Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-01-2004, 13:23   #1
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Galahard ma numer GG 4385781
Domyślny Burst arrows

No właśnie, mam pallka na 9 mlvl jeshcze 1 i bede mógł kupić. Wszędzie to wychwalają że kasa płynie jak miód - a już ok kilku osób słyszałem żeto wcale nie jesty takie dobre jak piszą. Kupić / nie kupić ?? :/ (całe 1000gp )

Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać.

The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard
Galahard jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-01-2004, 13:32   #2
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Mój kumpel co ma pala i może robić bursty miał ten sam dylemat czy kupic.Kupił chciał zrobić bp(ponad 20k wartości),ale ciągneło mane i mu się nie chciało robić(aby sobie mag lv nabił ).
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2004, 13:36   #3
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

No to jestem w szoku... Właśnie wszystko u mnie polega na tym, że moge bardzo szybko expić w pewnym miejscu mając nonstop mnósto many - a że bp kosztuje 20 k to po prostu szok (jeżeli dobrze licze - to jest 20 x 120 na jeden worek x 20 nie ? czyli - 48000 many :/)

Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać.

stary 13-01-2004, 14:45   #4
Bartix
Użytkownik Forum

Bartix's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2003

Domyślny

mniejwiecej tak, policz sobie teraz przez ile to bedziesz robil i ile rybek ci na to zejdzie
19:06 You see a middle-finger (atk:2 def:0) It is raised.
Bartix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2004, 16:01   #5
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Wedlug mnie robienie Burst arrowow na sprzedaz sie nie oplaca. Bo za jedno rzucenie zuzywamy 120 MP, a zarabiamy 50 GP, czyli za 1 MP 0,416 GP, podaczas gdy na hmma zuzywamy 70 MP, a zarabiamy 30 GP (bo 10 GP idzie na czysty run), czyli za 1 MP 0,428 GP
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2004, 10:26   #6
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

A zwykłe strzały:

sprzedajemy 1 strzałę za 1-1,5gp czyli za 15 strzał 15 - 22,5gp. Zużywamy 40 many a więc mamy (w przybliżeniu) od 0,38 do 0,56 gp za 1 many. Czyli jeśli znajdziemy dobrego kupca to zwykłe strzały są lepsze od burst czy HMM

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2004, 18:56   #7
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Tak, tylko ze zauwaz, ze w ekonomii istnieje cos takiego jak popyt. Jest to zapotrzebowanie na dany towar. I zobaczmy jak to jest:

Strzaly:
Produkuja tylko palle, ale korzystaja z nich tez tylko palle i to tylko te na wysokich lvlach z wysokimi skillami, ktorym nie oplaca sie robic 5000 strzal na hunta a produkuja palle na prawie kazdym poziomie - niski popyt

HMMy:
Produkuja palle, druidy i sorci, a korzystaja wszyscy - sredni popyt

Burst Arrowy:
Produkuja tylko palle z wysokim mlvlem, a kupuja druidy i sorci z wysokim mlvlem i wysokim lvlem- sredni popyt
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2004, 01:02   #8
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: Up
Nie calkiem:
Strzaly paladyni urzywaja tego mrowie, jesli ktos na forum trade reklamuje sie ze sprzedaje plecaki strzal/boltow zwykle pierwszy paladyn co to przeczyta bierze wszystko (mam kolege paladyna, BP boltow na dzien to dla niego nic) - biedne mino archery dostarczaja wiekszosc

HMM - szalony popyt od kiedy stworki sie przezucaja i magowie/druidzi nie moga robic urzywac mino archerow do polowania na cyklopy/DS HMM jeszcze wiecej trzeba. Gwarantuje ci ze jesli bys mogl dostarczyc 20 plecakow dziennie to bys znalazl kupca na wszystkie naraz w ciagu godziny (przynajmniej na Secura).

Burst Arrows - popyt jako taki, tylko czarodzieje i druidzi to urzywaja, i tylko ci co poluja na takie potwory ktorych sie nie da z HMM + to ze strazly zadaja obrazenia 3x3 wiec odpada przypadek gdzie jest bloker zaraz obok potwora, czyli praktycznie tylko Behemoty - a tych zbyt duzo nie pada.
stary 15-01-2004, 12:03   #9
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Dokładnie, popyt na strzały jest spory, bo nie każdy chce to robić, a każdy chce to mieć

HMM - owszem, szalony popyt, ale cena (jak na runy) taka sobie, chociaż za BP dostaniemy mniej więcej tyle samo złota co za strzały zrobione w takim samym czasie, a łatwiej sprzedać - więc dla palla niby niezły wybór, ale exevo con i tak trzeba kupić

@Gremlin: popyt na HMMy zawsze był ogromny, tak, że po updacie nawet nie zauważyłem różnicy

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2004, 21:35   #10
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

Problem w tym że strzał to mi zżera tonami pallek. To już wolałbym robić HMMy , lub ewentualnie b-arrows ale np. po 100 i opylac (np. za 1.5k, jak sie dobry kupic znajdzie) :/

stary 16-01-2004, 05:41   #11
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Gremlin

HMM - szalony popyt od kiedy stworki sie przezucaja i magowie/druidzi nie moga robic urzywac mino archerow do polowania na cyklopy/DS HMM jeszcze wiecej trzeba. Gwarantuje ci ze jesli bys mogl dostarczyc 20 plecakow dziennie to bys znalazl kupca na wszystkie naraz w ciagu godziny (przynajmniej na Secura).
Cytuj:
Orginalnie znajduje się na www.tibia.com

Minotaur Archers

Minotaur Archers form the artillery of the minotaurs' army. Using their crossbows they shoot bolts at their enemies. Many adventurers have died in the hail of missiles. Usually, they are accompanied by other types of minotaurs.

Minotaur Archers have 100 hitpoints. It takes 390 mana to summon or convince these creatures.

Minotaur Archers yield 65 experience points. They carry gold coins, crossbows, bolts, meat, and sometimes other items with them.
Nie sądze zeby nie dało się go przywałać bo wtedy Druidzi stracili by swoje szanse na dobry hunt, jest jeszcze mozliwość że ty przywoływałeś na kładce, chodniku. Jak ja sobie summonowałem potworka to mogłem to robić tylko na trawie,gołej ziemi, skale itd.

(ALE ZAWSZE MOGE SIĘ MYLIĆ)

EDIT: re down:

Ja mam zawsze jak ide na cyce robie sobie F-bomby i blokuje je i wtedy minoska mi nie rozwalą albo mozesz minoska okrązyć f-bombą ale oczywiście nie traf w niego. I tak cycuś go nie trafi.
Majen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2004, 07:42   #12
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: Up
Nie o to chodzi ze nie mozna, ale kiedys summonowales sobie 2 archery, ogradzales je parcelami i biegales/blokowales potwory a archery je wykanczaly:
- wydatki minimalne (troche many na potwory + runy lecznicze dla siebie)
- zysk 50% exp + loot

W obecniej chwili jesli przyzwiesz mino archera i przybiegniesz z cyklopem zeby mino archer go wykonczyl to cyklop odrazu leci do naszego minosa i 2 strzaly i niema minosa.
Podobnie z kazdym innym potworem (z taz roznica ze nie 2 strzaly a 1).
stary 31-01-2004, 01:51   #13
Yarczaz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Domyślny

A ja do tego mam takie pytanko : czy oplaca sie robic je dla siebie ? I jesli tak to na jakie potworki z nimi chodzic ? Bo tez mam dylemat : kupic czy nie kupic ...
Yarczaz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2004, 09:50   #14
Fanfi
eX Moderator

Fanfi's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Yarczaz
A ja do tego mam takie pytanko : czy oplaca sie robic je dla siebie ? I jesli tak to na jakie potworki z nimi chodzic ? Bo tez mam dylemat : kupic czy nie kupic ...

To zalezy czy dla palladyna czy palladynem dla maga/druida. Jesli pierwsza opcja to nie oplaca sie a jesli druga to mozna sprobowac.
stary 31-01-2004, 11:40   #15
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Wg mnie nie oplaca sie burstow robic - zysk znikomy (sorcowie rzadko kupuja - rzadko chodza na behemoty).O na bp hmmow zejdzie 1.4k many wiec 20bp hmmow - 44k many.A 20bp hmmow = od 18 do 20k gp.A hmmy o wiele szybciej ci zejda niz bursty(tzn wiecej osob bedzie chcialo je kupic).
stary 31-01-2004, 12:25   #16
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Cytuj:
Nekromanta
(sorcowie rzadko kupuja
Grasz może na Eternii? jak tak to ja biorę bp od razu, może później więcej.
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania