|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2010
Lokacja: Carlin
Stan: Początkujący
Imię: Diamond Skul
Profesja: Knight
Skille: 1/1
|
![]() Piszę tu po raz pierwszy i być może ostatni. Myślałem, że ta Gra to rodzaj wirtualnej rywalizacji opartej na ustalonych zasadach.
Że awans jest nagrodą za uczciwe i zgodne z duchem Tibi postępowanie. Nic podobnego! W świecie Tibi jest gorzej, niż po zmroku w ciemnym zaułku, w zakazanej części miasta! Kwitnie przemoc, bandytyzm i złodziejstwo. I gdyby wszyscy działali na równych prawach, byłoby to do zaakceptowania, ale... . Wszystkie światy opanowane są przez graczy używających programów botujących. Mają po kilka postaci z levelami osiągniętymi dzięki nim i "żyją" wyłącznie po to, by uniemożliwiać zabawę tym, którzy chcą grać "FAIR". Jak w życiu! Wymuszają haracze za prawo do gry. Pozbawiają uczciwie zdobytych itemów i to sprawia im "frajdę". System czaszek w ich przypadku to iluzoryczna sprawiedliwość, bo mając kilka postaci, jedną czy dwie mogą "uśpić" na 30 dni. W Tibie nie wolno grać w soboty i niedziele. Wtedy oderwani od zeszytów "rycerze" przeprowadzają wspólne polowania. Trudno im się oprzeć, bo przez 5 dni w tygodniu to "boty" odwalają za nich czarną robotę. Uczciwie doszedłem do 38Lv i chyba zrezygnuję z dalszej zabawy. Na miarę swoich możliwości zawsze starałem się pomagać tym, którzy mnie o to prosili. Uczciwie muszę zaznaczyć, że mi też pomagali w "ogarnięciu" Tibi inni gracze. Mam też nadzieję, że jest ich zdecydowana większość i to IM życzę DOBREJ ZABAWY! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cool story, bro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() ![]() Już od roku chyba nie wbiłem lewla... (Uzależnienie od forum tipji pe el.) Jestem przykładem, że bez tipji da się "rzyć" (błąd zamierzony)
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2010
|
![]() Gry MMORPG mają to do siebie, że tworzą wirtualne społeczeństwo, w którym nierzadko powstają własne prawa, grupy rządzące i organizacje, które pilnują swoich interesów lub żerują na innych. Prawie zawsze występują w takich grach sytuacje z prawdziwego zdarzenia jak właśnie kradzież, haracz czy przemoc (internetowa). Jeśli oczekiwałeś oazy spokoju, radości i miłości to źle trafiłeś. Gry MMORPG ci jej nie dadzą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Aż się wzruszyłem, hehe
![]() |
![]() |