|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2007
Profesja: Sorcerer
Świat: Chimera
Poziom: 38
|
![]() Witam,
może mi ktoś powiedzieć, czy keylogger wykradający hasła z tibi może zagrażać bezpieczeństwu mojego konta bankowego podczas logowania się na stronie banku? pozdro Ostatnio edytowany przez kicekk - 05-12-2010 o 10:43. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Jeśli logujesz się na stronę banku to myślę, że tak, lecz większość keyloggerów raczej uaktywnia się gdy włączasz klienta tibii, więc nie wiem. Najlepiej tego syfu pozbyć się od razu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2010
Lokacja: Gdańsk.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nie Podam Nicku :>
Profesja: Knight
Świat: Arcania
Poziom: 182
Skille: 97
Poziom mag.: 9
|
![]() Tak, ale to zależy też jaki to Keylogger.
Najlepiej wpisuj swoje hasło przez "klawiaturę ekranową" taka klawiaturka jest automatyczna na stronie ING.pl - nie wiem jak na innych bo mam tam konto ![]() Zrób formata najlepiej i po kłopocie. @@ Edit. Droga Slythi'o ( jeśli mogę się do Ciebie tak zwrócić ) Zależy jaki jest to keylogger ![]() Np. Taki darmowy "unaneskey" nie zapisuje tekstu który idzie przez klawiaturę ekranową, czy też nie wykrada haseł z pamięci gry.
Wszelkie pytania na PW. Ostatnio edytowany przez Malinovy - 05-12-2010 o 11:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Blondynka
|
![]() Klawiatura ekranowa nie uratuje przed tibijskimi keyami.
Najczęściej keyloggery tibijskie są nastawione na wykradanie haseł gry z pamięci Tibii, bez zapamiętywania wpisanych znaków. Jeśli jednak jakimś cudem trafisz na tego drugiego to konto bankowe, przez swoje zabezpieczenia, także powinno być bezpieczne. Można bawić się w klawiatury ekranowe, przy tak 'zaawansowanych' keyach powinna coś zdziałać, tylko po co? Wiele banków stosuje wpisywanie tylko części hasła, tokeny bądź kody sms. Tych rozwiązań żaden nastoletni tibijski hacker nie złamie.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 05-12-2010 o 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Najlepiej pozbyć się syfa i już -.-
Ja nigdy nie pracuję z wirusami, bo to głupota (nie ważne czy to tibijski)...
![]() |