Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-01-2005, 17:18   #1
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny Apel do MatKusa i Droma

MatKus mówiłeś na IRCu, że możemy rozmawiać tutaj na tematy jedzenia, bo uważałeś, że nie potrzebna nam grupa bo o niczym byśmy tam nie rozmawiali. Więc spoko, Drom nam grupy nie zrobił to zaczeliśmy pisać sobie tutaj nasze wywody kulinarne. I co? Oxy i She mają już bany. To taka sprawiedliwość? Może być grupa o konkretnym rodzaju muzyki, a nie może być ogólnie o jedzeniu? Pozdrowienia dla szanownych adminów.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 17-01-2005 o 17:20.
Raul jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-01-2005, 17:19   #2
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

no wlasnie!
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline  
stary 17-01-2005, 17:23   #3
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

@Raul
przeciez dokladnie wiesz za co She dostala bana
za spam
druga sprawa - jakie lubicie frytki jest porownywalne z tematem "ile lyzeczek cukru sypiesz do herbaty" wiec nie mieszaj w to bana She

@Str4t0s
nawet nie mysl o spamowaniu bo tym razem zamiast osztrzezenia bedzie ban
stary 17-01-2005, 17:23   #4
Vamerian
Użytkownik Forum

Vamerian's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Radzionków

Stan: Niegrający
Vamerian ma numer GG 2576346
Domyślny

Popieram ! Niby możemy tutaj mówić o kulinarii więc za co she ma bana albo oxy ? Przecież pisali o Kulinarii! A jeśli nie mamy swojej grupy sądze , że będzie więcej takich topiców ...
Vamerian jest offline  
stary 17-01-2005, 17:25   #5
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Na forum można rozmawiać o prawie wszystkim, do puki nie łamie to regulaminu forum, polskiego prawa, i nie jest czymś chamskim.
Zgodnie z tym, co komuś napisałem na IRCu - rozmowy są dozwolone. Jednak jeśli pojawiają się głupie tematy bądź tematy, które uznawane są za spam, to oczywiście tematy znikają, a pojawiają się upomnienia/bany. To chyba naturalna kolej rzeczy (przynajmniej u nas) i nie zamierzamy tego zmieniać, obojętnie, kto będzie spamował i z jakiego powodu.
stary 17-01-2005, 17:38   #6
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Możecie sobie banować, ile chcecie, wysyłam do droma proźbę o grupę, i kit. Dostanę bana i trudno, możecie sobie banować ile chcecie...
Możecie banowac ile chcecie, ale i tak zawsze będą ludzie, którzy będą chcieli taką grupę. Swoją drogą "wielka" grupa "redaktorzy" ma IMO jednego członka... Już 2 osoby oddały swój profil za frytki, może to da wam do myslenia... Trzeba iść z myślą tłumu.
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline  
stary 17-01-2005, 17:43   #7
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
Trzeba iść z myślą tłumu.
To jest: ogladac bar i BB, nalogowo kupowac wszystko co ma napis "Pokemon" na sobie i sluchac HH? Nie, dziekuje. Co do grupy, czemu nie utworzyc grupy, ktorej motywem glownym byly by wszelkiego rodzaju kulinaria i przepisy?
Adolphus Elbragol jest offline  
stary 17-01-2005, 17:48   #8
Tibiańczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: ﻑﻐﻍﻗﻞ ﻛﺴﺕﺎﺘ

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Poziom mag.: 65
Send a message via Skype™ to Tibiańczyk
Domyślny

Jestem za grupa o jedzeniu jednak aminy (nie modki) maja racje. Na forum grupy zaczna sie pojawiac bezsensowne tematy i posty np. Dobra ta zupa no nie? lub Frytki firmy xxx sa lepsze niz frtyki yyy no nie? jednak postaramy sie aby tak nie bylo i mogła by byc 1 osoba w grupie która usuwała by niepotrzbne i bezsensowne tematy i posty

Tibiańczyk jest offline  
stary 17-01-2005, 17:50   #9
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

A ilu z was gotuje coś i interesuje się kuchnią ?no niewielu ale jeśli jest taka grupa i nie może istnieć to kondolencje!
PiXik jest offline  
stary 17-01-2005, 17:58   #10
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Trzeba iść z myślą tłumu.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jaka bzdure wlasnie napisales... Ale ja nie o tym chcialem w koncu. Ja tu w sprawie frytek Otoz co sadze na ten temat? A to, ze niektorym userom chyba najzwyczajniej w swiecie poprzewracalo sie w ich szanownych lbach. Taaak, zrobmy grupe/temat o frytkach, co sobie bedziemy zalowac. Zrobmy tez o keczupie, majonezie, przyprawach do kurczaka i sposobach kiszenia ogorkow -.- Ludzie, tak wysmiewacie 12-latkow, a sami nie okazujecie sie lepszymi od nich... Jezeli juz tak bardzo chcecie sobie gdzies poflame'owac, to proponuje zrobic forum (dzial? grupe?) 'Offtopic', gdzie wszelkiego rodzaju flame bedzie dozwolony, ale licznik postow zostanie wylaczony, no i oczywiscie wstep bedzie tylko dla chetnych. Czy pomysl przejdzie - nie wiem. Ale w obliczu zaistnialej sytuacji wydaje mi sie to dobrym wyjsciem.
hoomik jest offline  
stary 17-01-2005, 18:12   #11
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jaka bzdure wlasnie napisales... Ale ja nie o tym chcialem w koncu. Ja tu w sprawie frytek Otoz co sadze na ten temat? A to, ze niektorym userom chyba najzwyczajniej w swiecie poprzewracalo sie w ich szanownych lbach. Taaak, zrobmy grupe/temat o frytkach, co sobie bedziemy zalowac. Zrobmy tez o keczupie, majonezie, przyprawach do kurczaka i sposobach kiszenia ogorkow -.- Ludzie, tak wysmiewacie 12-latkow, a sami nie okazujecie sie lepszymi od nich... Jezeli juz tak bardzo chcecie sobie gdzies poflame'owac, to proponuje zrobic forum (dzial? grupe?) 'Offtopic', gdzie wszelkiego rodzaju flame bedzie dozwolony, ale licznik postow zostanie wylaczony, no i oczywiscie wstep bedzie tylko dla chetnych. Czy pomysl przejdzie - nie wiem. Ale w obliczu zaistnialej sytuacji wydaje mi sie to dobrym wyjsciem.
Hehehe. Nie chodzi nam wcale o to, żeby sobie pospamowac. Skoro powstają grupy typu: Redaktorzy(2 osoby), Toun(2 osoby), Shadowdale(1 osoba). Czemu nie mogą być fani frytek?? Skoro są fani Hip-Hop, który jest defakto jednym z typów muzyki, czemy nie może być grupy fanów frytek, które są typem jedzenia?? Skoro już około 20 osób wyraziło chęć wstąpienia do takiej grupy, czemu jej nie może być?? Bo Drom nie lubi frytek?? Myślę, że trzeba iść z głosem tłumów, ponieważ niestety, to nie Matkus jest forem, tylko jego użytkownicy, on jest tylko małą cześcią forum.
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline  
stary 17-01-2005, 18:31   #12
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

daruj sobie ten glos tlumow, bo mi sie przy tym zbiera na spazmatyczny atak smiechu, a uczyc sie probuje Mysle, ze porownywanie frytek do muzyki to nie jest najlepszy pomysl - rownie dobrze moge porownac kolor skarpetek do wyscigow samochodowych. Musisz sobie uswiadomic, ze mimo wszystko jest to forum jednej z najwiekszych (najwiekszej?) strony o dosc popularnej grze, i ze nie mozna sobie pozwolic na takie wyglupy... Owszem, troche humoru jest potrzebne, nie wskazane bylo by trzymanie sie schematow "piszemy tylko i wylacznie o Tibii i tematach powaznych", ale grupa o frytkach... panie, daj pan spokoj . A, bym zapomnial o jeszcze jednej rzeczy. Matkus faktycznie nie jest forum, a tylko jego mala (powiedzialbym nawet, ze malenka ) czastka, ale zwroc uwage na fakt, ze to na jego glowie (no i Droma w sumie tez) jest zajmowanie sie takimi sprawami... sam jestem moderatorem na duuuzym forum, i wiem, ze czyszczenie glupot, ktore niektorzy usilnie uwazaja za "madre i potrzebne tematy" do wielce satysfakcjonujacych czynnosci nie nalezy... owszem, daje mi to perwersyjna przyjemnosc , ale innych korzysci z tego nie odnosze, a procz forum mam(y) tez inne zajecia... wiec apeluje: darujcie sobie te frytki, bo na 99% i tak to nie przejdzie, a tracicie czas, ktory moglibyscie poswiecic na bardziej pozyteczne zajecia.

Ostatnio edytowany przez hoomik - 17-01-2005 o 18:33.
hoomik jest offline  
stary 17-01-2005, 18:43   #13
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
Możecie sobie banować, ile chcecie, wysyłam do droma proźbę o grupę, i kit. Dostanę bana i trudno, możecie sobie banować ile chcecie...
Możecie banowac ile chcecie, ale i tak zawsze będą ludzie, którzy będą chcieli taką grupę. Swoją drogą "wielka" grupa "redaktorzy" ma IMO jednego członka... Już 2 osoby oddały swój profil za frytki, może to da wam do myslenia... Trzeba iść z myślą tłumu.
<sarkazm>
Zapomniales dodac, ze mozemy banowac, ile chcemy.
</sarkazm>
Polinik jest offline  
stary 17-01-2005, 18:54   #14
rafal<vaviec>
Użytkownik Forum

rafal<vaviec>'s Avatar

Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: gdynia

rafal<vaviec> ma numer GG 1304842
Domyślny

@ moderatorzy
Chyba wybuchł bunt w waszym państwie . . Lud żąda jedzenia . Żyjemy w państwie demokratycznym , ale zaczynam w to wątpić ....
WOLNOŚĆ SŁOWA
lvl-26
mglvl-36
skille-19/23
uhmaker-8drut mglvl-3mglvl nie chce mi się go ćwiczyć
rafal<vaviec> jest offline  
stary 17-01-2005, 19:01   #15
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

kolejny id... malo inteligentny mlodzieniec. Bunt buntem, a spam spamem. A poza tym, gdzie masz napisane, ze to forum jest podporzadkowane aktualnemu ustrojowi politycznemu? :>
hoomik jest offline  
stary 17-01-2005, 19:07   #16
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

@Hoomik: Tu nie chodzi o frytki, ani o zasady (ktos pisal nawet o wolnosci slowa O.o) tylko o grupe osob poswiecajacych sie dysksjom o jedzeniu, przepisach etc. etc. I gdyby taka grupe nagrodzic jakims odpowiedzialnym modem (tj. kasujacym idiotyczne tematy) to gwarantuje, ze nie pojawalyby sie tematy jak: "Ej A MYsliCIE,ZE JAKA ZÓPA, Jezt najlepsza, plx?" (zreszta nawet, gdyby sie pojawily, to nie istnialy by dluzej, jak do najblizszego pojawienia sie ww moda na forum).
Zreszta, jak juz ktos prubowal argumentowac, skoro pojawiaja sie fora gildii to dlaczego nie zalozyc fora dla wszelkiego rodzaju kucharzy i smakoszy?

A co do podazania za glosem tlumu... To przytocze pewna mysl. Otoz z kultura masowa jest tak, ze dostosowywuje sie do wiekszosci... A teraz udezmy sie w piers - kogo jest w naszym ukochanym kraju wiecej? Debili na poziomie ameby, czy ludzi inteligentnych i wrazliwych? =/

@down: Dla wlasnego dobra nie powinienes tego pisac... =]

Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 17-01-2005 o 19:12.
stary 17-01-2005, 19:10   #17
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
kolejny id... malo inteligentny mlodzieniec. Bunt buntem, a spam spamem. A poza tym, gdzie masz napisane, ze to forum jest podporzadkowane aktualnemu ustrojowi politycznemu? :>
Tak, on akurat jest idiotą... Wolność słowa, mówionego, nie pisanego...
@ re Raval
A co ma wolność słowa do Royal Frytexu?? Nawet nie wiesz, o co chodzi. A Państow, to nie forum...

I jeszcze apel do modów, dajcie w regulaminie, taki punkt

punkt numer 1) Zabrania się by idiotą, i pisac postów pod wpływem totalnej głupawki...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline  
stary 17-01-2005, 19:12   #18
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@Hoomik: Tu nie chodzi o frytki, ani o zasady (ktos pisal nawet o wolnosci slowa O.o) tylko o grupe osob poswiecajacych sie dysksjom o jedzeniu, przepisach
zgadza sie, tylko ze akurat ci uzytkownicy pragna poswiecic sie rozmowie o frytkach jako-takich, co troche imo odbiega od tego, co napisales...

