Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym > Forum Muzyczne

Notki

Forum Muzyczne Lubisz muzykę inną niż w Tibii? ;-)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-12-2009, 17:34   #1
Psychotata
Użytkownik Forum

Psychotata's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Bruksela/Białystok

Stan: Na Emeryturze
Świat: Morgana
Domyślny Nagranie.

Witam. W lutym mija rocznica zwiazku z moja dziewczyna wiec postanowilem, ze nagram cos dla niej. Oczywiscie to forum posiada znawcow jak i nie znawcow wiec prosze o podpowiedz jak mam sie do tego zabrac. Najbardziej mnie interesuje to jakim programem mogl bym to nagrac i skad wziac podklad. Czy nagrywanie moze byc tylko w profesjonalnym studiu? Ze slowami oczywiscie nie bedzie problemu. Mam nadzieje, ze moge na was polegac. Chcecie to spamujcie ja tych postow tak czy siak pod uwage nie wezme.

@down
Tak, na klawiaturze od komputera juz prawie 7 lat. Tak chce tylko spiewac, a raczej rymowac. Rap, na to wskazuje zdanie wczesniej, avatar i zrozumienie w tekscie. Nie, nie pisze tego ze zloscia. Bez emotow inaczej brzmi
@The Illest
Musisz tak sie blaznisz? Raczej na tym forum nie zablysniesz rzucajac takie "teksciochy" zią... zabronisz mi sluchac Maga i miec jego fotke w avku? I nazwe utworu Tupaca? Skoncz prosze. Czasami nie wierze myslac, ze niektorzy poprzez takie posty sie dowartosciowuja i maja przez to wesolo. Co takie osoby jak Ty pala albo wciagaja? Liptona i na dobicie sciezka Vibovitu? Dzizys.

@reszta
Dzieki za odpowiedzi. Tak myslalem, ze ktos powie, ze domowa robota bedzie do dupy. Ale troche szkoda mi kasy na wynajmowanie studia, zeby nagrac 1 utwor... pozatym to przeciez Bruksela, stolica Europy gdzie kazdy moze najwyzej kopa sprzedac niz dac na 1h studio dla jakiegos amatorskiego utworu i wykonawcy bez doswiadczenia. Co za porabane zycie. Ale, ze tak powiem "gowno" i tak nagram i tak ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ? żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
GOOD NIGHT LEFT SIDE

Ostatnio edytowany przez Psychotata - 04-12-2009 o 01:24.
Psychotata jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-12-2009, 18:16   #2
Ghernie
Użytkownik Forum

Ghernie's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2008
Wpisy bloga: 12

Domyślny

Grasz na jakimkolwiek instrumencie? Masz zamiar tylko zaśpiewać? Jaki ma być tego styl?
stary 03-12-2009, 19:59   #3
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

GarageBand służy do robienia różnego typu beatów.
Niestety jest w tym problem - musisz mieć Maca, żeby go uruchomić.
stary 04-12-2009, 01:11   #4
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

jezeli chcesz zeby to brzmialo jakos musialbys to nagrac w studio, jak sam nagrywasz jakosc jest zupelnie do dupy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2009, 14:35   #5
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez The_Illest_Villain Pokaż post
2PAC I MAGIK NAJLEPSI RAPERZY W BRANŻY ZIOMEG, CZEKAM NA ICH WSPÓLNĄ PŁYTĘ NA BITACH DRE. NAGRAMY COŚ, WIERZE!.
E TAM, JA CZEKAM NA SOLO MAGIKA. O TEJ SOLOWCE TO POTWIERDZONE INFO.
stary 04-12-2009, 14:54   #6
PenerRab
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 11 2009

Domyślny

Możesz ściągnąć bit z neta i napisać słowa Nic nie nagrywaj, proponuje się spotkać z nią i na żywo lepsza niespodzianka dla niej
PenerRab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2009, 15:19   #7
ruszek
Użytkownik Forum

ruszek's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2009

Domyślny

@

taa.. I +15 osób gapiących się na ulicy. Nie zapomnij postawić pojemniczka, zarobisz coś przy okazji ! \o/

A serio, to FL studio, lub jeśli nie chce ci się uczyć tego jakże skomplikowanego programu, to jakiś złącznik sampli... Hip Hop Ejay spróbuj.

Albo można lepiej, płacisz mi dyszke, a ja ci robie w reasonie beat, odpowiednie efekty i gitara
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zabec Pokaż post
ja to kupiłem mamie kolczyki 250 zl
dla taty klapki kuboty 25zl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Masz rację. Jestem pewny, że ci łysi panowie są po prostu fascynatami historii starożytnej.
ruszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-12-2009, 17:14   #8
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Sam nagrywam, więc powiem Ci jak się do tego kiedyś zabierałem..

- Mikrofon - taki jaki masz, skoro nie chcesz tracic kasy, na poczatek mi np starczył mikro od słuchawek za 10zł.
- co do programu - CoolEdit Pro, w tym programie możesz nagrać wokal na kilka ścieżek, łatwy i przejrzysty, możesz też wykonac tam podstawowe elementy masteringu, chociaż osobiście polecam Sonara.
- bit - jeżeli nie masz własnych produkcji, najlepszym miejscem do sciagniecia bitu będzie soundclick.com lub www.mp3.wp.pl

Jakość tego wszystkiego będzie bardzomocnośredniozadowalająca, ale nie sądzę byś coś na to poradził przy minimalnym wkładzie wlasnym. Ale jeżeli nie posiadasz żadnego doświadczenia w tym czyli też pewnie minimalne umiejętności, to nie opłaca Ci się zwyczajnie wynajmować studia. Na jakieś pytania chętnie odpowiem na PW lub gg, powodzenia

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania