|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() No właśnie, mam pallka na 9 mlvl jeshcze 1 i bede mógł kupić. Wszędzie to wychwalają że kasa płynie jak miód - a już ok kilku osób słyszałem żeto wcale nie jesty takie dobre jak piszą. Kupić / nie kupić ?? :/ (całe 1000gp )
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Mój kumpel co ma pala i może robić bursty miał ten sam dylemat czy kupic.Kupił chciał zrobić bp(ponad 20k wartości),ale ciągneło mane i mu się nie chciało robić(aby sobie mag lv nabił
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No to jestem w szoku... Właśnie wszystko u mnie polega na tym, że moge bardzo szybko expić w pewnym miejscu mając nonstop mnósto many - a że bp kosztuje 20 k to po prostu szok (jeżeli dobrze licze - to jest 20 x 120 na jeden worek x 20 nie ? czyli - 48000 many :/)
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2003
|
![]() mniejwiecej tak, policz sobie teraz przez ile to bedziesz robil i ile rybek ci na to zejdzie
19:06 You see a middle-finger (atk:2 def:0) It is raised. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Wedlug mnie robienie Burst arrowow na sprzedaz sie nie oplaca. Bo za jedno rzucenie zuzywamy 120 MP, a zarabiamy 50 GP, czyli za 1 MP 0,416 GP, podaczas gdy na hmma zuzywamy 70 MP, a zarabiamy 30 GP (bo 10 GP idzie na czysty run), czyli za 1 MP 0,428 GP
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() A zwykłe strzały:
sprzedajemy 1 strzałę za 1-1,5gp czyli za 15 strzał 15 - 22,5gp. Zużywamy 40 many a więc mamy (w przybliżeniu) od 0,38 do 0,56 gp za 1 many. Czyli jeśli znajdziemy dobrego kupca to zwykłe strzały są lepsze od burst czy HMM ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Tak, tylko ze zauwaz, ze w ekonomii istnieje cos takiego jak popyt. Jest to zapotrzebowanie na dany towar. I zobaczmy jak to jest:
Strzaly: Produkuja tylko palle, ale korzystaja z nich tez tylko palle i to tylko te na wysokich lvlach z wysokimi skillami, ktorym nie oplaca sie robic 5000 strzal na hunta a produkuja palle na prawie kazdym poziomie - niski popyt HMMy: Produkuja palle, druidy i sorci, a korzystaja wszyscy - sredni popyt Burst Arrowy: Produkuja tylko palle z wysokim mlvlem, a kupuja druidy i sorci z wysokim mlvlem i wysokim lvlem- sredni popyt
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
Nie calkiem: Strzaly paladyni urzywaja tego mrowie, jesli ktos na forum trade reklamuje sie ze sprzedaje plecaki strzal/boltow zwykle pierwszy paladyn co to przeczyta bierze wszystko (mam kolege paladyna, BP boltow na dzien to dla niego nic) - biedne mino archery dostarczaja wiekszosc ![]() HMM - szalony popyt od kiedy stworki sie przezucaja i magowie/druidzi nie moga robic urzywac mino archerow do polowania na cyklopy/DS HMM jeszcze wiecej trzeba. Gwarantuje ci ze jesli bys mogl dostarczyc 20 plecakow dziennie to bys znalazl kupca na wszystkie naraz w ciagu godziny (przynajmniej na Secura). Burst Arrows - popyt jako taki, tylko czarodzieje i druidzi to urzywaja, i tylko ci co poluja na takie potwory ktorych sie nie da z HMM + to ze strazly zadaja obrazenia 3x3 wiec odpada przypadek gdzie jest bloker zaraz obok potwora, czyli praktycznie tylko Behemoty - a tych zbyt duzo nie pada.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Dokładnie, popyt na strzały jest spory, bo nie każdy chce to robić, a każdy chce to mieć
![]() HMM - owszem, szalony popyt, ale cena (jak na runy) taka sobie, chociaż za BP dostaniemy mniej więcej tyle samo złota co za strzały zrobione w takim samym czasie, a łatwiej sprzedać - więc dla palla niby niezły wybór, ale exevo con i tak trzeba kupić ![]() @Gremlin: popyt na HMMy zawsze był ogromny, tak, że po updacie nawet nie zauważyłem różnicy
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Problem w tym że strzał to mi zżera tonami pallek. To już wolałbym robić HMMy , lub ewentualnie b-arrows ale np. po 100 i opylac (np. za 1.5k, jak sie dobry kupic znajdzie) :/
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
(ALE ZAWSZE MOGE SIĘ MYLIĆ) EDIT: re down: Ja mam zawsze jak ide na cyce robie sobie F-bomby i blokuje je i wtedy minoska mi nie rozwalą albo mozesz minoska okrązyć f-bombą ale oczywiście nie traf w niego. I tak cycuś go nie trafi.
![]() |
![]() |
#12 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
Nie o to chodzi ze nie mozna, ale kiedys summonowales sobie 2 archery, ogradzales je parcelami i biegales/blokowales potwory a archery je wykanczaly: - wydatki minimalne (troche many na potwory + runy lecznicze dla siebie) - zysk 50% exp + loot W obecniej chwili jesli przyzwiesz mino archera i przybiegniesz z cyklopem zeby mino archer go wykonczyl to cyklop odrazu leci do naszego minosa i 2 strzaly i niema minosa. Podobnie z kazdym innym potworem (z taz roznica ze nie 2 strzaly a 1).
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() A ja do tego mam takie pytanko : czy oplaca sie robic je dla siebie ? I jesli tak to na jakie potworki z nimi chodzic ? Bo tez mam dylemat : kupic czy nie kupic ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Cytuj:
To zalezy czy dla palladyna czy palladynem dla maga/druida. Jesli pierwsza opcja to nie oplaca sie a jesli druga to mozna sprobowac.
![]() |
![]() |
#15 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Wg mnie nie oplaca sie burstow robic - zysk znikomy (sorcowie rzadko kupuja - rzadko chodza na behemoty
![]()
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |