|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 07 2011
|
![]() Witam ostatnio zauważyłem na allegro ciekawą aukcję. 5kk za 200zł.
Po uzgodnieniu wszystkiego z kupującym kupiłem przedmiot oraz zapłaciłem przelewem. Potem kontakt się urwał, po dwóch dniach napisał że wysłał gp, niestety ja nic nie otrzymałem. Proszę o jakąś radę, i czy mam jakieś szanse żeby odzyskać pieniądze? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2011
Lokacja: Chociwel
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho of Heaven
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
![]() |
![]() Sprawdziłeś bank? Być może wysłał Ci kasę do banku.
Tak btw. to 500k na Harmonii można kupić za 23 zł, ale to na Harmonii ![]() Ostatnio edytowany przez C2H5OH - 27-07-2011 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak jak kolo nade mną mówi sprawdź bank / depoty.
Spróbuj również skontaktować się z sprzedającym i spytaj go dokąd wysłał i czy w ogóle wysłał powinien takie rzeczy "księgować". Jeżeli to nie pomoże oddaj sprawę do allegro. A swoją droga po chuj 200 zł marnowałes na 500k? Nie lepiej kupić za to jakieś: spodnie, bluzę coś dla bliskich? Pójść do kina z kolegami? Tylko marnować tyle na tibie. ;/ Ostatnio edytowany przez n0_name - 27-07-2011 o 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() Koledzy po pierwsze nie 500k tylko 5kk, czyli 500cc... Kupiłem to z myślą o sprzedaży.
Wracając do tematu, tamten oszust wciska mi teraz kit, że niby wysłał mi do Thais już. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2011
|
![]() Nie kapuje, to nie sprawdziłeś ile ma pozytywów a ile negatywów? Weź seryjnie oddaj sprawę w ręce allegro i napisz, jak się sprawa potoczyła, bo aż sam jestem ciekawy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2011
Lokacja: Chociwel
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho of Heaven
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
![]() |
![]() A to zwracam honor, przeczytałem 500k mój błąd. Sprawdź, chociaż to już musztarda po obiedzie, ile ma negatywów i pozytywów. Przejdź się do tego Thais i zobacz depo. Sprawdzałeś już czy być może nie masz pieniędzy w banku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2010
Lokacja: Carlin
Stan: Początkujący
Imię: Diamond Skul
Profesja: Knight
Skille: 1/1
|
![]() Podwyższ utraconą kwotę do 250 zł. (mniej, to niska szkodliwość społeczna czynu) i zrób to, co gostek w założonym przeze mnie wątku 2x up.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() Wiec tak gość ma 0 negatywów i dużo pozytywów(30), ale starych...
Ma jeden nowy od gościa 0 pozytywów (pewnie jakiś kolega). Teraz koleś mnie ignoruje i się wygłupia że "listonosz zaspał na trollach pod thais". Więc nie wiem, poczekam aż oszuka jeszcze kogoś. Wtedy spróbuję się z nim skontaktować żeby wspólnie zgłosić sprawę na policję. Bo ten koleś cały czas wystawia takie pakiety drogie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2010
Lokacja: Carlin
Stan: Początkujący
Imię: Diamond Skul
Profesja: Knight
Skille: 1/1
|
![]() Napisz do sprzedającego i podaj mu link do wczorajszego art. w gazeta.pl.
Upewnij się, że go przeczytał i poinformuj go, że jutro idziesz na Policję i do Prokuratury zgłosić przestępstwo. Link : http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...o_rycerza.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() Wielkie dzięki za ten artykuł kolego, jak będzie na gg nastraszę go że cipsoft rejestruje parcele i że to nie problem dzięki "współpracy międzynarodowej" ustalić czy rzeczywiście parcel został wysłany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Pandabear |
Ta wiadomość została usunięta przez Duch Niespokojny.
Powód: Off-topic
|
![]() |
game3920 |
|
![]() |
n0_name |
|
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() A teraz pragnę przypomnieć iż jest to forum polskojęzyczne.
Zaiste... sytuacja mogła nabrać charakteru zabawnego, jednakże wydaje się być dla mnie kłopotliwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() No i nic, gość mnie wydymał i tyle widziałem moje 200zł
|
![]() |
![]() |