//edit:
Cytuj:
@down: Dla wlasnego dobra nie powinienes tego pisac...
mysle, ze masz racje :>>

Cytuj:
@ re Raval
A co ma wolność słowa do Royal Frytexu?? Nawet nie wiesz, o co chodzi. A Państow, to nie forum...
kurcze, wcielo mi tekst o roznicy wolnosci slowa pisanego od mowionego... whatever, i tak kazdy wie o co biega. Roznica miedzy wolnoscia slowa pisanego od mowionego jest taka... ze jej nie ma. Wolnosc slowa jest w kazdym aspekcie zycia codziennego (z prasa/multimediami wlacznie), oczywiscie obowiazuja jakies granice dobrego smaku. Teoretycznie, gdybym chcial, moglbym napisac co sadze o Twojej matce (no hard feelings, podaje tu czysto teoretycznie, dla przykladu, nic nie mam do Twojej matki i nie zamierzam nawet slowa o niej napisac), gdyz nie naruszam w ten sposob regulaminu forum, a chroni mnie konstytucyjny zapis o wolnosci slowa. Ale ze ja mam wyczucie dobrego smaku i potrafie szanowac uczucia innych, to tego po prostu nie robie. Logicznie to wyjasnilem, mam nadzieje...
Cytuj:
I jeszcze apel do modów, dajcie w regulaminie, taki punkt
punkt numer 1) Zabrania się by idiotą, i pisac postów pod wpływem totalnej głupawki...
Ta, tylko ze to oznaczaloby smierc forum ^___^ Zostalo by max 50 userow (nie zeby mi to przeszkadzalo, ja bym nawet byl za) z ktorymi mozna pogadac na kazdy temat, oczekujac od swego rozmowcy rozsadnych argumentow i kultury slowa. Jak wspominalem, mi by to calkowicie nie przeszkadzalo, ale takie rozwiazanie jest niestety niemozliwe...

Ostatnio edytowany przez hoomik - 17-01-2005 o 19:22.
hoomik jest offline  
stary 17-01-2005, 19:17   #19
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Hmm wiekszosc rozsadnych userow porzucila pomysl royal frytex, ale owszem, zauwazylem pewnego psychopatycznego frytkozerce, ktory ryzykuje bana dla, z gory przegranej, sprawy. Wiec do tego usera: podaz za nami, rzuc nierealny pomysl, a wspomoz nas, ktorzy maja jeszcze jakowes szanse!

Btw. Hoomik, to przyjenosc sie z Toba klucic. Pozatym proponuje odwiedzic temat <edit> Pardon, pomylilem sie, chodzilo o przyklejony temat n.t. ww. gropy</edit>.

<Edit vol II>
Cytuj:
Mysle, ze masz racje
Ja zawsze mam. No... Fakt, czasem po fakcie, ale zwykle wyciagam rozsadne wniosk...

<edit vol III> Smakosze, o ile powstana, beda mieli tan sam zwiazek z frytkami, co ze szparagami, homarami (tudziez innymi owocami morza), rodzynkami i sledzami. Ale na wiecej niz jeden temat o frytkach bym na twoim miejscu nie liczyl.

Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 17-01-2005 o 19:33.
stary 17-01-2005, 19:30   #20
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
Hmm wiekszosc rozsadnych userow porzucila pomysl royal frytex, ale owszem, zauwazylem pewnego psychopatycznego frytkozerce, ktory ryzykuje bana dla, z gory przegranej, sprawy. Wiec do tego usera: podaz za nami, rzuc nierealny pomysl, a wspomoz nas, ktorzy maja jeszcze jakowes szanse!

Btw. Hoomik, to przyjenosc sie z Toba klucic. Pozatym proponuje odwiedzic temat <edit> Pardon, pomylilem sie, chodzilo o przyklejony temat n.t. ww. gropy</edit>.

<Edit vol II> Ja zawsze mam. No... Fakt, czasem po fakcie, ale zwykle wyciagam rozsadne wniosk...
HEh, fakt tylko ja ryzkuję bana... Reszta ludzi, którzy popierali ten pomysł już dawno ma bana... Grupa popierająca frytki jest w rozsypce, ale jakaś grupa na tym forum i tak powstanie! I będzie choć trochę związane z frytkami...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania