|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
|
![]() Chciałem zapytać czy na dłuższą metę warto być rycerzem. Ja mam 12 lvl i jestem rycerzem i zauważyłem że on prawie wogóle nie ma czarów a do lepszych potworów są potrzebne. Drugie pytanie to czy warto walczyć rycerzem broniami z Club Fighting??? Ja walcze od początku takimi i mam juz 33 z Club Fighting i głupio by zaczynać od nowa np. sword fighting. Pomóżcie mi plisss.
Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Po pierwsze Rycerz jako że ma najwięcej życia i skillu shielda jest swietnym blokerem i moze isc na potwory z kims innym (np. magiem) i wezmie wieksza czesc lootu bo jest bardziej zagrozony smiercia naprzyklad jak z DL wypadnie DSM to go sobie bierze i innym olewa.
Po drugie moze on uzywac czarow runicznych (HMMi UH--glownie) Po trzecie bronie ktorymi sie posluguje rycerz to miedzyinnymi wlasnie CLUB chociaz tez moze uzywac sworda i axe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Jeszcze jeden plus nie musi wydawac pieniedzy na czary tylko kupuje sobie uzbrojenie i runy.No i czym by byla tibia bez blokera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
dzięki z góry |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Gdynia City
|
![]() to dośc proste: bloker to osoba która jako pierwsza idzie w teamie i wabi na siebie wszystkie potwory pozwalając dystanswoym wojownikom walić z małą szansą oberwania. HMM to heavy magic missile czyli ciężki pocisk magiczny, a UH to ultimate healing czyli czar bądź run wielkiego leczenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Fallen Angel
|
![]() 1. Jeśl.i idziesz na mocne potwory kupujesz runy albo idziesz z magiem.
2. Club jest tak samo dobre jak inne, a może i lepsze, bo maja dobre obrażenia i (większość) sa jednoręczne.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() no dobra ale jak patrze na tibia.pl (czyli tutaj) to rycerze nie mają czarów HMM i UH... Więc jak to jest???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Gostyń
![]() |
![]() Nie ma napisanych czarow HMM i UH bo rycerz nie moze sam robic runow i wogole nie ma magi bijacej a runy HMM i UH kupujesz od jakiegos sorca lub druid(niedaj sie oszukac w cenie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Gostyń
![]() |
![]() I NAPEWNO MOŻE ICH UŻYC (CHYBA ZE NIE MA LEV MAG. KTORY ZDOBYWAJĄ BAAAAARDZO DŁUGO)wiem z doswiadczenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
UH trzeba 4 lvl magi Pozatym jak widzisz rune to pisze jak ja klikniesz ktory lvl magi trzeba. Ceny srednie (bardzo ogolnie): UH ok 2000 za BP HMM 800-1200 za BP (sprawdz czy wszystkie maja po 5 ladunkow) BP - plecak czyli 20 run.
![]() |