Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-01-2005, 23:41   #1
lord rafik
Guest

Smutny AAle Zwała

Tibia jest to gra w którom gra wiecej ludzi niż tylko można sobiwe wyobrazic (podobno gra w nia az 50milionow ludu) cieszy sie ona najwieksza popularnośćą i bije wszystkie rekordy grywalnosci. Więc własnie dla tego powinny powtsac bardziej nowoczesne servery które mogłyby pomieścić znacznie większa ilosc osób. Logowanie sie po update na faac jest wrecz horrorem mozna czekac w nieskonxczonosc az sie zaloguje dlatego tibia traci duzo graczy na zrecz nowej gry 3D zrobionej na podtswie tibi czyli Mu Online. Zwracam sie wiec do wszystkich zeby jak najmniej zapychali nasz servery jesli jakis pacc zbiera mane niech sie polozy w luku i bedzie murosla a sam da komu innemu pograc jesli ktos siedzi na tibi i sie nudzi niech sie wyloguje aby inni mogli sie zalogowac. Dziękuje wszystkim czytajacym i prosze o komenty.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-01-2005, 23:45   #2
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

nubkowi koncza sie juz pomysly....... twoje tematy nie sa juz tak debilne jak z poczatku ^^

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2005, 23:50   #3
Raistlinek
Użytkownik Forum

Raistlinek's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p

Raistlinek ma numer GG 4646947 Raistlinek ma login Tlenu borkos007
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lord rafik
Tibia jest to gra w którom gra wiecej ludzi niż tylko można sobiwe wyobrazic (podobno gra w nia az 50milionow ludu) cieszy sie ona najwieksza popularnośćą i bije wszystkie rekordy grywalnosci. Więc własnie dla tego powinny powtsac bardziej nowoczesne servery które mogłyby pomieścić znacznie większa ilosc osób. Logowanie sie po update na faac jest wrecz horrorem mozna czekac w nieskonxczonosc az sie zaloguje dlatego tibia traci duzo graczy na zrecz nowej gry 3D zrobionej na podtswie tibi czyli Mu Online. Zwracam sie wiec do wszystkich zeby jak najmniej zapychali nasz servery jesli jakis pacc zbiera mane niech sie polozy w luku i bedzie murosla a sam da komu innemu pograc jesli ktos siedzi na tibi i sie nudzi niech sie wyloguje aby inni mogli sie zalogowac. Dziękuje wszystkim czytajacym i prosze o komenty.
heh tutaj to troche przesadziłeś ;p 1milion to chyba góra moim zdaniem, bo na bieżąco jest jest 18-20k ludzi a w kolejce czeka po ok 200 na świat.

Umiesz rysować? WEJDŹ!
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=35552

Mój film z Amazon Camp
Film
Mój film z Draga, niestety ze śmiercią blokera
Film
Raistlinek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2005, 23:50   #4
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

No coz... Z tego co mi wiadomo MU online nie ma zbyt wiele wspolnego z nowa gra. Gralem w to troche, ale mi sie ta gierka nie podoba. Wole taka grafike jaka jest w tibii niz marne 3D. Pozatym w MU online czegos brakuje. Nie wiem czemu, ale to nie wciaga tak jak tibia. Jak dla mnie to jest Diablo w 3D. Wole Tibie!
stary 22-01-2005, 09:47   #5
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2004

Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Zwracam sie wiec do wszystkich zeby jak najmniej zapychali nasz servery jesli jakis pacc zbiera mane niech sie polozy w luku i bedzie murosla a sam da komu innemu pograc jesli ktos siedzi na tibi i sie nudzi niech sie wyloguje aby inni mogli sie zalogowac.
Pacce płacą za tą gre i mogą robić prawie wyszstko co im się żywnie podoba
stary 22-01-2005, 19:33   #6
Louner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...

Stan: Niegrający
Louner ma numer GG 4554224
Domyślny

Cytuj:
Jesli jakis pacc zbiera mane niech sie polozy w luku i bedzie murosla a sam da komu innemu pograc jesli ktos siedzi na tibi i sie nudzi niech sie wyloguje aby inni mogli sie zalogowac.
Jeśli ty kupisz PACCa to na pewno nie po to, żeby nudzić się grą, a po to, żeby dawała ci więcej radości Pomyśl o tym
stary 22-01-2005, 19:49   #7
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lord rafik
Tibia jest to gra w którom gra wiecej ludzi niż tylko można sobiwe wyobrazic (podobno gra w nia az 50milionow ludu)(1) cieszy sie ona najwieksza popularnośćą i bije wszystkie rekordy grywalnosci. Więc własnie dla tego powinny powtsac bardziej nowoczesne servery które mogłyby pomieścić znacznie większa ilosc osób(2). Logowanie sie po update na faac jest wrecz horrorem (3)mozna czekac w nieskonxczonosc az sie zaloguje dlatego tibia traci duzo graczy na zrecz nowej gry 3D (4)zrobionej na podtswie tibi czyli Mu Online. Zwracam sie wiec do wszystkich zeby jak najmniej zapychali nasz servery jesli jakis pacc zbiera mane niech sie polozy w luku i bedzie murosla a sam da komu innemu pograc jesli ktos siedzi na tibi i sie nudzi(5)niech sie wyloguje aby inni mogli sie zalogowac. Dziękuje wszystkim czytajacym i prosze o komenty.
1. Góra 100k...moze 200k. Jeżeli liczyć ilość kont. Wiele osób ma 2 bądź więcej konta. Niektórzy założyli konta i po paru godzinach(bądź minutac) gry zrezygnowali. Zobacz nasze forum. Jest ponad 15k zarejestrowanych użytkowników. A ilu z nich napisało więcej niż 50 postów. Przypuszczam, ze tych regularnie się udzielających jest około 300.
2. Bardzo zły pomysł. Pomyśl-więcej ludzi-więkrzy tłok-tródniej expić, więkrze lagi. A nawet jakby podnieśli limit graczy o 100, to i tak byłby natychmiast zajęty.
3. Nie przesadzaj. Z 200 miejsca na Harmonii loguje się po 1/2h. W tym czasie posiedze na forum, napisze kilka postów itd. Albo można wyłączyć monitor i się pouczyć
4. Wyobrażasz sobie, jakie byłby lagi?? Samo przejśćie z grafiki 2D na 3D(pomijając kolory itp) to zwiękrzenie 27 razy ilości danych które trzeba przetwożyć. Pewnie chciałbyś dzwięk jeszcze.
5. Skoro gra, to się nie nudzi. Raczej zaniusłbym ten apel do osób używających MC. To jedyne co możesz w ten sposób osiągnąć.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania