|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Kto jest winny tej makabry? | |||
Gracz i tylko on. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
44 | 77.19% |
Dystrybutor i sprzedawca. |
3 | 5.26% |
Twórca gry. |
3 | 5.26% |
Wszyscy powyżej (Razem z SONY ![]() |
5 | 8.77% |
Nie interesuje mnie to i tyle. |
2 | 3.51% |
Głosujących: 57. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Oto pewien nius z strony pewnego czaspoisma o grach komputeroeych.
Cytuj:
Gracz grający w GTA? Wydawca/producenci? Czy sprzedawca sprzedający grę nieletnim. Wypowiadajcie się w ankiecie i piszcie co o tym myślicie.
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
![]() ![]() |
![]() producenci w pewnym stopniu są winni(ale jak znam życie to miał pirata...) a największą winę ponosza jego rodzice i on sam. Wątpie żeby to co powiedział to była prawda- po prostu udaje świra żeby zmniejszyć wyrok...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
![]() |
![]() No nie wiem nie dam wyniku w ankecie bo nie wiem... Ale powiem tyle mi się zdaje, że gracz... Coś mu siadło na psyche i no wiecie taki czub, a przciesz był nastoletni więc Paka się kłania... Może producenci też, ale ja nie wiem poprostu mi się zdaje, że nie powino sprzedawać się gier psychicznym ludzią, a zwłaszcza typu Gta, Mafia, Hitman itp. ( zdaje się, że Teletubisie może by nie były na tyle, żeby komus psycha spadła, albo kulki)
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2004
Lokacja: Elbląg
![]() |
![]() Powiem tak: winny jest tylko gracz. Moim zdaniem takie gry, nie wpływają źle na WSZYSTKICH, którzy w nie grają. Jeżeli gość był psychiczny i nie widział różnicy pomiędzy grą, a prawdziwym życiem to jego wina. Winni w sumie mogą być też rodzice, że nie zauważyli w porę, co jedzie się z ich synem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Jeżeli oglądasz film, w którym 12-letni chłopak kradnie batonika ze sklepu jakąś niezwykle finezyjną metodą, a potem wpłynie to na Ciebie na tyle, że sam to powtórzysz - kto jest winien? Moim zdaniem wina leży w rękach chłopca i jego rodziców, którzy powinni być odpowiedzialni za nauczenie go moralności.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Profesja: Sorcerer
|
![]() Moim zdaniem winny jest gracz bo ja naprzyklad grajac w takie gry nie biore tego na serio....Ale jak ktos ma klopoty z psychika....
Ostatnio edytowany przez Progmast - 19-02-2005 o 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() ja gralem w gta i owiele bardziej makabryczne gry.... i jakos nie mam takich przygod... a ze jednemu na milion cos odwali..... to napewno nie wina gry, tylko gracza, niepotrafi rozroznic rzeczywistosci. Chociaz jak ja czasami, coprawda bardzo zadko ale zdaza sie, ze gram np. 18 w jedna gra pod rzad, to gdy odejde od kompa, wydaje mi sie ze to dalej gra... tylko ze ja zdaje sobie sprawe z tego, ze tylko mi sie wydaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Wydaje Ci się, że gra przechodzi w rzeczywistość? Chłopie... ja ostatnio w szkole chciałem quicksave'a zrobić XDDD
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Dla mnie winny jets ten tuman i rodzice. Dlaczgeo to musialo byc od gry? a moze to od jakiegos beznadziejnego filmu a pozatym proces w tej sparwie jest niczym innym jak iidotyzmem szcegolnie z ta konsola.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
![]() ![]() |
![]() wiecie jak jest wg prawdziwa wersja zdarzeń? Gościu wplątał się w taką lipę, że spękał i wymyślił sobie że zwali na gierke...już pare razy się to zdarzyło, ze 3-4 takie newsy widziałem...i zawsze na Gta zwalali...Rock(666)Star?
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Winna jest też Coca-Cola. Bo chlopak popijal ja sobie od czasu do czasu -.-
Oskarzanie producentow i dystrybutorow jest nie tyle smieszne, co zalosne. Dlaczego ktos nie przypieprzy sie np. do Arnoldzika albo Sly'a za Terminatora i Rambo? W końcu w tych filmach pokazano wiecej przemocy niz w 80% gier... aa, moze dlatego, ze oni beda potrafili sie obronic? Ciekawe rozumowanie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
![]() No wiecie można to rozmyślic na 2 pzrykłady:
1:ze jest to wina sprzedawcy bo jak wiecie GTA jest grą powyżej 18+ ale też ktoś musi zarobić na chleb prawda? 2:Jest winny gracz no bo kto stzrela do polijantów ale też może być winny jego umysł emocjonalny... Ja zagłosoałem na dystrybutora i sprzedawce..
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
|
![]() Cytuj:
O juz gra winna... i jeszcze konsola... i coca-cola... i wiwiorka, ktora na dachu byla :P A tak powaznie to jasne, że tego gosciu... gdyby nie mial zrytej psychiki to by nic nie zrobil :D Ciekawe co by bylo gdyby mucił w Diablo lol, wysadzilby supermarket :P Szkoda mi firmy Sony ;( Za coś tak pieknego jak Ps2 chociażby :)
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 19-02-2005 o 18:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gracz i tylko on…
No, chyba żeby był tak stuknięty żeby nie odróżniał gry od rzeczywistości ale wtedy winni są jego lekarze… |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Wina jest tylko i wylacznie po stronie gracza. Naprawde mu odwalilo i zrobil, co zrobil.. a oskarzanie gier jest bezsensowne. A oskarzanie Sony to juz calkowicie..
Kumpel pokazal mi dzisiaj takie cos: Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na emeryturze
Imię: Wofanath
Profesja: Knight
Poziom: 61
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Winny jest Devin. Gta 3 jest przeznaczona bodajże dla graczy w wieku 16-18 lat. Devin ma 18 lat więc powinien już mieć na tyle rozwiniętą psychikę aby w tą grę grać, jednak okazało się że za bardzo chciał się upodobnić do postaci w grze i popełnił najgorszy błąd swojego życia - zabił człowieka.
Takie jest moje zdanie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ja zgodze siez tym co powiedział Kajulec. Winny jest tylko gracz, bo jest kretynem -_-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() To NIE wina wydawcy, to NIE wina producenta, po prostu taki jest styl życia przestępcy. Bierze przykłady z różnych brutalnych gier... moze to wina producenta GTA? Może to on zmusił tego gościa do morderstwa?
Może wysnujmy taką teorię: jest to wina BOGA, bo to on rzekomo stworzył ludzi i nie zdołał przestrzec wariata przed takim czynem. Ludzie! Nie dajcie się zwariować! Cytuj:
Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 19-02-2005 o 20:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() przypomina mi się jeden list z CDA, od sprzedawcy gier komputerowych. Opisał następującą sytuację:
Przychodzi ojciec z małym synkiem. No i tata radzi się sprzedawcy co mógłby kupić swojemu synkowi. Na co sprzedawca widząc, iz chłopiec jest jeszcze mały kombinuje wśród jakiś platformówek ze zwierzątkami, na co ojciec z oburzeniem: Co mi pan tu wciska? mój syn grał w GTA III, SoF, MaxPayne, a pan mi chce jakieś gry dla dzieci sprzedać? (oczywiście nie jest to dosłowne zacytowanie listu, ale oddaje sens) Dlatego na pytanie "kto winny?", ja odpowiadam "rodzice". |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Winny jest o. Rydzyk,Lepper i p. Balcerowicz(Musi odejsc!!) Tak, taka jest prawda drodzy panstwo to ta dzisiejsza polityka!! Za komuny bylo lepij...
![]() A tak wogule to mnie to nie interesuje. Sa ludzie i parapety,k***y i pistolety n/c. |
![]() |
![]() |