|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() Koleżanki i koledzy Gracze. Być może ten temat powinien być w CIP Soft suxx,
ale wydaje mi się że problem jest na tyle nurtujący, że zasługuje na osobną publikację. Otóż chodzi mi o dyskryminację FACCów względem PACCów. Rozumiem, że skoro PACCe płacą za Tibię, to powinni mieć więcej i lepiej niż zwykli FACCowie. OK. ALE NIE AŻ TAK!!! ![]() Rozumiem dodatkowe tereny. Rozumiem odrębny świat. Rozumiem nawet tę cholerną promocję (promotion), ale bez przesady! FACCe , po pierwsze, nie mają dostępu do wszystkich potworów. Po drugie, co mnie tym bardziej wkurza, NIE MOŻNA KUPOWAĆ DOMKÓW. Po trzecie, NIE MOŻNA W NICH NAWET - będąc zaproszonym - SPAĆ NA ŁÓŻKACH!!! ![]() Różnica między PACC a FACC, jest ogromna, a CIP powinien jednak się orientować, że nie każdego stać lub nie chce wydawać 59,95 euro za niecały rok!! ![]()
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() eh, ten temat wałkowany jest przy okazji każdego up-date, albo nowego serwera. To normalny ekonomiczny zabieg, nikt nic na to nie poradzi, że CIPy chcą z czegoś żyć. Myślisz że CIPsoft to taki święty mikołaj z portfelem bez dna, z którego utrzymuje serwery? czy zdajesz sobie sprawę ile kosztuje sprzęt na którym stoją serwery, ile kosztuje sprzęt który pilnuje bezpieczeństwa (i przed włamaniami, i przed skokami napięcia), do tego koszt mega przepustowego łącza ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() baranie to chyba logiczne, ze skoro pacce placa to maja wiecej, to oni utrzymuja CIPsoft wiec im sie najwiecej nalezy jak ci sie nie podoba grac nie musisz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() a ja sie zapytam.
czy jak inni sa innego zdania to co ty na to? moze niektorym, naprzyklad mnie, to zwisa? bo niewiem co jest w tym dziwnego ze ktos placi i ma lepiej :/ porownaj se to z prawdziwym zyciem. wolisz dostac malucha czy zaplacis i dostac mercedesa? to jest tak samo i moge powiedziec ze paccowie moga wymagac jeszcze wiecej... p.s. niemowie tak dlatego ze mam pacca, bo niemam. poprostu niepotrzebuje.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() To jest moja opinia i mi nie wydłub oczu za to... Ja nie kupuję PACC i nigdy nie kupowałem, no i chyba nigdy nie będę takim CRAZ'erem, żeby wydawać tyle kasy na jakąś gierkę. Ja rozumiem - pograć. Ale wydać tyle kasy - nie dla mnie. Wolę sobie kupić jakiś aparacik, albo coś do fotografii. Co do dyskryminacji - czego oczekiwałeś? Przecież to sposób reklamy - możesz oglądać to co mają PACCe, a sam masz tylko namiastkę. Na przykład, celem wielu Tibijczyków jest Annihilator, a teraz też HoA quest. Wiadomo oczywiście, że zrobić go mogą tylko PACCe. Tak więc widzisz - CIP wybrał najlepszą metodę reklamy: żyjesz wśród wyższych obywateli a sam jesteś jak żebrak, nawet nie masz gdzie spać. Gdzie nie spojrzysz: korzyści dla nich. Dla ciebie - nic nowego. Tak więc to jest tylko metoda reklamy, chamska, ale skuteczna. Zresztą - postaw się na ich miejscu. I przemyśl to co napisałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Z paccami jest ok, moim zdaniem jest bardzo dobrze wyróważnione. Co prawda pacc powinien kosztować coś koło 15 euro a nie 19 (mowie o cenie za 3 miesiace). Przecież jak by nie dawało tak dużo to by nikt tego nie kupował.. i tak pełno jeszcze jest mass kickow wiec cip nie ma tej kasy w h*j... zaraz mi wyjedziecie z postami ze jestem bogaty itd, to wam powiem że sam nie mam pacca. Temat moim zdaniem zamknać, lub usunąć.........
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Ty chyba czegoś nie rozumiesz
![]() Tak jak moi przedmówcy napisze ( ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
|
![]() Ej ludzi pomyslcie logicznie facc moga grac w ta gre dzieki ludziom ktorzy za to placa bo gdyby nie placili cip soft by sie rozpadl i tibi by nie bylo!!! wystarczy chwile pomyslec a nie odrazu zakladac posty
.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2004
|
![]() Moim zdaniem Pacc ma duże odogodnienia ale niestety patrząc obiektywnym okiem Oni za coś płacąąąąąąąąąąąąąą. I chcą wiadomo mieć więcej,lepiej i jeszcze raz to niz Facce bo oni przecierz zacoś placą i ja jestem zdania ze powinni mieć troszke większe udogodnienia. Hoć chciał bym zaprzeczyć zdaniu że gdyby nie było Pacc to by nie było Tibii a gdyby tak wszystkie Facce odeszli by i przestali grać w tibie to jestem ciekawy czy gra nadal była by tak ciekawa jak teraz!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Kamil Gargamel - 02-01-2005 o 17:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Po**ebalo was Facc dlatego wlasnie kupuje Pacc bo.... napisales too w temacie -.-
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() @topic
Czyli, skoro ja nie daję kasy, to powinienem jeździć Maybachem, i mieć willę za 100000000$, a ten co haruje jak wół powinien mieszkać w kartonowym pudełku w slumsach? Taki jest oddźwięk Twojego posta. Nie podoba sie? To nie graj,k zacznij sie uczyć, zaprogramuj nową Tibię, i bedziesz sobie grał do woli (na dodatek może niektórzy zaczną ci za to płacić!). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() Wiec tak..mialem pac przez 7 miechow..troche go uzywalem...gra z pacem jest wygodniejsza..ale nie jest az tak lepsza jak sadzisz. Mowisz ze pac maja domki...ale pomysl troche..jakby ui face mogly takowe domki kupic to ceny by byly jak na antice teraz..200k za ~10 sgm.. bo domow jest po prostu za malo :>i wlasnie dklatego tylko pace moga je posiadac. Spanie w lozku... przez cala noc zregeneruje ci okolo 200 many... bo odnawia sie o wiele owolniej niz normalnie. muwie tu o master sorcer :>
A teraz innaczej...jakbys chcial miec wszytko to mogles grac kiedy tibia byla gra testowa..gralo sie plamkami ktore mialy cos przypominac..jednak ludzie grali.. [kiedys byl o tym za.sty temat, ale z powodu "buga" zostal skasowany-niestetty nie przeczytalem calego ![]() Ogolnie uwazam ze pac i fac tak wieloma zeczami sie nie ruzni ..i pac ma stanowczo za malo przywilejow ... bo skoro placi to powinien.. .powiedzmy powinien powstac teren x2 normalna mapa..wtedy to ludzie na bank by pac kupowali..botakiego terenu nikt niechcialby przegapic. UI wtdy pac nie zaj mowali by facom expowisk (np guardy itp) bo na nowym terenie bylyby o wiele ciekawsze i wieksze respy potworow+ mniej ludzi bo pacow azawsze jest mniej:> troche pogmatwalem ale nie am czasu ddokonczyc bo braciak mnie z kompa wygania:> wiec podsumowujac Pac ma za malo jeszcze, powinien miec 2x wiecej . [nie mam obecnie pac bo mi sie skonczyl..niewiem czy w najblizszej przyszlosci bede takowy posiadal..ale i tak uwazam ze pac powinni miec jeszcze wiecej niz maja:> ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2004
|
![]() Sorcek ma racje. Jeżeli chcesz coś osiągnąć w życiu harujesz, uczysz tego przedmiotu którym wiążesz swoją przyszłość.Cip Soft wymyśliło swoją Gre(Tibiee) noi teraz chce zebrać plony swoich wszystkich starań. Co wy myśleliście że oni się starali żeby stworzyć od tak gierke.
Pewnie że chcieli zarobic i niemieszkać w Kartonach i się dorobili swego!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() ten typ to lol i newbie chyba to normalne pace placal za tibie i wymagaj czegos leprzego i jakis udogodnien !!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() PACE płacą za tą grę i oczekują czegoś. Gdyby nie PACC nie było by Tibi. A jak ci tak zależy na PACC to zrub uh makera i składaj kasę i pote kup pacc za kasę w tibi u zaufanej osoby
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() "Płacisz, wymagasz" Ciesz się, że masz Tyle. W wielu grach MMORPG Dostaje się tydzień na zapoznanie się z grą, a Dalej płacisz. Więc nie płacz, Bo poprostu Facc to tylko pasożyty.Facc ma imho i tak dużo.A popularność Tibii rośnie więc Cip muszą powiększać Atrakcyjność "bycia premium", żeby zachęcić do zakupu! Proste...
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
![]() |
![]() Stary powiem Ci to wprost. Nie podoba Ci się? to nie graj w tibie...A jak chcesz mieć dostęp do wszystkiego...to kup sobie PACC....co?..co mówisz?..nie masz kasy? TO RUSZ DUPE OD KOPMUTERA UKŁADAĆ PŁYTKI CHODNIKOWE ALBO ODŚNIERZAC PODJAZDY. Jak coś chcesz to na to trzeba zasłużyć!!! I wiesz kto Ci to mówi?...JA...KOLEŚ BEZ PACC'A!!!!!!!....grrr..głupi temat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 09 2004
|
![]() chcesz miec udogodnienia ... zaplac za gre proste nie ma nic za darmo ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() Ludzie, oficjalnie się kajam
![]() ![]()
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
![]() |
![]() |