![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Bruksela/Białystok
Stan: Na Emeryturze
Imię: Magoo Allmighty
Świat: Morgana
|
![]() Witam. W lutym mija rocznica zwiazku z moja dziewczyna wiec postanowilem, ze nagram cos dla niej. Oczywiscie to forum posiada znawcow jak i nie znawcow wiec prosze o podpowiedz jak mam sie do tego zabrac. Najbardziej mnie interesuje to jakim programem mogl bym to nagrac i skad wziac podklad. Czy nagrywanie moze byc tylko w profesjonalnym studiu? Ze slowami oczywiscie nie bedzie problemu. Mam nadzieje, ze moge na was polegac. Chcecie to spamujcie ja tych postow tak czy siak pod uwage nie wezme.
@down Tak, na klawiaturze od komputera juz prawie 7 lat. Tak chce tylko spiewac, a raczej rymowac. Rap, na to wskazuje zdanie wczesniej, avatar i zrozumienie w tekscie. Nie, nie pisze tego ze zloscia. Bez emotow inaczej brzmi ![]() @The Illest Musisz tak sie blaznisz? Raczej na tym forum nie zablysniesz rzucajac takie "teksciochy" zią... zabronisz mi sluchac Maga i miec jego fotke w avku? I nazwe utworu Tupaca? Skoncz prosze. Czasami nie wierze myslac, ze niektorzy poprzez takie posty sie dowartosciowuja i maja przez to wesolo. Co takie osoby jak Ty pala albo wciagaja? Liptona i na dobicie sciezka Vibovitu? Dzizys. @reszta Dzieki za odpowiedzi. Tak myslalem, ze ktos powie, ze domowa robota bedzie do dupy. Ale troche szkoda mi kasy na wynajmowanie studia, zeby nagrac 1 utwor... pozatym to przeciez Bruksela, stolica Europy gdzie kazdy moze najwyzej kopa sprzedac niz dac na 1h studio dla jakiegos amatorskiego utworu i wykonawcy bez doswiadczenia. Co za porabane zycie. Ale, ze tak powiem "gowno" i tak nagram i tak ;p Ostatnio edytowany przez Psychotata - 04-12-2009 o 01:24. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() GarageBand służy do robienia różnego typu beatów.
Niestety jest w tym problem - musisz mieć Maca, żeby go uruchomić.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() E TAM, JA CZEKAM NA SOLO MAGIKA. O TEJ SOLOWCE TO POTWIERDZONE INFO.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 11 2009
|
![]() Możesz ściągnąć bit z neta i napisać słowa
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2009
|
![]() @
taa.. I +15 osób gapiących się na ulicy. Nie zapomnij postawić pojemniczka, zarobisz coś przy okazji ! \o/ A serio, to FL studio, lub jeśli nie chce ci się uczyć tego jakże skomplikowanego programu, to jakiś złącznik sampli... Hip Hop Ejay spróbuj. Albo można lepiej, płacisz mi dyszke, a ja ci robie w reasonie beat, odpowiednie efekty i gitara ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() Sam nagrywam, więc powiem Ci jak się do tego kiedyś zabierałem..
- Mikrofon - taki jaki masz, skoro nie chcesz tracic kasy, na poczatek mi np starczył mikro od słuchawek za 10zł. - co do programu - CoolEdit Pro, w tym programie możesz nagrać wokal na kilka ścieżek, łatwy i przejrzysty, możesz też wykonac tam podstawowe elementy masteringu, chociaż osobiście polecam Sonara. - bit - jeżeli nie masz własnych produkcji, najlepszym miejscem do sciagniecia bitu będzie soundclick.com lub www.mp3.wp.pl Jakość tego wszystkiego będzie bardzomocnośredniozadowalająca, ale nie sądzę byś coś na to poradził przy minimalnym wkładzie wlasnym. Ale jeżeli nie posiadasz żadnego doświadczenia w tym czyli też pewnie minimalne umiejętności, to nie opłaca Ci się zwyczajnie wynajmować studia. Na jakieś pytania chętnie odpowiem na PW lub gg, powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |