|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam
Ostatnio komputer stacjonarny zaczął mnie wkurzać no i bede zaczynac swoj pierwszy rok studiow, a jak kazdy wie przydaje sie tam laptop. Dlatego chciałem sie zapytac czy ten laptop: http://allegro.pl/tytan-asus-k52jt-i...585306450.html (jak nie ten to jakis dobry do 3000zl, zalezy mi na asusie bo slyszalem najlepsze opinie o nim) bedzie odpowiedni do tego by działały na nim gry takie jak tibia, ale tez te nowsze, które wymagają dobrego oprogramowania, oraz czy dobrze sprawdzi się do pracy typu: zabrac na uczelnie itp. Słyszałem także wiele opinii negatywnych o windows 7. Czy ktoś obeznany mogłby mi powiedziec czy to dobry system operacyjny? Cały czas latałem na xp ale chciałbym coś zmienic bo zaczynam popadac w rutyne. Czekam na jakąś rzetelną odpowiedz osoby, która coś ogarnia a nie od takiego laika jak ja A i uważam, ze ten temat jest w odpowiednim dziale, ponieważ po częsci związany jest z tibia ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 3h nominalnego czasu pracy na baterii oznacza w praktyce 2-2,5, a przy niezłym obciążeniu nawet około godziny (jak w moim starym Asusie).
![]() |
#3 |
Blondynka
|
![]() Win 7 działa, przynajmniej mi, bez większych problemów. Oczywiście, to Windows, więc włączam go jak muszę, jednak jakoś specjalnie się nie buntuje. Wolę go od xpka.
Kupując swego lapka także myślałam, że będę go nosić na uczelnie, jednak szybko okazało się, że 15 jest zwyczajnie zbyt ciężka i nieporęczna. Do tego zawsze trzeba znaleźć gniazdko, bo długo nie przeżyje.
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() W tibie sobie na lapku pograsz ale na dłuższą mete nie jest on dobry do normalnych gier, sam mam asusa z dość dobrym procesorem i kartą graficzną ale nie jest tak wydajny jak normalny komp.
Ten laptop co pokazałeś jest dobry, ale mam taką małą radę do Ciebie, jak chcesz kupować taki sprzęt to bardziej polecam Ci wybrać się do jakiegoś normalnego sklepu. Nie do media marktu saturny czy czegoś innego ale do normalnego sklepu z takimi sprzętami. Np jak chcesz lapka to pójdź do komputerowego, nawet normalny sklep może być nie musi być żadna sieciówka jak vobis czy komputronik. Powiedz ile chcesz wydać, do czego chcesz go mieć i jak ma wyglądać itp. Oni mogą załatwić Ci dokładnie taki jak chcesz. Taka moja mała rada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
![]() |