Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-05-2011, 12:11   #1
Herdrak'knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 12 2008
Lokacja: Warszawa

Imię: Herdrak
Profesja: Knight
Herdrak'knight ma numer GG 7538125
Domyślny Laptopy

Witam
Ostatnio komputer stacjonarny zaczął mnie wkurzać no i bede zaczynac swoj pierwszy rok studiow, a jak kazdy wie przydaje sie tam laptop.

Dlatego chciałem sie zapytac czy ten laptop: http://allegro.pl/tytan-asus-k52jt-i...585306450.html (jak nie ten to jakis dobry do 3000zl, zalezy mi na asusie bo slyszalem najlepsze opinie o nim)
bedzie odpowiedni do tego by działały na nim gry takie jak tibia, ale tez te nowsze, które wymagają dobrego oprogramowania, oraz czy dobrze sprawdzi się do pracy typu: zabrac na uczelnie itp.

Słyszałem także wiele opinii negatywnych o windows 7. Czy ktoś obeznany mogłby mi powiedziec czy to dobry system operacyjny? Cały czas latałem na xp ale chciałbym coś zmienic bo zaczynam popadac w rutyne.

Czekam na jakąś rzetelną odpowiedz osoby, która coś ogarnia a nie od takiego laika jak ja

A i uważam, ze ten temat jest w odpowiednim dziale, ponieważ po częsci związany jest z tibia
Herdrak'knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-05-2011, 13:03   #2
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

3h nominalnego czasu pracy na baterii oznacza w praktyce 2-2,5, a przy niezłym obciążeniu nawet około godziny (jak w moim starym Asusie).
stary 11-05-2011, 13:22   #3
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Win 7 działa, przynajmniej mi, bez większych problemów. Oczywiście, to Windows, więc włączam go jak muszę, jednak jakoś specjalnie się nie buntuje. Wolę go od xpka.

Kupując swego lapka także myślałam, że będę go nosić na uczelnie, jednak szybko okazało się, że 15 jest zwyczajnie zbyt ciężka i nieporęczna. Do tego zawsze trzeba znaleźć gniazdko, bo długo nie przeżyje.
stary 12-05-2011, 17:17   #4
demoninator
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

W tibie sobie na lapku pograsz ale na dłuższą mete nie jest on dobry do normalnych gier, sam mam asusa z dość dobrym procesorem i kartą graficzną ale nie jest tak wydajny jak normalny komp.

Ten laptop co pokazałeś jest dobry, ale mam taką małą radę do Ciebie, jak chcesz kupować taki sprzęt to bardziej polecam Ci wybrać się do jakiegoś normalnego sklepu. Nie do media marktu saturny czy czegoś innego ale do normalnego sklepu z takimi sprzętami. Np jak chcesz lapka to pójdź do komputerowego, nawet normalny sklep może być nie musi być żadna sieciówka jak vobis czy komputronik. Powiedz ile chcesz wydać, do czego chcesz go mieć i jak ma wyglądać itp. Oni mogą załatwić Ci dokładnie taki jak chcesz. Taka moja mała rada
demoninator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2011, 08:30   #5
Jagred
Użytkownik Forum

Jagred's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2008

Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
Domyślny

Cytuj:
Ten laptop co pokazałeś jest dobry, ale mam taką małą radę do Ciebie, jak chcesz kupować taki sprzęt to bardziej polecam Ci wybrać się do jakiegoś normalnego sklepu. Nie do media marktu saturny czy czegoś innego ale do normalnego sklepu z takimi sprzętami. Np jak chcesz lapka to pójdź do komputerowego, nawet normalny sklep może być nie musi być żadna sieciówka jak vobis czy komputronik. Powiedz ile chcesz wydać, do czego chcesz go mieć i jak ma wyglądać itp. Oni mogą załatwić Ci dokładnie taki jak chcesz. Taka moja mała rada
Ale po co placic 20% ceny laptopa sprzedawcy za to ze doradzi tobie komputer skoro kolega sam wie jaki chce?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania