|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2004
|
![]() Powinniście zwracać ludzie uwage na ortografie. Nie chodzi mi typu że ktoś nie postawił kropki nad "ż" ale jak ktoś napisze "muwie", "jusz" itp bo jak np jakis anglik, który umie polski wejdzie na to forum i zobaczy takie BYKI i pomyśli że Polacy to bidny naród albo pomyśli że czego ci nauczyciele ich uczyli. Bo będą myśleli że pisze się "muwie" a nie "mówie" [nie jestem polonistą] Modki powinni dawać upomnienia za błędną ortografie Wiem że w Internecie używa nie używa się polskich znaków ale styl i ortografie można by było zachować THX |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Tak, tylko potem wyskoczy jeden z drugim, że ma dyslekcje i jemu "folnom"
A pozatym jeśli kazdy z taką ortografią miał dostac upom~ to by się tego zebrała pokaźna sumka. Niestety niektóre rzeczy trzeba zostawić takimi jakie są, ew upominac ustnie ![]() ...albo Wprowadzić mod ktory automatycznie zamienia "jush, jusz" na "już" "muwie" na "mówie"..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() hehehe, a na gg to jak niby piszesz ??
![]() guma (20:27) jestes w tibi guma (20:27) Wysek (20:27) Wysek (20:28) hacka prawie dostalem Wysek (20:28) Wysek (20:28) pisalo account number or passwords is not correct Wysek (20:28) ale wyslali mi haslo na majla Wysek (20:28) i jest wporzodku guma (20:28) i jakie było hasło takie same guma (20:28) czy inne Wysek (20:29) inne guma (20:29) guma (20:29) a ukradli ci cos Wysek (20:30) ni Wysek (20:30) hyba Wysek (20:30) to sie stalo przed chwila guma (20:30) a jestes pewny Wysek (20:30) nie guma (20:30) no własnie Wysek (20:31) sprawdz na tibia com kiedy mialem last login Wysek (20:31) i cyz jestem online guma (20:35) 27.03.2004 15:02:52 CET Wysek (20:35) spox Wysek (20:35) a jestem online? guma (20:35) nom guma (20:36) 1. Aktimel Secura online Wysek (20:36) tak? Wysek (20:36) o holera guma (20:37) żartuje |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2004
|
![]() @Eustachy
ale gg to normalna prywatna sprawa a nie to co powazne forum tibia.pl ![]() ![]() Judasz !!!!!!!!!!!!!!!!!! "I ty Brutusie przeciwko mnie?!" Edit: Jak czlowiek mysli ze go shackowali to rozne rzeczy mu do glowy przychodza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Cytuj:
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() jak juz zakładasz temtat to sie sam do niego dostosuj ![]() jak to nasza historyczka mówi: "Będzie cisza w tym królestwie?" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Divrael
Profesja: Elite Knight
Świat: Elysia
Poziom: 106
Skille: 85/73
Poziom mag.: 7
|
![]() Ok ortografia ortografią, ale niektórzy piszą "jush albo fiem" tak dla "picu, polewki"
![]() hehe musze sie przyznać Ja mam Dyzortografię (ale powalcze z nią "po maturce" ![]()
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Gdy pszeglondam posty na tym foróm rence mi opadajom... Sam jórz nie fiem, czy połowa lódzi w tym krajó ma kąpleks dyskrafii połonczonej z dysleksjom czy o co tó hodzi ??? Lódzie, pżecierz to co napiszecie czytajom potem seki óżytkwnikuw
![]() Chcielibyście, szukając pomocy czytać taki badziewie jak to powyżej ? A jeżeli juz ktoś ma naprawde problemy z ortografią istnieją słowniki poprawnej polszczyzny. polecam lekturę 8) P.S. Z góry uprzedzam ze post nie jest adresowany do wszystkich użytkowników forum ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
|
![]() hmmm ja zamista już pisze jusz
![]() zwroćcie uwage też na to że większość użytkowniqw to (bez urazy) dzieci ktore bardzo malo pisza (chodzi o szkole) i czesto nawet niewiedza jak "wygląda" dane slowo (co ich jednak nieusprawiedliwia ze niechca nawet sprawdzic); ludzie tez z rozpedu niezwracaja uwagi na bledy (czyt. chca jak najszybciej nabic jusz( ![]() jedyne co mnie drazni to pisanie zamiast ą,ę om,eł czy jakos tak, noi troche sie rzuca w oczy jak ktos napisze muwie ale to sie da wybaczyc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() A walka z takimi postami na forum to jak walka z wiatrakami... :/ Mógłbym dorzucić, że za moich czasów... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Raynold o ilę się orientuje to jest kilka dys-wad jak:
Dyslekcja - nieumiejętność rozumienia słowa czytanego i słuchanego Dysortografia - odpowiedzialna za błędy ortograficzne Dysgrafia - tak zwane "brzydkie" pisanie I parę innych. Tak naprawdę nie wiele osób jest takich, które faktycznie mają jakieś ograniczenia nie do wyleczenia. Ale zaświadczenie dostać łatwo. Ja mam dysgrafię i na pewno ją mam ![]() A błedy ortograficzne na forum - ludzie popełniają je z przyzwyczajenia? A co czasem sikasz na ulicę z przyzwyczajenia? Ja się przyzwyczaiłem pisać z polskimi znakami, jedynie na IRCu to omijam i jakoś nie jest mi z tym źle.
![]() |
#12 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 03 2004
![]() |
![]() Tak, powinniśmy walczyć z błędami ortograficznymi! Racja, dużo osób ma dyslekcję... I tak jak mówi haxxbit dużo ludu robi to dla picu/zabawy/dla jaj.
![]() Nawiasem, były kiedyś takie plany o "zlikwidowaniu ortografii" w jęz. polskim. Chodziło główie o to, żeby więcej osób innej narodowości uczyła się naszego języka, który jest naszpikowany mnóstwem wyjątków. Tyle, że to by przecież spowodowało zamieszanie: 1. Byłyby dylematy z pisownią wielu wyrazów. 2. Są wyrazy o innym znaczeniu i pisownie, a o tym samym znaczeniu np.:"morze". 3. Osoby dobrze umiejące ortografię miałby problemy z "przeuczeniem się". 4. Kiedyś w języku polskim inaczej wymawiało się "h" i "ch", albo "ó" i "u". Zlikwidowanie którejś z tych liter spowodowałoby następne wyplenienie jednej ze zwyczajów naszego języka, bo są tacy co jeszcze się do tego stosują(np. mój dziadek ![]() Nie wolno do tego doprowadzić. Przecież język polski ma być językiem polskim!! @SuPeRmAn Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() Mnie najbardziej wkurza , jak jakies n00by nie umieja sie wyslowic lub jak to zrobia to nie potrafia pisac ... powaznie , nie ktorzy po prostu sa daremni pod tym wzgledem... Powinni dostac bana ;D
----- Jeden post skasowany, bo razi po oczach. Nie dubluj postów! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Do Nightcrawler: to i tak mało Cię wkurza, bo mnie kłuje w okolicach wątroby, jak widzę posty, które przez ich treść są w tym miejscu tak potrzebne jak stonka na polu z ziemniakami !!! Inna sprawa, to umieszczanie 2 identycznych postów, jeden pod drugim
![]() (...zrobię tu porządki, rozwieje Wasze mżonki, jesteście tak potrzebni jak ziemniaczane stonki... Kaliber 44)
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 03 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Założę się, że i ty nieraz zrobiłeś błąd ortograficzny na tym forum, chociażby w tej chwili. Bo "niektórzy" pisze się razem. Robimy błędy czasem i podświadomie, dla podkreślenia głupoty sytuacji, albo nie wiemy po prostu jak to się pisze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
|
![]() A'propo postów z błedami ortograficznymi: Są edytory tekstów, ktore automatycznie sprawdzają pisownię większości wyrazów. Problem tylko w tym, komu się chce przepuścić tekst przez Worda i dopiero dawać go na forum. Lepiej odstawiać maniany i zbierać upomnienia...
![]() |
#20 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Może i jest dowiedzione naukowo, że istnieją i część ludzi na to cierpi, ale na dobrą sprawę większość wykorzystuje te powiedzmy przypadłości żeby sobie pomóc ("nie piszę kartkówki w szkole bo nieładnie piszę i i tak się pani nie doczyta" albo "jestem zwolniony z dyktanda, bo to że robię notorycznie błędy jest podyktowane moja chorobą"). A potem idę do Urzędu Miasta w Sosnowcu i widzę wywieszkę na drzwiach: "....będą obsługiwani w niekture dni lutego". A wystarczyłoby przeczytać pare książek w życiu... ![]()
![]() |
![]() |