalem na najmniejsze wymagania EUREKA!!! jest tylko 30-40 % zajecia procesora!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Masz do tego prawo by tak sadzic. Byc moze i masz racje (w przyszlosci wezme to pod uwage).
Tak czy siak dzieki za krytyke, postaram sie wypełniac swoje obowiazki tak by Was nie denerwowac - w koncu to Wy tworzycie to forum. @Jedi - prosba do Ciebie, nastepnym razem tego typu polemike prowadzmy na PW (forumowicze sie bulwersuja). @targud - Usunolem Twojego jednego posta (tresc obu polaczylem). Na przyszlosc je edytuj.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
|
![]() J nie wiem na czym twoj problem polega ale Ci bardzo wspolczuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
eX Moderator
|
![]() @Magus: okej, dzięki za zrozumienie.
@Sir_alex: do kogo mówiłeś i o co Ci chodziło?