Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-01-2005, 15:14   #1
Dryb
Użytkownik Forum

Dryb's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005

Cool A może by tak...

Zacząć prowadzić kronikę forum? Zamieszczano by tam najsławniejszych (tych lepiej i tych gorzej) userów, najbardziej zapamiętane avatary i tematy. Co wy na to? Np. jakiś gość co tu przyjdzie za dwa lata będzie wiedział co tu się działo wcześniej, kto jest uznawany, a kto jest znienawidzony, jakiego typu aviki są najlepsze, kto jest wzorem, a kto kimś, kto nadaje się tylko do zbluzgania. Proponuję aby był to oddzielny dział "Kroniki" i podforum w nim "Wasze propozycje wzmianek". Co prawda było by w tym dziale mało tematów, ale zawsze to kronika. I może kronikarze będą mieli własną grupę?
@Drom Thx, pierwszy raz mój pomysł jest rozpatrzony jakoś bardziej na serio (nie tak jak z winterparkiem, na którym mi z resztą jeszcze bardziej zależy) A ta lista to jest lista naprawdę zasłużonych, a tu oni+znani i lubiani i znani i nie lubiani. A poza tym jakis novus raczej nie bedzie wchodzil na taka liste, tylko będzie szukał na forum.
@hoomik Z tym kto jest wzorem, to właśnie chodzi mi o to o czym mówiłeś.
@Dr. Unkown I WY mi mówicie, że nie umiem poprawnie pisać? Ty jesteś o 4 lata starszy a piszesz "zasłóżonych".
@Vanessa Ja zrobiłem na razie dwóch...
@$cor Się zrobiło

Ostatnio edytowany przez Dryb - 29-01-2005 o 13:48. Powód: Odpowiedzi, i kolejne pomysły na ten temat.
Dryb jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-01-2005, 15:16   #2
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Gdzieś na stronie jest lista zasłóżonych ludzi, link jest bodajże, w ostatnim temacie o (nie tak już) nowych Moderatorach.

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 27-01-2005 o 15:17.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2005, 15:28   #3
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Gdzieś na stronie jest lista zasłóżonych ludzi, link jest bodajże, w ostatnim temacie o (nie tak już) nowych Moderatorach.
Jest ten link w prawym menu na stronie to jest "Kontakt" http://www.tibia.pl/about.php

Jednak Drybowi chodzi o cos innego raczej. Kiedys przez glowe przemknela mi mysl zrobienia jakiejs "Hall of Fame" jednak jakos porzucilem ta idee

W sumie to roznie z tym moze byc, moze ludzie zrobia sie dobrzy zeby sie tam dostac, kontrowersyjnym bylby tez temat kogo tam dac, a kogo nie.
Modkowie pomysla nad tym i zobaczymy co razem zdecydujemy
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2005, 15:44   #4
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

hm... do pomyslu jestem nastawiony raczej neutralnie, ale kilka rzeczy pozwolę sobie skomentować:
Cytuj:
Np. jakiś gość co tu przyjdzie za dwa lata będzie wiedział co tu się działo wcześniej
dobra, może być, chociaż jakbym się na siłe chciał przyczepić, to mógłbym powiedzieć, że wystarczy poprzeglądać stare topici
Cytuj:
kogo ma szanować bardziej a kogo tylko z przymusu
bullshit do potegi n-tej. Nikt mi nie bedzie mowil kogo mam szanowac, a kogo nie. Zeby bylo bardziej zrozumiale, podam PRZYKLAD NIE MAJACY ODZWIERCIEDLENIA W RZECZYWISTOSCI:
na stronie ktos napisze, ze musze szanowac Matkusa za to, ze jest adminem site'u. A mi sie jego zachowanie moze np. nie podobac/nie odpowiadac/denerwowac itp., i nie bede go szanowac tylko dlatego, bo ktostam napisal, ze nalezy mu sie szacuken bo jest adminem... ten punkt bym wywalil
Cytuj:
jakiego typu aviki są najlepsze
jakieś "Hall of fame" avatarow mogloby przejsc
Cytuj:
kto jest wzorem, a kto kimś, kto nadaje się tylko do zbluzgania.
patrz pkt. "szacunek". Chyba ze masz na mysli to, ze ktos jest wzorem pod wzgledem zaslug (np. tlumaczenie forum/zglaszanie bledow/wspomaganie przy poprawkach or smth), czy postawy na forum (rozwiniete, dobrze argumentowane posty, kultura wobec innych userow itd.), to ok, mi pasi.
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 01:22   #5
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

@Dryb
Chwalę Cię, że zrobiłeś edita

@topic
Mnie się pomysł podoba, zwłaszcza, że w "about" jest tylko: ktoś tam - pomoc przy stronie blabla
A takie coś mogłoby być dokładniejsze (bo różne ważne rzeczy umykają po dłuższym czasie, a niektórych warto pamiętać).
Poza tym, mogłyby być różne kategorie (tak jak z avatarami - sugeruję oceniać avatary "starsze niż... ", aby wszyscy nagle nie zaczęli zmieniać na jak najbardziej kontrowersyjne... ).
No i oczywiście mógłby być dział tych zasłużonych "inaczej" (w szerokim tego słowa znaczeniu - od spammu, do głupoty włącznie albo "człowiek, który tworzył wieeeelu userów" - to nie aluzja do Dryba ).

To takie uwagi połączone z moimi odczuciami co do propozycji, ale po przemyśleniu, omówieniu itp. to mogłoby być ciekawe...

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 10:48   #6
Tomciog
Użytkownik Forum

Tomciog's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest

Tomciog ma numer GG 7066275
Domyślny

@Dryb
Dobry pomysł
Czekam na decyzję modków i mam nadzieję, że się na ta zgodzą

@Hoomik
Z tym szacunkiem masz trochę racji, a nawet dużo
Tomciog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 13:14   #7
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

hoomik: wystarczy zamienic szacunek na uznanie i juz sprawa wyglada lepiej

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania